Lilith Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 Buna ziua, as dori sa va intreb daca pot avea mai multe circuite conectate la linia de GND de la un breadboar. Spre exemplu la un breadboard am conectat la benzile de sus o sursa de 5v (+/-) si cele de jos una de 3.3v (+/-) si as vrea sa conectez la una dintre liniile de mese un circuit care nu are legatura directa cu una dintre sursele de alimentare si nu stiu daca e in regula. Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 Câtă vreme utilizarea acelui circuit nu interferează direct cu celelalte surse (nu închide curenţi prin ele) nu văd care ar fi problema. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 Lilith.Corect ce spune dl Validae.Da altfel intreb daca circuitul de testat nu are legatura cu 5V si 3,3V la ce mai alimentezi barele in cazul acesta? Link spre comentariu
Lilith Postat Iunie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2020 Deci schema ar fi ca cea de jos doar ca modulul wifi nu va fi alimentat de la 3.3v de la arduino, ci de la o sursa externa. Masa modulului va fi pusa la masa de pe breaboard si ma gandeam ca mai trebuie o masa aditionala si pentru divizor, doar ca nu mai am alte mese disponibile pe arduino si voiam sa mai pun si un led tot la aceeasi masa. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 (editat) Semnalul GND din circuitele noastre este potentialul "referinta" al circuitului - toate celelalte potentiale din circuit sunt exprimate/calculate/masurate in functie de el. Fiind referinta circuitului, GND/masa trebuie sa fie acelasi pentru toate elememtele circuitului, de aceea trebuie sa fie unic. In cazul tau, si Arduino, si ESP8266 si divizorul rezistiv trebuie sa aibe acelasi GND (aceeasi referinta). In alta ordine de idei, de ce alimentazi ESP-ul prin rezistenta? Cand transmite, esp consuma destul de mult (peste 100 mA, cred). 100 mA * 10kOhm = 1000 V. Nu cred ca ai de unde. Editat Iunie 10, 2020 de Liviu M Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 Corecta obs lui Liviu.Alimentarea de 3,3V merge direct la ESP. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 (editat) Incorecta schema propusa de @BRANCA. E bine sa nu raspandim informatii eronate. Sursa de 3.3V din Arduino nu e capabila sa furnizeze curentul necesar ESP. Oricum, OP a zis ca cei 3.3V vin din alta sursa. Editat Iunie 10, 2020 de Thunderer Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 Eu am citit in diagonala si am ratat partea cu "sursa suplimentara". Cum nu pot decat sa presupun, presupun ca intentia era de a schimba iesirea de 3.3V a lui Arduino cu cea a unei surse, pastrand restul schemei, implicit rezistenta => tot n-o sa mearga. Asa ca schema lui @BRANCA e buna, presupunand iarasi ca IT inlocuieste iesirea de 3.3V a lui Arduino cu iesirea de 3.3V a sursei suplimentare (asa cum intentiona si la schema originala). Link spre comentariu
Lilith Postat Iunie 11, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2020 Acesta ar fi montajul fizic, as vrea sa va intreb daca imi puteti spune ce gresit la el deoarece nu reusesc sa-l fac sa comunice cu placa Arduino. pinii ar fi: TXD-Arduino RX GND-masa breadboard CH_PD-3.3V breaborard VCC-3.3V breadboard RXD- prin divizorul rezistiv la Arduino TXD si mai am GND-UL de la Arduino la masa breadboard Mentionez ca ledul albastru pentru COM este stins, doar cel rosu de power este aprins. Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 11, 2020 Partajează Postat Iunie 11, 2020 Lipseşte fix firul de masă între Arduino şi restul. Link spre comentariu
Lilith Postat Iunie 11, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2020 32 minutes ago, ratza said: Lipseşte fix firul de masă între Arduino şi restul. E ala mov.. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 11, 2020 Partajează Postat Iunie 11, 2020 In poza movul pare conectat (la Arduino) la 5V, nu la GND. Pare. Link spre comentariu
Lilith Postat Iunie 11, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2020 Stiu, dar daca te uiti vezi ca sunt 2 casute libere inainte, altceva in neregula ar putea fi ? Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 11, 2020 Partajează Postat Iunie 11, 2020 (editat) LE Iar n-am citit cum trebuie, scrie ca led-ul de alimentare e aprns, asa ca pare OK. Intrebare: ESP8266 e programat sa comunice? Da' Arduino? LE Se pare ca e prea dimineata pentru mine, led-ul power aprins pe ESP8266 n-are nici o legatura cu masa comuna. Editat Iunie 11, 2020 de Liviu M Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 11, 2020 Partajează Postat Iunie 11, 2020 (editat) In afara de a pune o rezistenta pull-up pe pinul reset (10k spre 3.3 V), n-am idee ce i-ai putea face. Editat Iunie 11, 2020 de Liviu M Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum