Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SE cu PCL86

icar

Postări Recomandate

Acum 14 ore, Усилитель a spus:

Usiliteri, fara a vrea sa contrazic neaparat, dar cred ca intram la bordee si obicee. Am cauta prin citeva foi de catalog si, pentru filament la PLC86, am gasit asa:

- 15V/300 mA, Philips

- 14,5V/300 mA, Telefunken

-  13,3V/300 mA, NPX Semiconductors (?, ceva chinezarie, cred)

- 13V/300mA, RSD.

Probabil fiecare producator, pe limba lui. De aici deduc ca nu-i chiar asa critica alimentarea filamentului in tensiune, deoarece nu proiectau trafurile special pentru Philips si trafuri special pentru RST (o diferenta de 2 V!)

Link spre comentariu

Am scris mai sus, tuburile cu P in fata cer curent de filament de 300mA fie ca este tub final sau nu, acest lucru permitant conectarea in serie a filamentelor. Daca faci o sursa de curent constant de 300mA ai rezolvat problema.

Link spre comentariu

Da Merck, am inteles problema, voiam doar sa arat cum devine treaba cu datele de catalog. 

Bun, am rezolvat problema, mestesugareste, adica am desfacut traful, am scos 3 spire de la sectiunea de 6,3 V si 7 spire de la sectiunea de 14,5 V. Am asamblat traful si am masurat tensiunile. La 230 V retea (azi, desi nu a plouat si nici vintul nu a batut, am ramas cam cinci minute fara retea), am 6,4 V si respectiv 14,5. Daca tensiunea la retea scade la 220V sau urca la 240, asta e, asta avem, cu asta defilam! 

Ca lectie, la celalalt amplificator, o sa fac niste stabilizatoare de 6,3V, cu citeva 317. Doua dintrun foc: alimentare filamente in CC si tensiune stabila fata de retea.

Inca o data multumiri, la toata lumea, pentru sugestii si sfaturi.

Link spre comentariu

In sfirsit, am reusit sa dau drumul la amplificator. Doar partea de amplificator, la preamplificator mai e nevoie de cite ceva.

La inceput, am intrat la banuieli, nu auzeam nimic, nici un brum, chiar cu volumul la maxim. Am pus un CD cu muzica, Anotimpurile lui Vivaldi. Ce sa zic, nu am osciloscop, nici distorsiometru, nici generator, dar gurduna era gurduna, vioara vioara. Adica sunau exact asa cum trebuie sa sune, vii! Si credeti-ma, stiu cum suna fiecare din ele, pe viu. Nu are putere prea mare, poate undeva pe la 3 - 4 W, cam atita de astepti de  la un PCL86, in configuratia SE.

Cu alte cuvinte sunt multumit. Sa vedem ce se intimpla mai departe.

Din pacate, in alta ordine de idei, stau prost cu finisarea, adica cutia. Nu mai are cine sa-mi lucreze timplaria, e nevoie de subtiat niste scinduri, frezat niste decupaje, chestii din astea. Nu prea am unde ma duce, mai ales acum cind nici la alimentara nu-mi mai vine sa ies!

Link spre comentariu

Poze am avut in prima pagina, dar vad ca le-a mincat gaia. Nu-i bai, oricum voiam sa fac altele.

Mai trebuie lagat VU-metrul. E facut cu EM84, doar pe un singur canal.

Schema si modul de conectare ar fi cam asa.

28680355357c52f4b577139c1fe03f74e48c63ba

Condensatorul de 1u/100V, a fost pus pentru a nu deranja, in cc, grila 1 a P(C)L, prin punerea in paralel cu rezistenta de 470k, rezistentele de 150k+500k, de la intrarea VU-metrului. Daca nu sunt multumit de variatia umbrei, o sa mut conexiunea in anodul lui PCL. CRed ca e OK.

Link spre comentariu

Am conectat si preamplificatorul corector. De data asta, nu a mai tinut: brum destul. Pe deasupra, corectorul de ton are o influienta aproape de zero. In afara de brum. Ca atare, se da jos totul, caut o schema de preamplificator simplu, tot cu ECC83/82 si am rezolvat problema!

Defro, multumesc de oferta. Tinem legatura.

Editat de icar
Link spre comentariu

La cererea publicului, poze pentru puricat.

Incilceala

IMG_2389e.thumb.jpg.cceba460b524c14bdfcb11f530f4ff5a.jpg

ce se vede

IMG_2390e.thumb.jpg.68c4e892a5f7e226b35077cf69e4703e.jpg

aici functioneaza.

IMG_2391e.thumb.jpg.b3a2097ca43ef4217adfdf129ec84b67.jpg

ECC-urile le-a scos, deocamdata, pina o sa rezolv cablarea pentru corectorul de ton. Desi, nu stiu daca-l mai pun, nu s-a dovedit prea util.

Din pacate, lemnaria cutiei, imi da de cap.  O scot eu pe undeva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări