Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop e-0102

Alex_tz2000

Postări Recomandate

Eu ii spun la sotia mea ca vreau sa-mi cumpar ceva si ia spune daca ai nevoie cumpara no problem, si asa mi-am cumparat multe scule de care aveam nevoie, si inca mai cumpar ce mai am nevoie

Link spre comentariu

Eu cumpar fara sa mai intreb nimic.

Oricum ea nu stie cu ce se mananca acea scula/aparat/piesa.

On topic"

Intr-adevar E 0102 a avut probleme cu desfasurarea spotului inca din constructie. Aceasta problema o are pe domeniile joase ale bazei de timp.

Cum spunea cineva mai sus, reglajul cu surubelnita era destul de critic.

Un punct pozitiv la acest osciloscop este faptul ca accesul la componente, in vederea depanarii, este foarte lejer. Partea din dreapta, fata de tub, se poate rabata si se se pot accesa toate componentele de la X si Y. Poate functiona si cu alimentare in CC.

Cat am lucrat in metrologie, cred ca am reparat peste 100 de bucati.

Final.

Pentru incepatori, amatori, aparatul este foarte bun. Singurul inconvenient este acela al gabaritului, ocupa mult loc pe masa de lucru.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Eu am noroc ca stau la casa si am umplut casa de fiare, dar nu m-ia ajuns ca peste strada are fratemiu o casa si este goala si am depozitat si acolo cateva fiare de am umplut 4 camere cu ele 

Link spre comentariu

Eheeee!!!!!!

Boala grea!!!!!

Dar grea de tot!!!!!

Fac ordine, cand am chef, si sortez din  "fiarele" adunate, sa le dau la gunoi (la gunoi efectiv, nu la centre de colectare). Daca trec doua ore, ma razgandesc si incep sa fac o noua triere. "Asta imi trebuie pentru....asta pentru...samd....., pana cand constat ca pot arunca sub 5% din ce mi-am propus initial.

Stima 

George.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Felicitari pentru tot ce ai adunat.

O asemenea colectie de aparate am mai vazut in Danemarca. Daca stau sa ma gandesc....acolo erau mai putine.

Sa le stapanesti sanatos, iar..."plecare de aici"...sa fie cat mai tarziu posibila!

Editat de PINTI
Link spre comentariu
Acum 2 ore, PINTI a spus:

Intr-adevar E 0102 a avut probleme cu desfasurarea spotului inca din constructie.

Sincronizarea era proasta, mai proasta decat la E0104...desfasurarea era ok. Singurul merit al lor, erau fiabile, robuste. Am avut la un moment dat peste 40 bc in exploatare. Se mai defectau, dar am si acum unele exemplare in care nu s-a intervenit, si inca merg.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 2 ore, PINTI a spus:

Felicitari pentru tot ce ai adunat.

O asemenea colectie de aparate am mai vazut in Danemarca. Daca stau sa ma gandesc....acolo erau mai putine.

Sa le stapanesti sanatos, iar..."plecare de aici"...sa fie cat mai tarziu posibila!

Mulțumesc. Sănătate multă.

Link spre comentariu

Am facut o proba, asa cum a spus @Florinel TVsi @BRANCA si am reusit sa misc de butonul focalizare pana a aparut o line clara. Pare sa functioneze oarecum? Afiseaza normal ce afiseaza? La inceput era un punct, am mai invartit de butoane la nimereala :)) si a aparut linia.

IMG_8305.JPG

IMG_8306.JPG

IMG_8307.JPG

IMG_8311.JPG

IMG_8312.JPG

IMG_8313.JPG

Intr timp am mai gasit un osciloscop, si acesta pare sa se aprinda, cred ca e rusesc, nu stiu ce e cu el sau cat ar valora, e destul de mic. Oare intereseaza pe cineva?

IMG_8303.JPG

IMG_8304.JPG

Link spre comentariu
Acum 16 minute, Alex_tz2000 a spus:

La inceput era un punct, am mai invartit de butoane la nimereala :)) si a aparut linia.

Da, numai ca linia ar fi trebuit sa fie orizontala, fara nici o interventie din exterior. Nu are rost sa transformam topicul in unul de depanare. E clar ca nu detii un minim necesar pt asta, asa ca cel mai bine ar fi ori sa apelezi la cineva sa ti le puna la punct, ori le vinzi asa cum sunt. Un coleg de forum din zona ta, cu putina bunavointa, de placere rezolva. Cine se pricepe stie sa aprecieze jucaria dupa felul cum se manifesta. Si e bine ca mai misca, asta promite.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări