franzm Postat Iunie 16, 2020 Partajează Postat Iunie 16, 2020 Acum 8 ore, maxente a spus: Mie, jucarii de genul asta, mi se par foarte scumpe. Oamenii sunt usor impresionati de sunetul puternic al unor difuzoare foarte sensibile ca putere si exagereaza spunant ca boxa e capabila de 2000 de W. 103 dB SPL dintr-o putere de vârf de 2000 W (un fel de PMPO). Nimic spectaculos, mai ales daca tinem cont si de toleranta de ±2dB. Într-adevar, o jucarie scumpa. De altfel si Devialet vorbeste de "high-end speakers and audophile amplifiers". Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 17, 2020 Partajează Postat Iunie 17, 2020 4 hours ago, maxente said: Eu i-as recomanda ceva de genul asta. Lasand la o parte luminitele din ea, ce parere aveti ? Adica cum sa cheltuie 7 mii pe o mica bijuterie, cand poate da 2 mii pe o mizerie? Serios, 2 mii sunt bani de aruncat pe geam in România? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2020 Partajează Postat Iunie 17, 2020 Acum 8 ore, maxente a spus: Eu i-as recomanda ceva de genul asta. Lasand la o parte luminitele din ea, ce parere aveti ? Idea e ca omul are casa la munte si se mai duce pe acolo sa mai faca, din cand in cand, cate o mica escapada, un gratar, una alta... de asta ar vrea o boxa sa fie mai portabila, sa o care de colo colo fara sa aibe tot felul de mațe dupa el. Daca mai aveti si alte pareri si experiente cu alte boxe de genul asta va rog sa imi spuneti. Este o mizerie infectă. Deci nu cred că am ajuns să comparăm Devialet cu așa ceva... Mă p..... pe bani. Rău am ajuns dacă ne conduc banii. Link spre comentariu
matzah Postat Iunie 17, 2020 Partajează Postat Iunie 17, 2020 eh.. nici chiar.. Pentru ala care n-a avut banii, banii sunt importanti. Daca esti dat afara de la munca si vine rata la prima casa fro' 1000 lei (pe care nu-i ai) mia aia e al naibi de importanta pentru tine. Spune-i astuia de o boxa in forma pe pepene de 7000 lei. La categoria copiii si jucariile de fite, care dau banii pe care nu-i au pe telefoane de care nu au nevoie (un iphone pro max costa chiar mai mult) boxa minune nu prinde, din motive cred destul de evidente. La categoria pasionati de audio, imi place sa cred ca poti face mai bine cu 7000 lei decat asta. Fireste, nu in acelasi volum, format, nivel de integrare. Finalmente asta platesti in cazul asta. Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2020 (editat) Acum 13 ore, franzm a spus: 103 dB SPL dintr-o putere de vârf de 2000 W (un fel de PMPO). Nimic spectaculos, mai ales daca tinem cont si de toleranta de ±2dB. Într-adevar, o jucarie scumpa. De altfel si Devialet vorbeste de "high-end speakers and audophile amplifiers". Asta incercam si eu sa ii explic prietenului meu ca nu poate exista asemenea puteri acolo. E de asteptat ca el sa fie impresionat mai ales ca e habarnist in electronica. Vad ca si aici pe forum sunt oameni usor impresionati de niste jucarii, mai ales ca au si cunostinte in electronica. 2000w in audio si mai ales pe partea de amplificator in clasa D e ceva foarte mult, pai nu mai sursa de alimemtare, care trebuie sa fie capabila de asemenea puteri, chiar si de varf, nu poate fi asa de mica si inghesuita in cochilia aia. Acolo e cel mult cateva sute de w cu difuzoare foarte sensibile si, probabil, e o combinatie la wooferele alea de iti creaza senzatia aia de bas puternic. Editat Iunie 17, 2020 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2020 Partajează Postat Iunie 17, 2020 (editat) Avem noțiunea a ce înseamnă 103 dB presiune acustică... ? Întreb și eu. Se specifică că nu e putere RMS. Chiar de către producător. Nu suntem chiar idioți. Am avut eu discuția asta chiar în showroom. Incinta are spre 300W... Simplist vorbind. Editat Iunie 17, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 17, 2020 Partajează Postat Iunie 17, 2020 (editat) Pepenele nu-i nici prima si nici ultima încercare de acest gen dar, spre deosebire de multe tentative anterioare, profita din plin de pe urma posibilitatilor pe care le ofera prelucrarea numerica a semnalului. Atât pe plan tehnic cât si dpdv al fiziologiei auzului. Dar nu poate schimba legile fizicii. S-au împlementat multe finetzuri tehnice pentru a atenua problemele care apar la o "lada cu difuzoare" si la amplificatorul aferent, s-a împachetat totul într-o cochilie optimizata acustic si estetic si se garniseste cu multe fraze de marketing. Dar 4000 de euro pentru doi pepeni din acestia (sunt necesare doua bucati plus oarece accesorii pentru o auditie stereo de calitate)? @nomikos Ce-i aia "putere RMS"? Editat Iunie 17, 2020 de franzm Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2020 Partajează Postat Iunie 17, 2020 Mie imi place Avaton de la Tune Audio. O boxa multifunctionala, poti sa locuiesti in ea, o intorci cand ploua si ai acoperis. Cat costa, ca nu am gasit pretul? Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Iunie 17, 2020 Partajează Postat Iunie 17, 2020 (editat) Ceva foarte portabil si se aude si decent ar fi Sonos Zone Player S5 detin una si merita fiecare banut si sunt mai multe variante . Si un mic demo cu "jucaria" nu este la volum maxim Editat Iunie 17, 2020 de stefan94stefan Adaugare video Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2020 Partajează Postat Iunie 17, 2020 Acum 3 ore, franzm a spus: @nomikos Ce-i aia "putere RMS"? https://en.m.wikipedia.org/wiki/Audio_power#Continuous_power_and_"RMS_power" Și da, știu ce vrei să spui. Sau poate nu vrei, nu știu... Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2020 Acum 2 ore, cocochannel a spus: Mie imi place Avaton de la Tune Audio. O boxa multifunctionala, poti sa locuiesti in ea, o intorci cand ploua si ai acoperis. Cat costa, ca nu am gasit pretul? Pune si un link la ea. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 17, 2020 Partajează Postat Iunie 17, 2020 Acum 3 ore, nomikos a spus: Și da, știu ce vrei să spui. Sau poate nu vrei, nu știu... Vreau sa spun ca discutam despre un domeniu care a luat-o razna de mult. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 18, 2020 Partajează Postat Iunie 18, 2020 Acum 21 ore, nomikos a spus: Nu suntem chiar idioți. Am avut eu discuția asta chiar în showroom. Incinta are spre 300W... Simplist vorbind. Exact, nu sintem chiar idioti, desi unii asa spera! iar incinta aia are undeva spre 300W, adica 50-60 de W clasici, adevarati! W moderni, poate avea fara numar, depinde doar de definitia Watt-ului respectiv. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 18, 2020 Partajează Postat Iunie 18, 2020 (editat) ..... the Devialet's are specced to provide peak powers of 3000W but this power is very short term power served from it's internal power storage (capacitors), not directly 'from the wall'. The Devialet's internal fuses are rated 6.3A and it's maximum power consumption (at the wall) is specced at 600W. Editat Iunie 18, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 18, 2020 Partajează Postat Iunie 18, 2020 povesti cu baubauri! desigur, este doar parerea mea, nu neg ca poate fi gresita! asa cum am spus, depinde de definitia unitatilor de masura folosite sau de modul de calcul, exista deja multe variante, nu intotdeauna 3x3=9! Link spre comentariu
Postări Recomandate