sesebe Postat Iunie 24, 2020 Partajează Postat Iunie 24, 2020 Ai perfecta dreptate dar tensiunea B-E la un tranzistor este simplu de verificat si o stie mai toata lumea. Eu am cerut masurarea tensiunii in baza la Q5 de pe 15 iunie. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Iunie 24, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2020 (editat) Acum 11 minute, sesebe a spus: Ai perfecta dreptate dar tensiunea B-E la un tranzistor este simplu de verificat si o stie mai toata lumea. Eu am cerut masurarea tensiunii in baza la Q5 de pe 15 iunie. Pai n-are nimeni nici-o vina, doar ca eu am avut de lucru la serviciu si n-am putut sa lucrez la acest proiect. Probabil ca in baza lui Q5 ar fi trebuit sa fie 0V, eu am masurat si celalalt modul care este functional si am gasit: - baza Q5=-20mV - baza Q6=16mV - baza Q7=+13,5V - colector Q7=-16mV Editat Iunie 24, 2020 de victordascalescu54 Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 24, 2020 Partajează Postat Iunie 24, 2020 Ar fi bine daca ai pune Q5 si Q6 identici Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Iunie 24, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2020 Acum 9 minute, sesebe a spus: Ar fi bine daca ai pune Q5 si Q6 identici Am BC 414 B si C cred ca pot sa fie buni, am sa-i sortez dupa beta Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2020 Partajează Postat Iunie 24, 2020 (editat) Pune orice NPN noi, BC550, 2SC2240. Testul rapid este sa scoti un 2SC1416 de pe canalul functional si sa-l pui pe cel defect. L.E. Problema este ca atunci cand gasesti defecte de genul asta, tranzistori de semnal mic defecti, o sa trebuiasca sa-i schimbi pe toti. E ca rugina cand intra in masina, nu se opreste la prima tabla. Nici nu mai tin minte la cate magnetofoane Akai am schimbat toti tranzistorii de semnal mic deoarece dupa cateva ore de functionare o lua razna. Decat sa pierd timpul cu cautatul defectelor mai bine schimb totul nou si am certitudinea ca nu se va intoarce vreodata ca garantie. Editat Iunie 24, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Iunie 25, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2020 BC414 si BC416 au vre-o contraindicatie fata de BC550 si BC560, ? In caz ca ma apuc sa-i schimb pe toti, cam ce variante sa aleg< cei cu beta mai mare sau A? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 N-au nici o contraindicatie. Daca, totusi, vreti sa schimbati toti tranzistorii de semnal mic, atunci mergeti pe originali respectand factorul de amplificare indicat de Accuphase, respectiv 2sc1416A cu GR sau BL in coada, 2SA776 cu Y sau BL. Nu e nevoie sa masurati fiecare tranzistor si sa-i imperecheati, daca lotul e bun o sa aiba cam toti acceiasi parametri. Daca sunt chinezarii o sa fie diferente mari de ß, si trebuie sortati. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Iunie 25, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2020 Acum 22 minute, der_doktor a spus: N-au nici o contraindicatie. Daca, totusi, vreti sa schimbati toti tranzistorii de semnal mic, atunci mergeti pe originali respectand factorul de amplificare indicat de Accuphase, respectiv 2sc1416A cu GR sau BL in coada, 2SA776 cu Y sau BL. Nu e nevoie sa masurati fiecare tranzistor si sa-i imperecheati, daca lotul e bun o sa aiba cam toti acceiasi parametri. Daca sunt chinezarii o sa fie diferente mari de ß, si trebuie sortati. Da, asa as vrea si eu, din pacate nu am mai gasit nicaeri tranzistorii originali. Aveti vre-un sfat sa-mi dat ? Link spre comentariu
sla Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 Eu as inlocui Q5 si Q6 cu BC416 selectati ca sa aiba acelasi factor de amplificare. Ar trebui sa functioneze fara probleme. Eventual si Q7 cu BC415. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Iunie 25, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2020 Acum 23 minute, sla a spus: Eu as inlocui Q5 si Q6 cu BC416 selectati ca sa aiba acelasi factor de amplificare. Ar trebui sa functioneze fara probleme. Eventual si Q7 cu BC415. Cred ca Q5 si Q6 sunt echivalenti BC414 si Q7 echivalent BC416....sau gresesc? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 Acum 52 minute, victordascalescu54 a spus: Da, asa as vrea si eu, din pacate nu am mai gasit nicaeri tranzistorii originali. Aveti vre-un sfat sa-mi dat ? Merg inlocuiti cu KSC1845 si KSA992, se gasesc la Mouser. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Iunie 25, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2020 Acum 5 minute, der_doktor a spus: Merg inlocuiti cu KSC1845 si KSA992, se gasesc la Mouser. Dar daca tot voi lua mai multi ca sa-i pot imperechea, aveti vre-o contraindicatie la BC-uri? Alea de la Mauser n-or fi chinezisme ? ca-s ieftiene? Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 Mai omule, pune acum ce tranzistoare ai la dispozitie (bune BC-urile amintite) si vezi daca merge cum trebuie si abia apoi vezi ce tranzistori mai schimbi si cu ce. In schema postata nu ai nevoie de imperecreire, este suficient sa fie de acelasi tip si daca mai sint si din acelasi lot este perfect. Recomandarile lui @der_doktor sint facute in ideea de a pastra cit mai mult ideea de originalitate dar va merge foarte bine si cu multe alte tipuri de tranzistoare de zgomot mic. Schema nu contine nimic deosebit ce ar necesita tranzistoare selectate si numai de un anumit tip. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Iunie 25, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2020 Acum 2 minute, sesebe a spus: Mai omule, pune acum ce tranzistoare ai la dispozitie (bune BC-urile amintite) si vezi daca merge cum trebuie si abia apoi vezi ce tranzistori mai schimbi si cu ce. In schema postata nu ai nevoie de imperecreire, este suficient sa fie de acelasi tip si daca mai sint si din acelasi lot este perfect. Recomandarile lui @der_doktor sint facute in ideea de a pastra cit mai mult ideea de originalitate dar va merge foarte bine si cu multe alte tipuri de tranzistoare de zgomot mic. Schema nu contine nimic deosebit ce ar necesita tranzistoare selectate si numai de un anumit tip. Da mai omule, asa am sa fac.....(glumeam, ca sa nu se inteleaga altceva) Multumesc si va tin la curent. Link spre comentariu
sla Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 Acum 2 ore, victordascalescu54 a spus: Cred ca Q5 si Q6 sunt echivalenti BC414 si Q7 echivalent BC416....sau gresesc? 414 (sau 413)si 416 (sau 415) cunt complementare (NPN/PNP). Am gresit eu mai sus, scuze!!!! Q5 si 6= BC414, Q7=BC416. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum