maxente Postat Iunie 15, 2020 Partajează Postat Iunie 15, 2020 Mai sunt unii inganfati care nu pun mana pe mop si matura ca au nu stiu ce scoli inalte. Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 15, 2020 Partajează Postat Iunie 15, 2020 Acum 24 minute, ctepeo a spus: Problema e că faţă de hârtie, sunt şanse mai mari să zboare aberaţii către cititori. Exact aceiasi temere a existat si la inceputurile tiparului. Posibil ca si de asta Gutemberg a tiparit Biblia inainte de a tipari alte carti. Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 15, 2020 Partajează Postat Iunie 15, 2020 Acum 2 ore, maxente a spus: Mai sunt unii inganfati care nu pun mana pe mop si matura ca au nu stiu ce scoli inalte. Cunosc personal altfel de specimene. Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 15, 2020 Partajează Postat Iunie 15, 2020 Daca ar produce ceva in momentul respectiv, dar de multe ori freaca menta. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 16, 2020 Partajează Postat Iunie 16, 2020 Pana la vasta asta am invatat o chestie " hartia suporta orice " ... ! Link spre comentariu
yo3fkc Postat Iunie 17, 2020 Partajează Postat Iunie 17, 2020 Acum 17 ore, okean a spus: Pana la vasta asta am invatat o chestie " hartia suporta orice " ... ! Si netul ... Link spre comentariu
one Postat Iunie 17, 2020 Partajează Postat Iunie 17, 2020 Hartia este o etapa in evolutia scrierii si nu, nu suporta orice. Tocmai de aceea are o anumita valoare. Se spunea ca suporta orice, inainte de aparitia computerelor asa cum le stim astazi. Ganditi-va la scrierile antice, pe tablite de lut si piatra, apoi pe pergamente sau piei. Persoanele care stiau sa scrie si sa citeasca erau putine si scrierea costa foarte mult, materialele nu erau nelimitate, de eceea nu se scriau toate prostiile ci numai ceea ce dicta faraonul sau cine era la putere. Textele scrise aveau importanta, precum legile sau istoria. Nu se scriau bancuri sau povesti vanatoresti. De aceea scrierile antice sunt tratate cu seriozitate. Astazi in fata unui computer, daca scriem ceva gresit, stergem si scriem din nou. Acum mii de ani greselile nu trebuiau facute cu usurinta. Erau foarte atenti la ceea ce scriau. Hartia a fost un pas inainte, si a tolerat multe dar nu atat de multe precum ecranul computerului. Parerea mea e ca suportul informatiei nu are relevanta, doar ca perceptia si facilitatea asimilarii pot varia in functie de suport. Eu personal prefer sa printez anumite documente, pentru a putea face insemnari deasupra, de exemplu o schema electronica dar nu numai. Daca ma gandesc la facilitatea recoltarii informatiei si cautarii intr-o cantitate mare de date, cred ca hartia ar pierde serios. Si costul informatiei creste, eu in ultima vreme cumpar cartile in format electronic, pe amazon o carte de 30€ de exemplu in format electronic e 20, una de 10€ pe hartie o pot lua cu 2-3 in format kindle, si o am imediat, nu trebuie sa mai astept. Am renuntat la toate colectiile mele de reviste pe hartie, si am facut spatiu in casa. Un NAS ocupa putin si il pot accesa si de la distanta, o revista pe hartie nu. Banii, de asemenea, de la aur, s-au transformat in alte metale, apoi hartii, iar acum nici macar. Si aici hartia a fost o etapa intermediara. Ganditi-va cat la suta din valoarea unui ziar o reprezinta hartia si transportul acesteia de la tipografie la punctul de vanzare si apoi eventual reciclarea, inclusiv a celei nevandute. Cu ocazia carantinei covid, multe ziare cotidiane au oferit abonamente pentru lectura online, pentru o luna la costul unui ziar de o zi. Practic de zeci de ori mai putin ! Cred ca hartia e un element emotional, pur si simplu suntem obisnuiti cu ea, dar noile generatii vor avea alta abordare. Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 18, 2020 Partajează Postat Iunie 18, 2020 (editat) Da, e greu ca lumea sa conceapa cand ceva e depasit. Tot lumea o da ca la citit cartea e sfanta. O fi sfanta, sa imi spui tu in cat timp gasesti ce te intereseaza intr o carte vs un pdf unde dai search si instant te duce acolo. E ok sa tii carti decorative, dar nu e ecologic sa faci asta. Parca noi ne plangeam ca se taie padurile. Nici macar practic nu e. Plus cum trimiti o carte imprumut? A fost o etapa, bine ca a trecut. Editat Iunie 18, 2020 de Sharky Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 18, 2020 Partajează Postat Iunie 18, 2020 Fiecare lucru e bun la locul lui...cartea de hartie va rezista bine-mersi multe secole de acum inainte! O carte o citesti cu ochii tai, la lumina zilei, nu ai nevoie de un aparat stricacios alimentat cu energie electrica, nu dispare definitiv prin spargere daca o scapi pe jos, si rezista 2-3 secole fara probleme. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 18, 2020 Partajează Postat Iunie 18, 2020 Rezista si la EMP ... Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 18, 2020 Partajează Postat Iunie 18, 2020 Cand lucrez dupa o schema tiparesc pe hartie ,nu pot lucra dupa ecran ,cu toate ca e mare , dupa telefon deloc.......si pot trece tensiuni ,corecturi de valori etc. Formatele electronice se tot schimba ,deja nu mai acces la informatii stocate pe benzi magnetice ,casete VHS , eu am filmari pe video super 8 , nu le pot trece pe DVD sau hard ........incet nu mai ai unde "lega "un hard IDE..... Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 18, 2020 Partajează Postat Iunie 18, 2020 Acum 29 minute, Усилитель a spus: deja nu mai acces la informatii stocate pe benzi magnetice ,casete VHS , eu am filmari pe video super 8 , nu le pot trece pe DVD sau hard Sunt firme care iti trec din orice format in orice format la preturi convenabile. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 18, 2020 Partajează Postat Iunie 18, 2020 Usilitel.Softul evolueaza permanent.Sunt deja aplicatii care permit corecturi,adaugituri gen celor efectuate cu creionul.In viitor este posibil sa fie ceva banal. Ce vad este ca nimeni nu vorbeste de neajunsurile stocarii informatiei digitale pe suport.Cercetarile facute pentru CD si DVD arata ca informatia se de gradeaza/pierde cu trecerea anilor.Nu stiu cum se prezinta situatia la harduri,stickuri si altele asemanatoare. Nimic nu e vesnic,deocamdata... Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 18, 2020 Partajează Postat Iunie 18, 2020 (editat) Acum 18 minute, BRANCA a spus: Nu stiu cum se prezinta situatia la harduri, La fel de proasta ca la CD. Deunazi am salvat informatiile de pe un hard mai vechi si citeva fisiere nu le-am mai putut copia. Editat Iunie 18, 2020 de d2134 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 18, 2020 Partajează Postat Iunie 18, 2020 (editat) Acum 2 ore, Sharky a spus: Da, e greu ca lumea sa conceapa cand ceva e depasit. Tot lumea o da ca la citit cartea e sfanta. O fi sfanta, sa imi spui tu in cat timp gasesti ce te intereseaza intr o carte vs un pdf unde dai search si instant te duce acolo. E ok sa tii carti decorative, dar nu e ecologic sa faci asta. Parca noi ne plangeam ca se taie padurile. Nici macar practic nu e. Plus cum trimiti o carte imprumut? A fost o etapa, bine ca a trecut. Pai si cartea are cuprins, avantajul la carte este ca la la cautare mai te lovesti si de alte lucruri conexe in acel context, dezavantajul e timpul. Apoi este mult mai usor de citit, in pat cu monitorul e greu pe piept! Cartea o trimit cu posta sau 0 dau imprumut cu o inscriptie mare pe pagina de garda: DISPARUTA DE LA ION BUMBU ! P.S. nu ma luati cu tablete sau ebook reader laptop ca`mi stricati contextul! Editat Iunie 18, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Postări Recomandate