Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi pentru instalație de vacuum

eugen ciobanu

Postări Recomandate

Trebuiesc actionate 2 ventuze si alte 2 la interval de 3-4s.  Greutatea pe care o ridica este neglijabila, iar materialul este film (folie) plastic.

Am incercat cu un ejector, dar consumul de aer este f mare, si nici rezultatul nu-i satisfacator.... doar daca renunt la filtrul de pe aspiratie, atunci forta de suctiune creste.

In plus, costurile cu compresorul  maricel (care fct non-stop) si  curentul consumat, fac aplicatia neviabila. 

Ar trebui sa folosesc o pompa, un rezervor, presostat....  Nu am mai lucrat pana acum cu asa ceva... si nu stiu de unde sa le incep.

Daca cineva are experienta si crede /poate sa ma ajute (contracost) poate suna la  0745 080441.

Multumesc

Editat de validae
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• eugen ciobanu

2

• d2134

1

• Faker

1

• AndreiIr

1

Top autori în acest subiect

Daca ventuzele sunt mai maricele, ma duce gindul la o instalatie de muls casnica de la care sa iei pompa si rezervorul.

Daca sunt mai micute poti incerca cu un compresor de frigider daca ii recirculi uleiul.

Link spre comentariu

O pompa de stație de aer cald sau de acvariu pusa invers nu merge? Dacă sint mici ventuzele ar trebui sa meargă. Conteaza și cit de rapida vrei sa fie acționarea. 

Link spre comentariu

E vina mea ca nu am specificat de la bun inceput. Instalatia asta trebuie sa mearga si 2 schimburi pe zi.

Prin urmare.... nu pot folosi improvizatii.

Clar ca toate componentele trebuiesc sa fie industriale. Si preferabil ( sa evit in viitor orice interventie) am sa le dimensionez cu +...

Pt mine ( nu am mai lucrat in vacuum) era neclar  principiul de fct.

Intre timp am aflat. Pt ca suctiunea trebuie sa fie instanta, am nevoie de un rezervor din care sa trag   cat e nevoie. Pe intyrare/ iesire  se monteaza un  cate un electro -ventil. 

In plus pe aspiratie mai vine un presostat. 

As avea nevoie de:

O butelie de la compresor 50-75l

presostat cu reglaj -1....5 bar

3 electroventile cu bobina la 220v, preferabil iesire/ intrare 6mm - de genul celor folosite in instalatiile frig (camere frigorifice)

Sper ca nu-i off topic...  

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări