Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Marea "evadare" a romanilor

Toni Marginean

Postări Recomandate

Toni Marginean

Am inteles ca de astazi toate iesirile din tara sunt foarte aglomerate, in special spre sud si vest. Toti merg ca si turisti sau este liber iar la plecat la ciordeala?

Link spre comentariu

Doar sensurile de intrare in tara sint aglomerate. Au ajuns mii de masini inca de ieri dupa masa in Nadlac. Au mai stat cateva ore si la miezul noptii au navalit. Pe iesire e lejer, in 15 min ai iesit.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Toni Marginean a spus:

Am inteles ca de astazi toate iesirile din tara sunt foarte aglomerate, in special spre sud si vest. Toti merg ca si turisti sau este liber iar la plecat la ciordeala?

Desi se pare ca nu sensul de iesire este cel aglomerat, sa stii ca mai este o categorie de romani care circula prin frontiere, anume a celor care se duc sau vin de la munca!

Link spre comentariu
Toni Marginean

Si pe timpul pandemiei cei ce munceau transfrontalier circulau. Acum cei mai multi sunt cei ce iasa din tara. Normal ca sunt si multi cei care asteptau de multa vreme sa prinda momentul sa poata veni acasa.

Link spre comentariu
Toni Marginean

Mi-a fost greu, ca dupa ce m-am obisnuit cu iesitul periodic din tara, sa nu pot pleca nicaieri. Si culmea nici macar de acasa! Acum o sa-mi iau avant si incep iesirile prin tara. Sper ca peste cateva luni sa trag o fuga pana in Germania.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pandemia asta ne-a reamintit cumva modul sinistru de viata de dinainte de `89(mai putin penele de curent, cozile la 'Gostat" si frigul)- e un lucru bun, sa nu uitam cum traiam pe atunci...sa nu se repete vreodata!

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Toni Marginean

Uite ca este acum mai rau cu pandemia decat in iunie! Acum s-a intetit circulatia prin sate unde, pe de o parte recoltarea de pe camp are cote maxime iar pe de alta parte, cu o multime de localitati inchise, se incearca sa se mearga spre locurile de veci a celor plecati dintre noi. Este aglomeratie la piete, pentru cumparat flori, iar in cimitire se incearca o cosmetizare.

Incerc si eu acum sa ma deplasez in doua zone ca pe sfarsit de saptamana o sa fie horor cu traficul! Asta cel putin in Ardeal.

Link spre comentariu
Toni Marginean

M-am intors din circuitul propus de dimineata si o parte a fost conform asteptarilor: munca la recoltarea de pe camp este in toi. 

La cimitirul de la tara am fost doar eu cu sotia si aproape toate mormintele erau deja ingrijite. La cimitirul din Cluj ne astepta paznicul si ne-a rugat sa citim anuntul: Portul mastii in cimitir este obligatoriu. Numarul maxim de persoane din cimitir 6. Ne-am uitat in cimitir si erau minim 50.

La poarta eram doar eu cu sotia asa ca ne-a lasat sa intram! :rade::scarpin

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări