domi Postat Iunie 22, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2020 Da, e foarte ciudat... Am desfacut alt tv complect functional, identic 100%, fara prea multa cugetare am scos placa si l-am montat pe unul dintre cele defecte..., surpriza, exact la fel se manifesta defectul. Am montat unul dintre placile”defecte” pe tv care functiona anterior, se manifesta identic, adica doar backlight si sunet. Buun, am montat inapoi pe tv care functiona anterior, placa lui..., surpriza nici acesta nu mai functioneaza. Deci in momentul de fata am tv-uri identice cu defect identic. Deci sa recapitulam. Am 3 televizoare, din care erau doua cu aceeasi defectiune(se manifesta la fel defectiuna pe ele) si am avut un televizor 100% functional, a carui placa dupa conectarea cu sursa si displayul tv-ului defect reproduce exact aceeasi defectiune. E posibil sa fie problema din psnglica sau din display, dar acesta la randul lui “blocheaza” sau chiar arde ceva pe placa. Link spre comentariu
sergionel Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 posibil ecranele sa fie diferite.trebuie sa vezi codurile de pe cablaj sau toate trebuie sa aiba a 3a litera dupa diagonala aceeasi.adica ex.cy040xxAxxx.A ul conteaza. Link spre comentariu
domi Postat Iunie 25, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2020 Acum 1 oră, sergionel a spus: posibil ecranele sa fie diferite.trebuie sa vezi codurile de pe cablaj sau toate trebuie sa aiba a 3a litera dupa diagonala aceeasi.adica ex.cy040xxAxxx.A ul conteaza. Sunt complet identice, achizitionate in aceeasi zi, din acelasi magazin, pe aceeasi factura(stiu ca toate astea nu au relevanta, dar au fost achizitionate mai multe televizoare dintr-un lot , care acum crapa pe rand). Link spre comentariu
sergionel Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 te ai uitat pe etichete sau doar presupui? pune poze cu etichete ecran sa verificam. Link spre comentariu
domi Postat Iunie 25, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2020 Buna ziua. Ma puteti ajuta va rog cu o schema pentru placa? SK 10 BN94-12774A. Chiar si de cumparat..., am cautat pe internet si nu am gasit, eventual aveti ceva linkuri cu scheme, manuale service? La mine defectul este si pe display si pe placa, dar pana ce nu dau si de cel de pe placa, nu ma pronunt... Multumesc. Acum 8 minute, sergionel a spus: te ai uitat pe etichete sau doar presupui? pune poze cu etichete ecran sa verificam. Link spre comentariu
domi Postat Iunie 25, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2020 In primul rand multumesc tuturor colegilor, care erau dispusi sa ajute. Iata defectul depistat si solutia. Fara displayul conectat, doar placa alimentata, Am constatat ca imi lipseste o tensiune de 17V, marcata pe placa..., mergand pe aceasta idee am gasit o siguranta arsa, am inlocuit siguranta si cei 17V, marcati pe placa erau prezenti, urmarind traseul, am ajuns la concluzia ca cei 17V ajung si la display prin panglica, aici surpriza la 1 din cele 2 display-uri “defecte” initial un condensator din condensatorii marcati in poza masurat cu aparatul era in scurt, acesta fiind pe bara de 17Vm, iar la celalalt banuiesc ca intra in scut dupa alimentare ca la masurat la rece pareau in regula. Atasez si cateva poze cu zonele marcate. Uite ca sunt defecte specifice seriei, din cauza de proasta calitate a componentelor electronice. Acum imi sunt toate cele 3 televizoare din nou functionale, dupa aprox 2 ore de “sapare serioasa”. Sper ca am fost suficient de explicit. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 Foarte frumos explicat @domi. Sper ca nu te-ai supărat pt comentariul meu de mai devreme dar părea ca ai rezolvat și eram curios ce fusese defect. Link spre comentariu
domi Postat Iunie 25, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2020 Acum 2 ore, sesebe a spus: Foarte frumos explicat @domi. Sper ca nu te-ai supărat pt comentariul meu de mai devreme dar părea ca ai rezolvat și eram curios ce fusese defect. Chiar nu am luat in nume de rau, in multe cazuri intr-adevar putem face oricare greseli cum ai spus. Link spre comentariu
sergionel Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 Acum 9 ore, domi a spus: Buna ziua. Ma puteti ajuta va rog cu o schema pentru placa? SK 10 BN94-12774A. Chiar si de cumparat..., am cautat pe internet si nu am gasit, eventual aveti ceva linkuri cu scheme, manuale service? La mine defectul este si pe display si pe placa, dar pana ce nu dau si de cel de pe placa, nu ma pronunt... Multumesc. e același display st. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 Acum 30 minute, sergionel a spus: e același display st. Da, cu etichete cu numere seriale diferite dar același display. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 Samsung face display_uri in Europa in Slovacia si Ungaria. In afara de astea mai intalnesti Mexic, China si Coreea. Sunt liste cu echivalente atat la display_uri cat si la MB. Link spre comentariu
sergionel Postat Iunie 26, 2020 Partajează Postat Iunie 26, 2020 si nu ne dati si noua un link ? Link spre comentariu
Costica Tv Postat Iunie 28, 2020 Partajează Postat Iunie 28, 2020 (editat) On 6/25/2020 at 11:00 PM, der_doktor said: Samsung face display_uri in Europa in Slovacia si Ungaria. In afara de astea mai intalnesti Mexic, China si Coreea. Sunt liste cu echivalente atat la display_uri cat si la MB. De ani de zile de cand tot scormonesc pe net, nu am vazut niciun fel de lista cu echivalente la displayuri sau MB, nici macar cu bani...., ceva info despre displayuri se gaseste in revista Service TV Nr 36 si probabil si in alte nr.... http://forum.microprocesoare.ro/index.php?topic=8936.0 Editat Iunie 28, 2020 de Costica Tv Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 28, 2020 Partajează Postat Iunie 28, 2020 Listele alea de echivalente pentru panel si MB nu sunt pe net, sunt doar pentru uz intern la Samsung. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Iunie 28, 2020 Partajează Postat Iunie 28, 2020 27 minutes ago, der_doktor said: Listele alea de echivalente pentru panel si MB nu sunt pe net, sunt doar pentru uz intern la Samsung. Daca nu le-a vazut nimeni e ca si cum nu ar exista... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum