Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare dezmembrari :)

Postări Recomandate

Va rog sa imi dati sugestii pentru o activitate cu copii. se desfasoara diferite activitati, iar una dintre cel nou incercate si care a prins bine este de a demonta felurite. copii sint foarte entuziasmati, pe linga ca invata cum sa foloseasca unele scule, descopera si cum sint alcatuite unele obiecte care ii inconjoara. nu isi propune sa faca un atelier de constructii/machete/reparatii. pina acum au desfacut niste ceasuri de masa, clante de usa, monitoare, doua tv cu tub, 2 imprimante, un laptop, pc-uri, telefon mobil (mare entuziasm, mare dezamagire: piese putine de desfacut) niste hdd. caut sugestii de ce s-ar mai putea desface cu surubelnita si patent/sfic. de preferat ceva care nu contine sticla, nu e prea greu si se gaseste aruncat pe ici pe colo, ca sa nu coste. nu se preconizeaza folosirea letconului decit cel mult de catre instructor pentru pregatirea "subiectului".

multumesc anticipat pentru sugestii!

Editat de xaxa
Link spre comentariu
Acum 21 minute, xaxa a spus:

telefon mobil (mare entuziasm, mare dezamagire: piese putine de desfacut)

Mi-a placut!

Electrocasnice gen aspirator, uscator de par, cafetiera etc

Un motor de scuter.

Aparat foto cu film ieftin gen Smena.

Link spre comentariu

multumesc pentru sugestii, la electrocasnicele mici inca n-am ajuns.

multumesc si pentru oferta dar pe linga ca mie imi e peste mina, nu vreau sa ma apuc sa string donatii, prefer sa las parintii sa se implice in treaba asta.

Link spre comentariu

Sugerez spalarea la sange a aparaturii vechi cu apa calda si detergent!

Daca sunt copii mai mari adunat piesele si depozitat.Sunt bune la cercurile electronice.Unde or mai exista ca au facut astia praf totul odata cu Casele Pionerilor!

Link spre comentariu
Acum 6 minute, BRANCA a spus:

Unde or mai exista ca au facut astia praf totul odata cu Casele Pionerilor!

Daca in loc de Casa Pionierilor le zice Palatul Copiilor si au fost dotate asa cum trebuie, nu e bine! Au facut "astia" praf...

Link spre comentariu

Varsta e numai buna, cand eram in clasa a V a, cam la 10 -11 ani, era de unde sa alegi : cerc de navomodele, cerc de aero-rachetomodele, cerc de radio-electronica in ultimii ani cerc de informatica ; basca ca erau si jucarii adevarate...Eu as da la dezasamblat aparate functionale, dupa aia sa reasambleze si sa aduca in stare de functionare...sa fie oleaca de senzatie adevarata !

Editat de okean
Link spre comentariu
Acum 6 ore, xaxa a spus:

nu se preconizeaza folosirea letconului decit cel mult de catre instructor

Corect, altfel exista riscul sa invete sa-l foloseasca si nu e bine!

Acum 4 ore, d2134 a spus:

Daca in loc de Casa Pionierilor le zice Palatul Copiilor si au fost dotate asa cum trebuie, nu e bine! Au facut "astia" praf...

De data asta dreptate cel care a postat! cercurile tehnice s-au rarir foarte mult sau chiar au disparut! au ramas cele artistice, muzica, dans, teatru, pictura, etc. cele tehnice sint exceptia si oricum foarte multe ''palate'' au disparut sau si-au restrins mult spatiul!

Acum 2 ore, xaxa a spus:

copii sint cam pina la 11 ani. acum nu sunt resurse nici capacitati pentru ceva mai constructiv. ce va fi in viitor vom vedea.

La copii, sint!

Link spre comentariu

Nu sunt nostalgic dupa vremurile trecute!Dar lucrurile bune trebuiau pastrate,adaptate.Din taberele de copii,tineret si cele studentesti ce s-a ales?Puteai gasi o forma de continuare.Poate inchiriere,poate asociere,poate concesionare,poate subventionare privata...Nu sunt expert ca sa fi dat solutii.Altii sunt platiti pentru asta.

N-am invatat nimic de la nemtii care au trait cu noi in tara.In Ardeal puteai vedea intr-o gospodarie munca catorva generatii.Fiecare a avut o contributie si nimeni n-a demolat,ce era bun,facut de cei dinainte!Cand mai vizitati Transilvania sa vedeti ce sate,cu gospodarii frumoase,au lasat .Unele chiar in zone vitregite de natura!

Link spre comentariu
Acum 5 ore, d2134 a spus:

Daca in loc de Casa Pionierilor le zice Palatul Copiilor si au fost dotate asa cum trebuie

Unde asta? In sectorul 1 al capitalei, una pentru copiii de parlamenrari? In Sebes, era, nu mai e nimic, in Alba, era, nu mai e nimic, in Lugoj, era, nu mai e nimic, in Caransebes, era, nu mai e nimic. Pe astea le stiu. Ma mir ca mai e biblioteca in oras!

Poate, asa o fi cum zici, dar alea sunt exceptiile ce intaresc regula.

Nemtii din Ardeal au aratat locuitorilor ce se poate face muncind. Stiu multe case de sasi, pastrate din generatie in generatie, ingrijite si cu munca inglobata. Multi romanii au invatat sa faca la fel. Sunt, in oras, case de romani, muncite cu palmele, fiecare generatie intretinind si adaugind cite ceva. Mai toate au gradini lucrate si ingrijite.

Link spre comentariu

@xaxa

Le-aș desface pe o masă albă, și reconstrui cu copilul, împreună. A distruge e diferit de a construi și a pune în funcțiune. Asemenea face și James May, în The Reassembler... Este mult mai educativ și constructiv. Plus timpul petrecut împreună.

Link spre comentariu

cind faci asta acasa e una. cind vrei sa faci asta in spatiu organizat, pe linga fonduri, iti trebuie o multime de aprobari, inclusiv cele ale parintilor. nu vreau sa polemizez pe tema asta, pe linga ca este si foarte off topic, dar acu citiva ani, intr-o situatie similara, cind li s-a propus parintilor sa se organizeze un cerc tehnic, cam 75% dintre ei au zis nu - din diferite motive.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări