Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop e-0102

Alex_tz2000

Postări Recomandate

Da. Si eu am aflat o gramada de lucruri. Cu ocazia asta am cunoscut o comunitate grozava si foarte activa :). O sa raman membru, cine stie.

Sper sa se gaseasca si un cumparator pentru cele doua osciloscoape, le-am pus un pret de 100 lei, cine stie, poate vor fi cuiva de folos.

Multumesc pentru tot timpul acordat,

Seara faina tuturor.i

Link spre comentariu
Acum 11 minute, BRANCA a spus:
Acum 12 minute, BRANCA a spus:

Cel sovietic,OML-2M, il cauta userul "fane",prin Aprile.

Si-au găsit o noua casa in seara asta ambele osciloscoape. Ma bucur ca au ajuns la un om pasionat asa cum a fost si tatăl meu. :)

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

M-am uitat putin mai atent la schema divizorului din intrarea canalului Y si spre ex. la 20V pe diviziune nu prea vad cum ar asigura 1Mohm impedanta de intrare?

Capture.png

Si la 10V sau 5V/div tot nu ma prind, abea pe la 1V/div daca adunam iese ceva in jur de 1M. Nu ar trebui sa fie gandit/proiectat astfel incat sa asigure aprox. 1Mohm pt toate gamele de intrare?

Sau baietii veseli de la tipografie au inserat o "gluma de 1Apr" si R103 are taman 1M in loc de 1K?

Link spre comentariu

Exista vreo lista de piese sau vreun releveu al atenuatorului de intrare? mai sunt si alte rezistente cu valori eronate in schema postata mai sus?

Link spre comentariu

Cea de la intrare R202...in schema apare cu 15K...in realitate este 15 ohmi.

Restul rezistentelor sunt trecute corect.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări