PINTI Postat Iunie 9, 2020 Partajează Postat Iunie 9, 2020 (editat) Si ati realizat practic aceste scheme? De ingeri pe pereti... suntem satui. Daca ne aratati o fotografie cu ultima schema, in montaj, acesta fiind realizat fizic, conectat la un osciloscop si un frecventmetru adevarat, nu virtual, va cred. Editat Iunie 9, 2020 de PINTI Link spre comentariu
VAX Postat Iunie 9, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2020 Acum 5 minute, PINTI a spus: Si ati realizat practic aceste scheme? Sunt pentru cei ca dumneata, sa mai invete ceva. Link spre comentariu
PINTI Postat Iunie 9, 2020 Partajează Postat Iunie 9, 2020 Multumesc de raspuns. Din acest moment, pentru mine sunteti Out of Range. Link spre comentariu
icar Postat Iunie 9, 2020 Partajează Postat Iunie 9, 2020 (editat) Oameni buni, nu va suparati, dar cred ca s-a ajuns la cautatul pietrei aruncate in lac. Merge montajul? Da!!! Si atunci carei-i baiul in a demonstra, cu ori ce pret, ca s-ar putea sa...nu mearga? Editat Iunie 9, 2020 de icar 1 Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 9, 2020 Partajează Postat Iunie 9, 2020 Istoric sunt stiut ca nu m-am fost prea cordial cu dl @VAX, insa aici ii dau dreptate (pana la proba contrarie). Omul nu zice ca nu merge deloc, ci ca nu merge atat de bine pe cat se crede/zice/samd. Acuma, cred ca o oscilograma a semnalului (la cativa zeci de MHz - am mai cerut-o o data deja) ar rezolva isputa. Insa niciunul dintre realizatori, care NU AU NICI O OBLIGATIE de altfel, nu vrea sa clarifice acest aspect definitoriu. PS: Si eu folosesc un oscilator dreptunghiular in wobblerul meu. Merge şandramaua? Merge. Se putea mai bine? Bineinteles. Vreau sa conving planeta cu minunatia mea realizata? Nu. Fiecare foloseste ce crede ca-i indeplineste nevoile. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 9, 2020 Partajează Postat Iunie 9, 2020 Acum 12 minute, Thunderer a spus: Acuma, cred ca o oscilograma a semnalului (la cativa zeci de MHz - am mai cerut-o o data deja) ar rezolva isputa S-au incarcat si oscilograme. Nu au fost bune. Urmeaza FFT. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 9, 2020 Partajează Postat Iunie 9, 2020 Asa e, la 70MHz si nu numai pe pagina 2. Azi, si in alte zile, sufar de orbul gainilor. Retrag postul precedent, proba contrarie a fost deja oferita. PS: Stati departe de mine, sa nu se ia boala mea. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 9, 2020 Partajează Postat Iunie 9, 2020 1 oră în urmă, Thunderer a spus: ci ca nu merge atat de bine ce inseamna ''atit de bine''? Acum 2 ore, VAX a spus: Sunt pentru cei ca dumneata, sa mai invete ceva. ia faceti un sondaj si intrebati cita lume invata de la cineva care nu este in stare sa prezinte nici o realizare proprie ci doar scheme dubioase testate pe un simultaor de doi bani! sau poate ca nu simulatorul e de vina ci problema este undeva intre scaun si monitor! 2 Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 9, 2020 Partajează Postat Iunie 9, 2020 Asa cum am zis mai sus, am retras postul. Deci, discutia e terminata pentru mine. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 9, 2020 Partajează Postat Iunie 9, 2020 (editat) Acum 6 ore, VAX a spus: Am modificat schema propusa.... In acest caz semnalul este sinusoida limitata pe varful alternantelor pozitive. ... Limiteaza pe semialternantele pozitive pentru ca tranzistorul se satureaza si jonctiunea B-C tinde sa conduca. Editat Iunie 9, 2020 de franzm Link spre comentariu
VAX Postat Iunie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2020 Acum 16 ore, franzm a spus: Limiteaza pe semialternantele pozitive pentru ca tranzistorul se satureaza si jonctiunea B-C tinde sa conduca. Stiam de limitarea prin intrarea in saturatie a bipolarului. Am constatat ca daca maresc mult rezitenta R2 oscilatia devine sinusoidala, fara ciuntirea varfului alternantei pozitive. Nu-mi dau seama daca este tot de la intrarea in saturatie a lui Q2, sau de la alt tip de neliniaritate (de la JFET). Oscileaza sinusoidal si daca se modifica C1in intervalul 5-500 pF. Trebuie vazut cum lucreaza circuitul real. Simularile sunt utile, te scutesc de inspirarea fumului de sacaz (cancerigen - la ficat), insa experimentul practic este decisiv. Semnalul se extrage din sursa lui Q1 prin repetor de tensiune cu FET (Q3). Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 Aveti pentru simulator model de bec cu incandescenta? Daca fortati tranzistoarele sa lucreze la un curent ceva mai mare (priza pe bobina), becul, plasat în locul lui R2, tine loc de AGC. Din pacate, se gasesc tot mai greu becuri potrivite. Link spre comentariu
gas2 dan Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 Intr-un final ati inceput sa faci simulari pe schemele propuse de @RST. Mai si merg?! Incurcate sunt caile Domnului. Link spre comentariu
VAX Postat Iunie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2020 Acum 3 minute, gas2 dan a spus: Incurcate sunt caile Domnului. Cand intra fludoristii pe forum incepe sa miroase a fum de sacaz (tamaie). RST nu este prost deloc si este creativ, chiar daca lucreaza mizerabil. Ii depaseste pe multi care pufaie pe nari de increzuti ce sunt. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 Corect! mai ales pe cei care nu au lipit doua componente in ultimele citeva decenii si o freaca la rece! in schimb, sint misto schemele cu LED-uri, se vad frumos cind beculesc noaptea, chiar daca montajul e aiurea-n tramvai si functioneaza in sensul ca nu! Acum 29 minute, VAX a spus: Ii depaseste pe multi care pufaie pe nari de increzuti ce sunt. Avem si noi un asemenea exemplar pe forum! nu a realizat nimic de ani buni, dar da lectii si teme pentru acasa! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum