Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pathe Marconi PA 3535V

Postări Recomandate

Aveti o redresare cu mediana acolo?

Atunci, puteti pune traful gasit fara probleme, nu o sa aveti asimetrie in CC. 

Spor la treaba!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aurel70

17

• Mircea

4

• sesebe

2

• Усилитель

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 4 săptămâni mai târziu...

O sa fie un riplu pe frecventa de 50hz pe lingă cel pe frecventa de 100hz caracteristic redresării bialternanta, la bornele condesatoarelor de filtra desigur. 

Daca redresarea este cu o singura punte atunci merge folosit. La redresare cu 2 punți ar apărea diferența de tensiune între ramuri. 

Totuși verificați sa nu fie vreun scurt intre spire pt ca este ciudat ca un traf bobina pt tensiuni simetrice sa aibă diferența de tensiune pe secundare (doar dacă s-a greșit bobinarea). 

Link spre comentariu

Salutare!

Redresarea este cu o singura punte,si m-am incumetat sa montez traful in aparat. Diferenta in cc. este mai mica de un volt, cam +37,7cu -38,4. Nu introduce nici un brum. Tensiunea continua pe iesire este de 27mV pe canalul sting si 23mV pe dreptul. Multumesc pentru recomandari.Mai am o problema cu reglajul curentului de repus, care este insensibil la reglaj. Cum am mai patit si alta data,(vizibilitate slaba si maini tremurande) in timpul masuratorilor am facut scc cu sondele pe picioarele unui final si a trebuit sa schimb finalii si pe canalul care era bun....

20220729_145445.jpg

20220729_145633.jpg

20220729_145643.jpg

20220729_145649.jpg

20220729_145658.jpg

20220729_145711.jpg

Link spre comentariu

Salutare!

Partea buna este ca intre punctele de masura din schema multimetrul imi arata sub 1mV si nici nu distorsioneaza la volum mic. in schema se da valoarea de 6,6mV inte TP1-TP2  si intre TP3-TP 4. La actionarea semireglabililor, aceasta tensiune nu creste. Cred ca e putin probabil sa fie in scc tranzistorul superdioda pe ambele canale...

Reglaj curent repaus.JPG

Link spre comentariu

As zice daca ca daca scos de pe cablaj variaza rezistenta la cursor. Dar, ceva imi spune ca e bizar ambele sa fie defecte. 

Asa ca incep cu intrebarile stupide: masori in CC intre TP1 si TP2? Dar masori intradevar intre TP1 si TP2? 

Link spre comentariu

Pe cablaj sunt 2perechi de conectori. Masor pe scala de 200mV cc, iar multimetrul arata valori de cativa mV , oscilant cu sondele in gol, si se duce la o,9mV respectiv 0,6mV cind ating conectorii. ce-i drept, nu m-am dus cu semireglabilii peste jumatate din cursa. Dar nici tensiunea de alimentare nu e de +-40Vcc ci mai putin.

TP 1.....JPG

Editat de aurel70
completare
Link spre comentariu

Lumina Soarelui si lupa m-au ajutat sa identific ce se intampla cu semireglabilele mele, care nu aveau nici un efect la rotirea completa...Am descoperit ca ele erau strapate pe ambele canale, probabil intr-o incercare de remediere anterioara. Le-am ''eliberat'' si pe canalul drept am putut regla imediat I repaus adica cei 6mV intre TP3-TP4. Dar pe canalul stang, ...tot nu! De aici am presupus ca stapuns trz. superdioda, iar masurarea a confirmat. Era un 2SC 1815, pe care l-am inlocuit cu BC635. Ca rezultat, acum am reusit sa reglez curentul de repaus pe ambele canale. Amplificatorul functioneaza acum bine.

Multumesc tuturor celor care m-au ajutat cu schema, sfaturi si sugestii. Spor la mesterit!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări