VAX Postat Iunie 23, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2020 Acum 13 ore, miticamy a spus: Este extrasa cu lupa si nu prea seamana cu o sinusoida: >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Puneti imaginile direct pe elforum.info, ca se poate. Pe serverul unde le-ati postat dumneavoastra sunt accesibile un timp limitat. Dati si curentul prin tranzistoare (oscilogramele, valoarea medie), sa vad daca sunt de zeci de uA. Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Acum 35 minute, VAX a spus: Aceste circuite nu merg bine fara sa le reglezi amplificarea pe bucla RF si pe bucla de AGC. Cu alte cuvinte, s-a ales praful şi pulberea de oscilatorul universal. Link spre comentariu
VAX Postat Iunie 23, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2020 Ca sa vezi. Altceva nu ai de spus, mai tehnic ? Stabilesti valorile optime pentru componente si dupa schema respectiva pot sa lipeasca linistiti fludoristii. Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Ba da, dar nu-mi risipesc discuţiile tehnice cu oameni atehnici. Concluzia e că oscilatorul universal foloseşte de două ori mai multe piese şi funcţionează universal de prost în urma îmbunătăţirilor aduse de un analfabet tehnic. Ca să vezi! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Acum 32 minute, VAX a spus: Ca sa vezi. Altceva nu ai de spus, mai tehnic ? Stabilesti valorile optime pentru componente si dupa schema respectiva pot sa lipeasca linistiti fludoristii. Stimate domn, nu sesizati ca valorile optime au fost stabilite de cel care a realizat primul acest oscilator? faceti modificari la plesneala, inlocuind componente, modivicind valorile pieselor iar rezultatele sint proaste! De ce dovada mai buna ca gresiti aveti nevoie! schimbind piese la plesneala sint sanse mici sa nimeriti o varianta mai buna ca cea initiala. P.S. daca credeti ca va ajuta, va pot face cadou cartile din foto! Link spre comentariu
VAX Postat Iunie 23, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2020 Acum 1 oră, ratza a spus: Ba da, dar nu-mi risipesc discuţiile tehnice cu oameni atehnici. Concluzia e că oscilatorul universal foloseşte de două ori mai multe piese şi funcţionează universal de prost în urma îmbunătăţirilor aduse de un analfabet tehnic. Ca să vezi! Spune dumneata care este varianta perfecta, arata-ne cat esti de bun. Despica firul in patru si da-ne toate detaliile, sa fim nauciti de clarviziunea unui inginer care nu-i respecta pe profesori si are ura viscerala contra lor. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 (editat) Exact varianta originala, publicata in conex sau pe diverse site-uri de specialitate! Nu are nimeni ura pe profesori, chiar daca nu toti au vocatie. iar dv. ne-ati povestit cindva ca nu ati urmat o cariera didactica respectiv academica ci ati ajuns din intimplare la Univ. din Craiova! deci ''facut'' nu ''nascut''! Ne puteti spune titlul lucrarii dv. de doctorat? Nu sariti in sus, nu e jignire! Editat Iunie 23, 2020 de Marele Savant Link spre comentariu
VAX Postat Iunie 23, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2020 1 oră în urmă, Marele Savant a spus: Stimate domn, nu sesizati ca valorile optime au fost stabilite de cel care a realizat primul acest oscilator? faceti modificari la plesneala, inlocuind componente, modivicind valorile pieselor iar rezultatele sint proaste! Uite ca nu sunt convins ca oscilatorul respectiv scoate semnal sinusoidal cu orice circuit LC. Circuitul AGC face ca oscilatorul sa lucreze sinusoidal intre anumite limite, daca impedanta circuitului LC nu depaseste o valoare maxima. Si daca nu lucreaza sinusoidal, nu se poate stabili corect frecventa de rezonanta a circuitului LC. Nu pun valorile componentelor la plezneaza, ci bazandu-ma pe cunostintele teoretice si pe experienta practica anterioara, de zeci de ani. Daca nu te inteseaza discutia si doar vrei sa bagi contre, du-te taica unde ai treaba. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Revin cu rugamintea de a ne comunica titlul lucrarii de doctorat! Parca asa sint uzantele in invatamintul superior! cindva la Univ. din Craiova si Secretara Sefa era posesoare de doctorat! Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Acum 7 minute, VAX a spus: Despica firul in patru si da-ne toate detaliile, sa fim nauciti de clarviziunea unui inginer care nu-i respecta pe profesori si are ura viscerala contra lor. Nu sînt genul care să despice firul în patru pentru a simula că munceşte, treaba mea ca inginer e să simplific lucrurile şi să le fac să meargă ÎN REALITATE, nu în simulator. Treaba mea pe forum e să demontez imbecilităţile apărute de la diverşi, fie ei profesori sau nu. Acum 9 minute, VAX a spus: Uite ca nu sunt convins ca oscilatorul respectiv scoate semnal sinusoidal cu orice circuit LC. Circuitul AGC face ca oscilatorul sa lucreze sinusoidal intre anumite limite, daca impedanta circuitului LC nu depaseste o valoare maxima. Si daca nu lucreaza sinusoidal, nu se poate stabili corect frecventa de rezonanta a circuitului LC. Păi pune mîna şi fă-l ca să te convingi. Link spre comentariu
VAX Postat Iunie 23, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2020 Acum 1 oră, RST a spus: Nici eu nu pun mare baza pe simulari, ... Daca setezi corect programul de simulare, da rezultate bune. In toata lumea se lucreaza cu simulatoare, de la electronica si antrenarea pilotilor, pana la teste de focoase nucleare (exploziile in atmosfera sunt interzise prin tratate internationale). Iti recomand sa inveti sa lucrezi cu LT Spice sau cu Circuit Maker, daca nu dispui de programe mai bune. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 In domeniul RF se folosesc programe din alta categorie care nu prea circula pe ''piata libera''! si de obicei acolo se analizeaza circuitul dupa proiectarea PCB-ului, deoarece in RF cablajul poate modifica foarte mult comportatea aplicatiei respective! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Parca i-a fost deschis acest topic ca sa nu va mai deranjeze pe cel deschis initial. Daca nu ar interveni nimeni ar finaliza la un moment dat ce si-a propus si ar ramane ca o ciudatenie dupa cum credeti voi. Fara certurile de la lampari, depanare tv doar cu defecte de memorii, forumul ar ramane doar cu bodega vesnic infloritoare. Cosiderati pe &VAX si &RST ca pe o pata de culoare si nu mai cititi subiectele lor daca sunteti asa sensibili. Si ca sa fim corecti, &gica70 (un coleg considerat printre cei mai seriosi) a postat ceva acolo doar pt a intinde o noua nada d-lui VAX pt ca dupa aceea nu a mai parut interesat de propria problema. Insotit de un sut in fund chiar de la moderator. CITATE: gica70 3.521 postări Locatie:Iasi Postat Iunie 16 (editat) Zice ca este supervfo. Ce parere aveti? Sper sa mearga la simulare. http://www.qrp.gr/supervfo/index.htm validae 15.843 postări Locatie:Dolj Postat Iunie 16 Şşşşt.....nu mai aduceţi vorba de aşa ceva aici (simulări), că iar apare cetăţeanul neliniştit şi autoritar, care va demonstra teoretic că circuitul nu poate funcţiona.Sau o va face foarte prost....după caz. Link spre comentariu
grosu99 Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 In afara de faptul ca vreti sa va etalati super-cunostintele cu ce ne ajuta pe noi simularea asta ? Vreau si eu o varianta finala si cablajul de la ea,documentatia de realizare,etc.Altfel,am mai zis,pun circuitul oscilant la dip-metru si masor orice circuit .Simulare placuta ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 (editat) >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Colegul a spus ce doreste: in schema CONEX (de fapt o revista italiana din 1984) datorita amplificarii pe lant amplitudinea pe circuitul rezonant este prea mica iar pana la iesire forma de unda poate fi distorsionata. In plus la curentul foarte mic prin tranzistorii din oscilator acestia nu lucreaza intro zona liniara. Si si-a propus o varianta bazata pe aceeasi schema: amplitudine mare pe tancul rezonant (cat doresti la iesire) si doar repetoare pe lantul de amplificare. Nu a contrazis pe nimeni, nu a spus ca schema CONEX nu functioneaza (mie mi-a functionat si cu LTSpice si cu TINA si l-as fi atentionat). Acolo a discutat doar de posibilitatea ca in anumite situatii sa nu se stabilizeze bucla de control. In schema noua si mie pe simulare sinusoida rezulta mai frumoasa dar nu ma bag cu comentarii pt nu stiu cat poti aprecia ochiometric niste poze iar adevaratele masuratori se fac cu montajul practic si cu aparatura specializata. Nu mi-a placut niciodata inalta frecventa tocmai pt dificultatile in a realiza montaje corecte si a face masuratori exacte. Am un vobler X1-50 de prin 94-95 care nu si-a scos banii nici pe transport si acum este suport pt imprimanta. Lasati-l sa-si termine munitia si se va opri cand nu mai are ce dezvolta la subiect. Revenind, la simularea cu varianta CONEX avem 9mVv pe tanc iar la varianta VAX avem 3,5Vv (cum am postat ieri parca). Aici incearca sa traga niste concluzii. Am facut o marire a semnalului de iesire CONEX, mie mi se pare partea de jos mai turtita. Nu am rabdare sa numar patratelele dintro anumita arie. Nu cunosc simulatoarele bine sa vad daca s-ar putea face o analiza de forma. EDIT: am facut o comparare la 10 subdiviziuni de varfuri. Este cam evidenta diferenta de latimi a dreptunghiurilor. Editat Iunie 23, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum