Mihainic93 Postat Iunie 19, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2020 Acum 15 minute, BRANCA a spus: Mihainic.N-ai verificat traductorul de nivel?Apa nu trebuia sa urce asa sus. Ai verificat cine comanda blocatorul usii? Ai verificat motorul,legaturile la motor? Sincer aici ti-ar trebui ajutorul unui electronist. Acum am demontat presostatul si urmeaza sa-l verific. De fapt, momentan sunt in faza de documentare. Notiuni teoretice ale electronicii am cateva. Cu partea practica nu stau exceptional, nelucrand chiar in domeniu. Blocatorul usii functioneaza in momentul de fata. traseul ce era intrerupt il alimenta si pe acesta. in urma refacerii traseului, a inceput sa functioneze din nou. M-ar ajuta tare mult o schema electronica a PCB-ului. Va multumesc, Mihai Link spre comentariu
valivoi Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 Salut aici aveti manualul de reparatie pentru aceasta masina de spalat. fl_5105a.pdf Link spre comentariu
Mihainic93 Postat Iunie 19, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2020 Acum 5 minute, valivoi a spus: Salut aici aveti manualul de reparatie pentru aceasta masina de spalat. fl_5105a.pdf 433 kB · 0 downloads Va multumesc pentru fisierul atasat. Speram sa se gasesasca pe undeva o schema ca aceea de prin carti(ca la amplificatoarele audio), schema in care sa fie prezentate si valoriele pieselor, etc). Link spre comentariu
Mihainic93 Postat Iunie 19, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2020 Update: presostatul l-am verificat. se aude "tac-ul" atunci cand suflu in el si, in acel moment, am continuitate intre cei doi pini mari ( 11 si 12 din schema atasata mai sus de domnul Valivoi, caruia tin sa ii multumesc din nou) Link spre comentariu
Mihainic93 Postat Iunie 20, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2020 Update: am gasit "impuscat" triacul tr4. din pacate, nu se mai distinge exact modelul sau, asa ca as avea nevoie de ajutorul dvs. Capsula este TO-92, fabricat de ST, pe a doua linie se vede x107 ( unde x este un sir de caractere de a disparut), iar pe a 3a linie, in coltul din dreapta jos este scris 423. Imi puteti sugera care ar putea fi modelul triacului si un posibil inlocuitor al acestuia? ( din ceea ce am cautat eu, singurul "match" cu cele de mai sus ar fi z0107) va multumesc! Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 20, 2020 Partajează Postat Iunie 20, 2020 (editat) Aproape sigur z0107.ST face seria 01,adica 0107-0109.E un triac sensibil pe poarta,de 0,8A la 600V. Ar putea fi inlocuit cu similare,de ex MAC97A8.Da se gaseste curent la noi.Daca nu iei online,cam scump transportul,in Buc pe Maica Domnului sunt un hectar de firme... Daca mai iei si alte piese cel mai sigur la tme. Si sa nu uit.Daca e impuscat triacul verifica si inainte si dupa el piesele conexe. Editat Iunie 20, 2020 de BRANCA Link spre comentariu
Mihainic93 Postat Iunie 22, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2020 Buna ziua, L-am rugat pe tatal meu sa cumpere triacul stricat si a primit de la vanzatoare un z0103. Credeti ca este ok? Va multumesc! Link spre comentariu
Mihainic93 Postat Iunie 22, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2020 LE: Am inlocuit triacul "crapat" cu cel mentionat mai sus. Acum, problema s-a transformat din curgerea continua a apei, in "nedeschiderea" electrovalvei. Catre electrovalva imi ajung doar 4V. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 Merge.Preferabil ar fi sa fie tipul Z0103NA care e la 800V. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 (editat) Vedeţi că unii ,,triaci,, sunt de fapt dispozitive de comutaţie complexe, care nu pot fi substituite cu triaci ordinari...... Să nu mai spun că unele (cam majoritare de fapt, la MS) sunt comandate doar pe front negativ.De aci şi fenomenele ce pot apărea când pui un alt dispozitiv (generic numit ,,triac,,) în locul celui original. Editat Iunie 22, 2020 de validae Link spre comentariu
Mihainic93 Postat Iunie 22, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2020 1 oră în urmă, validae a spus: Vedeţi că unii ,,triaci,, sunt de fapt dispozitive de comutaţie complexe, care nu pot fi substituite cu triaci ordinari...... Să nu mai spun că unele (cam majoritare de fapt, la MS) sunt comandate doar pe front negativ.De aci şi fenomenele ce pot apărea când pui un alt dispozitiv (generic numit ,,triac,,) în locul celui original. Multumesc pentru sfat! in acest caz, voi incerca sa gasesc o masina de spalat whirlpool donatoare. din pacate am mai adunat piese de la prieteni, dar triacele care au acelasi rol de pe acele programatoare au capsula sot223. Link spre comentariu
Mihainic93 Postat Iunie 22, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2020 (editat) Imi cer scuze pentru intrebarea prosteasca pe care o voi adresa, dar nu ma pot abtine. In cazul in care ar putea face rost de un programator (identic in prima faza) de pw o masina de spalat cu incarcare verticala(model awt xxxx), dar care "stie" maxim 600 rpm(sau 800) la stoarcere, as putea sa-l inlocuiesc pe al meu cu acesta? Va multumesc. Editat Iunie 22, 2020 de Mihainic93 Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Ma indoiesc.Posibil sa fie multe similaritati de secvente logice dar programul numai daca l-ai compara in limbaj ti-ai da seama. Mai degraba zic ca,poate,ai putea schimba la partea actionata.Da numai dupa ce-i scoti o schema sa vezi ce si cum. Link spre comentariu
valivoi Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Incercati sa luati legatura cu cei doi utilizatori din acest topic care aveau acelasi model de masina poate va pot da informatii despre componenta defecta,poate stiu ce indicativ avea. Link spre comentariu
valivoi Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Initiatorul topicului pare a fi inca activ pe forum ,poate va ajuta cu informatia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum