franzm Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 În momentul acela mi-ar fi prins bine, acum am diplome luate pe bune. Având diploma respectiva, nu stiu daca m-as mai fi obosit sa le obtin pe astea din urma. @doru3160 A fost cineva din cadrul aparatului administrativ al politehnicii unde am studiat. Am fost sa-mi ridic foaia matricola si decizia de exmatriculare (antidiploma, cum o numesc eu) si cineva de acolo mi-a sugerat ca, cu un mic efort financiar, as fi putut obtine si o diploma. Fiind fost student, nu ar fi trebuit masluite prea multe si, în caz ca ar fi pus cineva întrebari neplacute, ar fi existat si destui fosti colegi care sa-si aduca aminte de mine. Dar efectiv nu am avut bani disponibili. Asa ca nu stiu daca oferta a fost serioasa sau doar o tentativa de teapa. Numele persoanei nu mi-l mai amintesc si nici nu-s sigur ca l-am stiut vreodat pe cel real. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 (editat) Eu zic sa fii multumit ca nu ai avut bani...fabricarea unei diplome valabile, nu e chiar la indemana unui trepadus din administratie. Doar cei care nu cunosc sistemul pot crede asa ceva. Editat Iunie 19, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 Daca nu e indiscreta cererea mea: de ce exmatriculat? @franzm @cocochannel, mie diplomele mi-au folosit peste tot. Salariu si concediu. Si a facut diferenta, asta ti-o garantez! In orice domeniu am lucrat. Insa cum toate joburile mele au fost conexe sau chiar doar un pic pe aproape formarii mele academice, si eu pot zice ca alte abilitati tehnice au contat in aventura mea profesionala. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 (editat) Am cerut eu exmatricularea (pe motiv de renuntare la calitatea de student). Editat Iunie 19, 2020 de franzm Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 Am vazut ca cineva spunea ca se plateau bani grei pt diplome in RO,intr-o perioada.Posibil real.Dar erau si variantele cu inscriere,frecventare sau nu cursurile si obtinere diploma! In Severin circula o vorba:"La Herculane te duci turist si te intorci jurist"...Era o sectie cu profilul asta acolo.Banui ca despre astia e vorba in articol.Se auzea ca multi politai "luau" diploma de jurist.Dadea bine la promovare si la altele... https://m.romanialibera.ro/special/investigatii/la-herculane-o-facultate-fantoma-produce-juristi-pe-banda-rulanta--79704 Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 Eu am in vedere centrele universitare consacrate, nu orice aprozar care a functionat pe bani ca universitate. Intre unul dotat cu diploma si unul la fel de dotat dar fara diploma, va fi preferat primul in 99% din cazuri.De aici incolo, discutam particularitati...prosti cu diploma, si genii cu 4 clase. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 Inca o fabricuta…. https://romanialibera.ro/special/investigatii/politicieni-sus-pusi-si-politisti--suspectati-ca-au-protejat--fabrici--de-diplome-universitare-false-161678 Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 Fabricute au fost in toata Romania.Mai mult sunt mii de doctorate...Luate de "lumea buna" din sectorul bugetar! Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 1 oră în urmă, yo9hrb a spus: Inca o fabricuta…. https://romanialibera.ro/special/investigatii/politicieni-sus-pusi-si-politisti--suspectati-ca-au-protejat--fabrici--de-diplome-universitare-false-161678 3500 de euro bucata? Chilipir curat. Mie la prima strigare mi-au cerut 40.000 marci. Am replicat ca nici Ceausescu n-a primit mai mult de 26.000 pentru un svab cu diploma si pretul a scazut instant la 25.000. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 Acum 2 ore, doru3160 a spus: Depinde ce servicii ai prestat. O funcție de conducere sau cu răspundere mă îndoiesc s-o poți obține undeva in lumea asta fara sa faci dovada că ai și ceva studii. Daca ai doar hârtia, fara acoperire atunci zbori, dar nu-mi povesti tu mie că unul cu 8 clase va fi promovat în fruntea unei firme, oricât de capabil ar fi. Și apoi daca e așa dotat, nu cred că era o problema să treacă și prin școala. Exemplu din romania stiu in domeniul informaticii. Programatori care papa calculatoare pe paine si unii au facut hartie mai mult de dragul parintilor. Eu am unul care a facut arhitectura, ca era capabil cum zici, dar nu a desenat nici macar un cotet de caine, dar la programare e foarte bun. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 (editat) Acum 10 minute, cocochannel a spus: unii au facut hartie mai mult de dragul parintilor. Si eu ce am zis? Daca ai doar hartia, fara acoperire, zbori. Dar asa cum spuneam, daca ai si hartia bazata pe informatie, sigur iei oriunde fața unuia care are aceeasi cantitate de informatie. Sa nu comparam mere cu pere. Editat Iunie 19, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
xaxa Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 Acum 5 ore, franzm a spus: Vorbiti de internate sau de scolile publice? si de scolile private si de cele publice (internate au ambele). din cite stiam eu acu niste ani, printre scolile private erau unele mult mai flexibile, depinde de cine le conducea. waldorful de exemplu e cam la fel peste tot. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 Eee, Waldorf! Asta-i scoala aia unde absolventii stiu sa-si danseze numele? Sunt invidios. Eu, neamt get-beget, nu stiu nici macar sa dansez o polka fara sa-mi scrântesc picioarele. Link spre comentariu
xaxa Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 era o glumita ceva cu o problema cu adunarea unor mere, care incepea cu o scoala elvetiana unde se scanda rezultatul in cor si se termina cu una waldorf unde copii desenau merele in timp ce cintau un cintecel. waldorful nu e numai o chestie de dans, primitiv spus are un sistem de invatare bazat pe joc, fiecare copil fiind lasat sa se desfasoare liber. din cauza obligatiilor de conformitate cu curiculele nationale, sistemul s-a mai schimbat pe ici pe colo fata de original, dar principiul a ramas. da tre sa zic ca mi-am pastrat fizic numai cartile de care sint legat cumva, in rest am totul pe computer. e drept ca uneori ajung sa mai scot la imprimanta una-alta, dar de regula citesc pe ecran. si am si pe telefon citeva, sa am ce face la drum lung. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 20, 2020 Partajează Postat Iunie 20, 2020 Credeți că cei extrem de mulți care au terminat o facultate privată..... au învățat ceva? Licența tot plătită a fost, o hârtie fără valoare, nu are valoare pentru că cel care o deține..... nu este în stare de nimic. Link spre comentariu
Postări Recomandate