Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SE cu PCL86

icar

Postări Recomandate

Am ajuns cam aici:

IMG_2370e.thumb.jpg.51d34f32b1e7ac456aa6e7217804a12e.jpg

Asa incilceala de fire, nu am mai vazut de 50 de ani! (normal, facuta tot de mine:d) Ma gindesc sa nu obtin un frumos brum!!!

Mai am nevoie (daca ma poate ajuta cineva) de patru condensatori de 270 - 300 picofarazi, stiroflex, pentru corectorul de ton.

Mai am cite ceva de lipit pe la corector, dupa care montez trafurile si legaturile la tensiunea anodica. O verificare temeinica, dupa care...bagat in priza!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, icar a spus:

Asa incilceala de fire, nu am mai vazut de 50 de ani! (normal, facuta tot de mine:d)

Nu-i mare încâlceala, încă nu  ați  văzut a mea creație: :rade: (push-pull cu 2 x 6N2P și 4 x 6P14P.) 

20200711_191432.jpg

20200711_190943.jpg

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

La prima vedere chiar aşa pare, chiar dacă redesenate bobinele de pe o ramură ar putea fi în paralel, cealaltă ramură ar fi în scurt pentru tensiunea ce apare pe ele în primar....

Menţionez că nu sunt cunoscător în ale tuburilor, cunosc modul de funcţionare dar cam atât.Dar poate curenţii din înfăşurări se anulează reciproc şi aparentul scurtcircuit nu există de fapt.Trebuie analizat mai profund decât ce pare la prima vedere.

Editat de validae
Link spre comentariu

Schema transformatorului de ieșire postat mai sus este perfect funcțională dacă se execută corect înfășurările ca sens.

Practic Nc II Nd și serie cu grupul Na II Nb

Dacă pentru Nb și Nc se alege un sens de bobinare Na și Nd se bobinează cu sens schimbat.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 11 ore, valderama a spus:

Schema transformatorului de ieșire postat mai sus este perfect funcțională dacă se execută corect înfășurările ca sens.

Practic Nc II Nd și serie cu grupul Na II Nb

Dacă pentru Nb și Nc se alege un sens de bobinare Na și Nd se bobinează cu sens schimbat.

Sau in acelasi sens insa fazate corect.

Aceasta modalitate de bobinaj necesita oarece atentie intrucat avand bobine primare in paralel,pe langa faptul ca trebuiesc RIGUROS egale ca numar de spire trebuie sa ne gandim ca au si rezistente in DC diferite (lungimea medie a spirei se mareste odata cu cresterea distantei de la centrul miezului de fier!).Bobinele primare avand numar relativ mare de spire, 10...20 de spire diferenta intre doua bobine in paralel va altera calitatea transformatorului in ceea ce priveste valoarea inductantei si nu numai.Pentru secundare conectarea in paralel a mai multor bobine nu ar reprezenta o problema intrucat avem un numar mic de spire si cu sarma cu sectiune mare (cmparativ cu sarma din bobinele primare!).

Din punctul meu de vedere se poate bobina in acest fel insa cu mare atentie stiind ca majoritatea pot bobina in conditii DIY,nu vorbesc de masini profesionale de bobinat.

TRAFO  PP .png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Corect! 

Ce vreau sa completez este ca daca se iau N1 si N2 ca valori rezultate din calculul numarului de spire atunci formulele din figura sunt gresite.

Corect este:

Na=Nb=Nc=Nd=N1/2

Ne=Nf=N2.

Link spre comentariu

Imi cer scuze pentru reactia tirzie.

Multumiri tuturor pentru interventie si lamuriri.

In carte (e vorba de Tinatul Audioamator, George Racz, Editura Tineretului) se spune asa:

traf_1.thumb.png.edbbb0f8a9fb5e6967445a3377c90e46.png

Capetele se conecteaza asa

traf_2.thumb.png.094c822131789cafff05f25e196f41c6.png

traf_3.thumb.png.4a434cc5dc8368286adcf2e7c058816a.png

LMOlimpiu, intr-adevar redesenat asa, treaba se lamureste. Nu mi-a trecut prin cap! Multumiri.

Geo, ai dreptate, N2 fiind nr de spire din secundar, pentru o anume impedanta, daca se impartea la 2, infasurarile trebuiau legate in serie, nu in paralel.

Dispunerea bobinajelor in carcasa se face asa:

traf_4.thumb.png.ce16378b2735f3a2b32c28ec104d3294.png

Multumiri pentru explicatiile detaliate, au fost cu folos!

SE-eul, mai sta putin pe margine in asteptarea trafului de retea, care a aptit buba!

Intr-adevar, pentru realizarea unui astfel de traf, ai nevoie de ceva experienta in bobinat.

Editat de icar
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări