Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare tuner ACCUPHASE T-100

victordascalescu54

Postări Recomandate

Domnule Dascalescu, eu v-am zis sa luati de la Mouser KSC1845/KSA992, dvs in schimb luati fake_uri de la chinezi crezand ca BC_urile alea sunt mai bune. Data viitoare nu va mai deranjez cu absolut nimic, va las sa va descurcati singur. Eventual o sa va ajute colegii de forum care repara Accuphase, sunt convins ca sunt foarte multi.

Link spre comentariu

Principial nu exista nici o contra-indicație pt foarte multe tipuri de tranzistori care s-ar putea pune acolo. După cum spuneam, schema nu este una deosebita care sa meargă doar cu anumite tipuri de tranzistori, poate merge cu aceleași rezultate urechiometrice cu multe tipuri. Dar dacă cineva care a reparat multe aparate de genul acesta recomanda anumite tipuri de tranzistoare are el motivele lui, chiar și numai pt a folosi tranzistoare asiatice într-un echipament asiatic si tot este un motiv bun. 

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

In final am reusit cu rabdarea specific"romaneasca" sa gasesc tranzistorii originali la un service din Germania:

6st.  2SC783-0,
10st.  2SA931-V002,
13st.  2SC1596-V/003,
20st.  2SA856A-GR,
30st.  2SC1746A-GR

s-l1600.thumb.jpg.4f71e3764a2b158e95150f01552c0dc1.jpg

Acum trec la faza doi, inlocuirea condensatorilor electrolitici din alimentare si de pe placile audio.
Link spre comentariu

Vad ca tot pe tranzistorii aia vechi in capsula metalica mergeti. Poate nu ati citit link-ul ala de l-am pus eu mai sus.

Daca sunt originali, ei sunt deja de-o seama cu mamaie si cu sanse mari sa sufere de fenomenul ala tin whisker. 

V-au recomandat colegii echivalente foarte bune si in productie sa puneti acolo.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, maxente a spus:

Vad ca tot pe tranzistorii aia vechi in capsula metalica mergeti

De exemplu, 2SA856A (mai ales daca este GR!) este un tranzistor "mut"... cu un NF=1,3db (si chiar mai mic), este ideal in etaje de intrare AF cu sensibilitate ridicata. "Mosulica" asta, ingenuncheaza multe operationale de ultima generatie, atunci cand este vorba de un etaj de amplificare AF cu zgomot redus!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări