Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte 3 cai sonorizari

Mihai Cimpoeru

Postări Recomandate

Arata bine , difurile de medii ce sunt ? Pe vremea lui Ceasca aveam din astea octogonale romanesti cu margine de guma verde ,sunau al naibii de bine in gama larga de frecventa ,aveau bas neateptat de bun la marimea aceea si ce ma mira ca avea si inalte placute......

Aveam o pereche de boxe sferice romanesti negre  ( alea mai mari ) tot cu aceleasi difuzoare ,si alea sunau placut ,erau pe pervazul de la scaunele din spate , nu mai stiu daca aveau ceva nume.....sau cine le-a fabricat ,,,,

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Da, ca astea, dar marginea era guma verde foarte flexibila, cred ca avea mult cauciuc natural, negru vine de la adaos de alte materiale, negru de fum etc, fapt ce face cauciucul mai tare dar mai putin flexibil. Am avut cumparat din comert o boxa destul de mare, romaneasca, avea 4 buc din astea cu verde, dupa un timp le am scos si regrupat in boxe homemade pe langa basi mai mari. Am mai avut romanesti ovale mai mari, banda larga si alea sunau bine, aveau parca 6W, mergeau la 15 lejer.... 

Link spre comentariu
2 hours ago, Mihai Cimpoeru said:

Mediile sunt 8PE21 DE LA B&C

Da ,calitative ,putin pretul mi se pare cam generos......nu trebuiau inchise in spate ?

Eu am ochit niste Jbl Selenium st330..pt inalte..dar mai caut.

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Da , acum se vede bine teava portocalie , ingenios , precis  vine umplut cu material antifonic ,ami plac intariturile din interior.

Da ST 330 e un ...super...... supertwiteer.....si la pret corect ,as spune.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Vineri am mai lucrat la filtre cu ajutorul  unor useri rau intentionati (Sharky si Ionut) iar acum este in proportie de 99% gata

IMG-20200918-195445.jpg

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Asteptam plata. 50e pe ora + tva.

Pasu 2 e sa iei vituix sa simulezi filtru apoi sa inlocuiesti rezistenta pusa inainte de inalta cu un lpad.

Va trebui sa scazi probabil condu din filtru si bobina ca sa iasa acelasi raspund. Dar e posibil.

Iar becu il pui direct pe driver. Cu lpad variatia impedantei e minima. Fara de cazul tau.

Din pacate sunt pline forumurile mioritice de solutia cu r inainte de filtru, semn calr ca nimeni nu isi bate prea mult capul sa inteleaga fenomenele.

La medii il lasi asa ca 2ohmi nu disipa asa mult.

Sau o faci prin masuratori.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Baga in spice si vezi.

Pe scurt: disipare excesiva, daca pui bec taiere in functie de cat de tare se aprindew becu, atenuare mai mica la taiere, dar mai mare in rest( la asta te adaptezi).

In general poti obtine aceeasi taiere cu lpad.

Sau rezistenta serie pe driver, condensatoru mai mic sa taie mediile si eu prefer si rez paralel pt liniarizare impedanta.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Mda, dar de avantaje dece nu zici nimic?

Reduce factorul de calitate la filtru dar in unele cazuri asta este un beneficiu si, foarte important, reduce dipsurile de impedanta de la frecventele de taiere.

Cind analizezi o solutie tehnica trebuie sa o analizezi din toate punctele de vedere.

Link spre comentariu

Doar ca niciuna din chestiile care le zici tu NU se aplica, mai ales in zona pro unde toate driverele au gain mare in zona de taiere.

La fel si basu sau media trebuie stapanite.

Si in general le stapanesti cu bobina mare si ceva cond mai mic (basii iar inaltele invers)ca taierea sa inceapa din timp.

Nu e vorba deloc de un gol de impedanta, dimpotriva!

Nici in zona de home treaba nu e chiar roz.

Hai sa zicem ca ajuta in cazul unor tweetere de 4 ohmi (date ca 8 ohmi)

Factorul il reduci prin micsorarea condului. De vrei atenuare si o panta mai lina si de mai sus un cond ceva $mai mic decat cel "standard" Bonus, disipare mai mica.

Dar nu ma crede pe mine crede spice ul.

Decat sa ma contrazici ai putea simula filtrele respective plus incercarea propusa de mine, ilustrata de altfel si in alte filtre prezentate aici cu destui ani in urma.

Munca te-nvata.

Tu crezi ca eu fac filtre de ieri?

Din pacate forumurile mioritice sunt pline de filtre calculate pe lalena.com, sau de cate o bobina de 0.8mh pe bas sau mai rau pe direct si ceva filtru pe driver pus la misto.

Rapsunul polar nici naiba nu isi bate capul cu el.

Rareori vezi un lsp cad, un vituix sau ceva treaba mai gandita.

Pe scurt: ajungea sa vezi dezavantajele prezentate si sa iti iei ideea dela r inainte de filtru, mai ales daca se poate altfel.

Dar pana nu incerci nu ai cum sa te convingi...iti bati un pic capul dar vezi ca se poate. Tatonezi valorile si iese.

In schimb sa te contrazici cu mine e gratis...

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări