Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Doar lumina de backlight la Samsung UE 55 MU 6172UXXH

Postări Recomandate

• 3 ani mai târziu...
La 25.06.2020 la 14:04, domi a spus:

In primul rand multumesc tuturor colegilor, care erau dispusi sa ajute.

Iata defectul depistat si solutia. Fara displayul conectat, doar placa alimentata,  Am constatat ca imi lipseste o tensiune de 17V, marcata pe placa..., mergand pe aceasta idee am gasit o siguranta arsa, am inlocuit siguranta si cei 17V, marcati pe placa erau prezenti, urmarind traseul, am ajuns la concluzia ca cei 17V ajung si la display prin panglica, aici surpriza la 1 din cele 2 display-uri “defecte” initial un condensator din condensatorii marcati in poza masurat cu aparatul era in scurt, acesta fiind pe bara de 17Vm, iar la celalalt banuiesc ca intra in scut dupa alimentare ca la masurat la rece pareau in regula. Atasez si cateva poze cu zonele marcate. Uite ca sunt defecte specifice seriei, din cauza de proasta calitate a componentelor electronice. Acum imi sunt toate cele 3 televizoare din nou functionale, dupa aprox 2 ore de “sapare serioasa”. 
Sper ca am fost suficient de explicit.

EDE3E393-1173-4AB7-9047-5C044FBF9013.jpeg

79067EE6-E92E-437F-9087-78B873978357.jpeg

9A693B6B-DA29-45FC-ACD2-FECCAB1E38E6.jpeg

acelasi model si display,dar nu stiu de unde le scot unii.acel 17v pe conectorul display ,se activeaza doar daca displayul e ok,sau doar daca e eliminata protectia,chiar si in lipsa displayului acel 17v e lipsa,el avand scurt pe display era si normal sa nu fie,acest display nu poate fi probat pe jumatati,si e foarte greu de identificat partea defecta daca scurtul nu e serios sa poata fi si identificat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări