Mihai Cimpoeru Postat Iunie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2020 Ce e ala scurcircuit acustic? Link spre comentariu
merck Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 (editat) https://www.see-industry.com/en/acoustics-the-phenomenon-of-acoustic-short-circuit/2/1586/ User-ul cu litere rusesti (nu-l pot cita) a vrut sa zica ca daca ai tuburile de bass reflex in imediata aproiere a difuzorului de bass unda din spatele membranei se loveste de peretele din spate al boxei si iese imediat prin tubul de bass reflex. Daca ai pune tubul de bass reflex in partea de sus a boxei, unda pana ajunge la tubulde bass reflex mai sufera niste reflexii care sunt diminuate de materialul absorbant. Eu personal cred ca daca pui burete cofrat (unii ii zic gofrat) "zapacesti" destul de bine unda (unda reflectata se duce aiurea prin boxa)si nu mai ajunge sa iasa asa de repede pe portul de bass reflex. Editat Iunie 10, 2020 de merck Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 Da, numai ca nu se aplica aici. La reflex treaba sta total diferit. Sunt incinte care au difuzorul pus pe distantiere exact ca in poza de mai sus si nici vorba de scurt circuit, tubul produce inversare de faza, plus la acordaj difuzorul nu emite mai nimic. Link spre comentariu
merck Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 2 hours ago, Sharky said: tubul produce inversare de faza E clar ca asa este (de asta si avem un +3dB in plus) insa ar fi bine daca putem lamuri daca conteaza pozitia portului de bass reflex in boxa. Daca avem o boxa cubica cu tubul aproape de difuzor fata de o boxa identica ca volum insa diful este pus sus si portul de bass reflex este pus jos la 60-70cm, avem vreo diferenta? Teoretic as zice ca este o diferenta, in probabil practic aceasta diferenta este infima si nu se ia in calcul (daca scuipi dintr-o barca in apa din lac .... nivelul apei din lac nu creste). Eu din ce imi aduc aminte la portul de bass reflex care se punea pe panoul din spate al boxei era o distanta minima impusa fata de diametrul difului de bass proiectat pe panoul din spate (versiunea mai simpla era ca daca te uiti prin portul de bass reflex sa nu vezi difuzorul de bass). Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 8 minutes ago, merck said: Eu din ce imi aduc aminte la portul de bass reflex care se punea pe panoul din spate al boxei era o distanta minima impusa fata de diametrul difului de bass proiectat pe panoul din spate (versiunea mai simpla era ca daca te uiti prin portul de bass reflex sa nu vezi difuzorul de bass). Aceea este diferenta mare, distanta se masoara de la iesire pana la marginea exterioara difuzor, deci din spate inconjoara cutia..... Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 Nici vorba. Vezi cat e lungimea de unda la 50Hz si apoi vezi tu de ce distanta aia nu prea conteaza. Reflexul lucreaza in zona lui, difuzorul deasupra si nu deodata. Studiati cum rezoneaza aerul din incinta cu aerul din tub excitat de difuzor si cum difuzorul e tinut in frau. Alta chestie, se lasa distanta de la tub la difuzor fix de aia ca sa nu perturbi principiul de functionare. Evident ca poti duce tubul si la 1cm de distanta de difuzor, dar nu mai ies calculele, terbuie ajustari. Propun sa continuati discutiile astea de incepatori in alt subiect, asta e strict dedicat acestor incinta, sfaturile gresite nu isi au rostul aici, nici explicatiile de baza. Link spre comentariu
mama Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 (editat) 6 hours ago, merck said: Eu personal cred ca daca pui burete cofrat (unii ii zic gofrat) DEX-ul, nu unii, zice gofrat, nepoate, cofrat înseamnă cu totul altă mâncare de pește gofrat2, ~ă [At: LTR2 / Pl: ~ați, ~e / E: gofra] 1-2 (D. țesături, hârtii etc.) Pe care s-au aplicat cute paralele (și ondulate) sau desene în relief. GOFRÁT2, -Ă, gofrați, -te, adj. (Despre o țesătură, o tablă, o hârtie) Pe care s-au imprimat cute paralele (și ondulate) ori desene în relief. – V. gofra. COFRÁT, -Ă, cofrați, -te, adj. (Despre materiale de construcție fluide) Care a fost turnat într-un cofraj. – V. cofra. Editat Iunie 10, 2020 de mama Link spre comentariu
mama Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 (editat) 6 hours ago, merck said: Eu personal cred ca daca pui burete cofrat (unii ii zic gofrat) "zapacesti" destul de bine unda (unda reflectata se duce aiurea prin boxa)si nu mai ajunge sa iasa asa de repede pe portul de bass reflex. Unda reflectată nu se duce aiurea prin boxă când pui burete gofrat, ci este absorbită de acesta că d-aia e burete. Altfel, că era burete gofrat sau o folie de metal gofrată, tot aia era după logica lu' matale. Și se folosește burete gofrat (atunci când se folosește) tocmai ca sa fie o suprafață absorbantă cât mai mare, nu să reflecte în nu știu ce unghiuri că, tocmai așa cum spusei, buretele absoarbe, nu reflectă. Editat Iunie 10, 2020 de mama Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 11, 2020 Partajează Postat Iunie 11, 2020 Fonoabsorbantul are printre altele rolul de a absorbi și amortiza unda în virtutea forțelor de frecare interne din material, transformând energia în căldură. Scopul este de a preveni formarea undelor staționare... corespunzător frecventelor cu lungimi de undă comparabile cu dimensiunile interne ale cutiei. Se folosesc diferite materiale pentru că nu există material perfect, și fiecare material vine cu avantaje și dezavantaje. Undele staționare încarcă membrana pe spate, și aduc cu sine distorsiuni în răspunsul acustic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 11, 2020 Partajează Postat Iunie 11, 2020 Acum 11 ore, merck a spus: https://www.see-industry.com/en/acoustics-the-phenomenon-of-acoustic-short-circuit/2/1586/ User-ul cu litere rusesti (nu-l pot cita) a vrut sa zica ca daca ai tuburile de bass reflex in imediata aproiere a difuzorului de bass unda din spatele membranei se loveste de peretele din spate al boxei si iese imediat prin tubul de bass reflex. Daca ai pune tubul de bass reflex in partea de sus a boxei, unda pana ajunge la tubulde bass reflex mai sufera niste reflexii care sunt diminuate de materialul absorbant. Eu personal cred ca daca pui burete cofrat (unii ii zic gofrat) "zapacesti" destul de bine unda (unda reflectata se duce aiurea prin boxa)si nu mai ajunge sa iasa asa de repede pe portul de bass reflex. Incinta acustică cu port este un esență un rezonator helmholz, acordat pe o frecvență anume, există formula de calcul a rezonatorului helmholz, care conține volum incintă, arie port, lungime port, viteza sunetului în gazul respectiv, și mai ai un pi pe acolo și ceva radical. Eu sugerez să începem cu acest studiu. Felicitări autorului pentru proiect! Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Iunie 11, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2020 (editat) Aseara am taiat si pus doua din cele patru ramforsari care unesc lateralele si fata cu spatele. Ramforsarile sunt prinse si intre ele si sunt situate intre medie si inalta. Un set identic de ramforsari o sa fie si intre medie si woofer, apoi o ramforsare pe capacul de sus si doua pe baza unde va fi situata flansa pentru stativ. Din pacate pozele nu sunt foarte bune deoarece sunt facute pe modul wide si seara cu putina lumina. Pozitia portului conteaza la o incinta. Mai jos sunt niste simulari facute de catre Ionut de aici de pe forum Editat Iunie 11, 2020 de pufuletz Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Iunie 11, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2020 Acum 17 ore, maxente a spus: Am si eu pisici si asa e, au alergie la cutii, cutioare si orice e mic, imediat se baga in ele. Faceti exprimentul cu o cutie de carton pusa langa o pisica si o sa vedeti ca intra imediat in ea Scuze de offtopic. Stiu ce zici, nu s-a lasat pana nu a inspectat si incintele de medii Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Iunie 11, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2020 (editat) Azi am prins incinta mediei in boxa si celelalte doua ramforsari Editat Iunie 11, 2020 de pufuletz Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Iunie 12, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2020 De dimineata am lipit si rama pe care va fi prinsa tabla perforata Urmeaza sa tai porturile si poate niste masuratori afara duminica Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 (editat) Afinitate . . . . . Scuze de offtopic . La 10.06.2020 la 17:20, maxente a spus: Am si eu pisici si asa e, au alergie la cutii Editat Iunie 12, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum