aurel70 Postat Iunie 14, 2020 Partajează Postat Iunie 14, 2020 Salutare tuturor! Rascolind internetul am dat peste un amplif cu numele de mai sus caruia ii lipseste traful de alimentare si are finalii arsi, conform descrierii. Nici carcasa nu e prea grozava.dar l-am cerut in ideea de a folosi ceva piese din el, daca nu reusesc sa-l restaurez. Crezand ca i-a vazut cineva schema si o si are, am rugamintea de a ma ajuta sa intru in posesia ei. Multumesc. Link spre comentariu
aurel70 Postat Iunie 16, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2020 In ca nu l-am ridicat de la posta, dar asta ma astept sa primesc. Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 16, 2020 Partajează Postat Iunie 16, 2020 La stilul cum este lucrat ,aspect interior ,piese ,fire arata ca ceva japonez rebranduit ,fatada mi-e cunoscuta la cate amplifuri japoneze am vazut pe net.....as incepe cu Technics si Pioneer.... Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 16, 2020 Partajează Postat Iunie 16, 2020 (editat) Documentatie gasiti eventual mai usor, daca gasiti modelul omolog Thomson. Cautati si pe forumurile franceze, de ex. http://vintage-audio-laser.fr/ Editat Iunie 16, 2020 de franzm Link spre comentariu
aurel70 Postat Iunie 16, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2020 Pe Hifi Engine si Elektrotanya...nimic. Multumesc, incerc la francezi. Link spre comentariu
aurel70 Postat Iunie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2020 Cred ca e pe undeva adinc ingropata, aici nu ma descurc. M-am uitat si pe elektroda, si nimic. Link spre comentariu
aurel70 Postat Iunie 28, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2020 Salutare tuturor! Am mai descoperit cate ceva Consum de la retea 180 W made in Japan filtraj 2x6800u/45V alimentare simetrica, nu are releu de protectie boxe, ci sigurante finalele sunt 2SC 1827/2SA769 pe un canal ambele aproape sarma, pe celalalt ambele bune. Banuiesc o putere de circa 15, max 20 W/canal Cand prind momentul testez cu 2x12v ca. Inca mai caut schema. Stima! Link spre comentariu
aurel70 Postat Aprilie 1, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2021 Salutare tuturor! Cautand din nou schema acestui amplificator, netul m-a adus iarasi la topicul le care l-am deschis...Am reusit de ceva timp sa-i inlocuiesc finalii cu unii echivalenti si sa-l alimentez cu 2x12 Vca. Pe canalul cu finalele sarma, am gasit un rezistor din preajma semireglabilului pentru curentul de repaus ars, si l-am inlocuit cu valoarea similara de pe celalalt canal. Ambele canale se aud dar destul de incet, ceea ce mi se pare normal pentru o alimentare diminuata insa semireglabilele nu au nici un efect. Timp de scos schema..... nu este....Asadar tot la colegii de forum mai am sperante. Spor! Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 2, 2021 Partajează Postat Aprilie 2, 2021 Seamana si cu unele amplificatoare Ya,aha din anii 70-80. Niste exemple: Ex1, Ex2, Ex3 Link spre comentariu
aurel70 Postat Aprilie 2, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2021 Salutare! Multumesc @sesebe Din pacate, nu am ajuns la nici un rezultat. Am gasit chiar un aparat foarte asemanator http://forum-hifi.fr/thread-17919.html Nici acesta nu are schema de gasit.... Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Octombrie 19, 2021 Partajează Postat Octombrie 19, 2021 Ampliful este același cu NordMende PA 1001. Link spre comentariu
aurel70 Postat Decembrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Salutare tuturor! @ovidiu grigore, multumesc foarte mult, imi luasem gandul ca voi gasi schema. Nu l-am mai vazut de peste un an. Pare foarte asemanator cu al meu, desi consumul la ampliful meu e de 180W, iar la Nordmende 140W, cred ca nu sunt diferente mari Stima! Cer scuze ca vad postarea asa tarziu... Link spre comentariu
aurel70 Postat Decembrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Schema este cea de aici Link spre comentariu
aurel70 Postat Decembrie 26, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2021 Salutare tuturor! Am mai facut ceva sapaturi prin schemele de amplifuri vechi si am gasit ca aparatul meu este mai apropiat de modelul Nordmende PA 980, se potriveste si la aspect care e acelasi, si la puterea consumata. Acum stiu ca imi trebuie un traf de 2x28 V, pentru a ajunge la alimentarea de 2x40 Vcc. Am rascolit printre amplifurile Saba, Thomson, Ligne France, Continental Edison....nu-mi trecea prin cap sa caut pe la Nordmende...Multumesc inca odata @ovidiu grigore. Link spre comentariu
aurel70 Postat Iulie 4, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2022 Salutare tuturor! Cand credeam ca am gasit in sfarsit traf pentru acest mic amplificator, masuratoarea secundarelor imi arata nu 28-0-28 V, ci 28,3-0-29,3V....Nu am simetrie in alimentare de c.a. si urmeaza o asimetrie ceva mai mare in cea de c.c. Ca dimensiuni este cam la limita. Ar merita incercat in felul acesta? Cred ca o sa am dificultati in stabilirea offsetului....Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum