Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa in comutatie +-33 volti

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Ok..Multumesc mult ca ai raspuns..din pacate aceasta sectiune a cam murit.. :axe:.Nu inteleg insa de ce rezistente trebuie puse in emitor...Problema in cazul rezistentelor in emitor ar fi posibila perturbare a comenzii tranzistoarelor datorita caderii de tensiune pe rezistente.Cum tensiunea de comanda nu depaseste tensiunea maxima baza/emitor(~+-5 volti) o cadere de -10 volti(la 5 amperi) pe rezistentele de egalizare ar fi catastrofala.Va rog un sfat...

Link spre comentariu
Vizitator releu

CPX, fie vorba intre noi, trebuie sa o iei de la capat cred cu sursa aia. Sa incerci sa faci un calcul sa vezi daca tine (adica daca o sa fie fiabila). Nici sa o pui in sarcina si dupa doua ore sa schimbi o pereche de tranzistori. Problema e ca nu ai intrebat unde trebuia sau poate ca ai intrebat dar nu are nimeni un memoriu de calcul de tipul ala. Stiu pe cineva care are dar daca te-ai suparat...sau poate ca nu te-ai suparat...stii la ce fac referire. P.S. Apropo, nu mai deschid alt topic, are cineva schema de convertizor de sudura in comutatie, aia de la epsicom.com ???? Va rog.

Link spre comentariu
Vizitator releu

CPX, eu nu ma refeream la fixistul mister_rf. dar in fine...crezi ce vrei. Poate am sa pun o vorba buna si... ai sa vezi un memoriu tehnic de sursa in comutatie adaptat dupa documentatii de afara. Dar...nu aici, stii tu pe ce forum.

Degeaba fac calcule daca nu am osciloscop sa vad ce se intampla.

Aici ai dreptate, electronica necesita bani, un minilaborator care sa-ti permita sa vezi defectul ca daca il mirosi prea mult se impute si nici nu il mai vezi si nici nu o mai scoti la capat. Aoleu...in mama ei de electronica.

P.S. Stai asa nevasta... Iar trebuie sa ma duc sa fac sex cu nevasta mea. Ma scuzati...Cum spun cei de pe Antena 1 - "TINETI APROAPE", de nevestele voastre nu a altora...care are...care nu... :yawinkle:

Link spre comentariu

P.S. Stai asa nevasta... Iar trebuie sa ma duc sa fac sex cu nevasta mea. Ma scuzati...

Nu stiu cum ne imbogateste asta cunoasterea despre electronica, dar daca tot consideri ca e demn de mentionat, ai niste poze ceva, poate un filmulet? :smt005 :smt005 Ti-l punem noi pe iutub, ca vad ca esti ocupat... :sex: :smt005 Cirip
Link spre comentariu

CPX, eu nu ma refeream la fixistul mister_rf. dar in fine...crezi ce vrei. Poate am sa pun o vorba buna si... ai sa vezi un memoriu tehnic de sursa in comutatie adaptat dupa documentatii de afara. Dar...nu aici, stii tu pe ce forum.

vai-vai ce mister cu "stii tu pe ce forum".poate primesc si eu pe PM acel forum misterios.crezi ca daca puneai link-ul aici se supara Don' Vasile (la cata pomana a facut nu mai strica o trecere cu vederea a "acelui forum").sa ravenim ,sunt interesat de o SMPS si poate gaseam pe "acel forum" :smt005

releu sper sa nu te superi (prea tare!) :bere:

Link spre comentariu

Ma rog nu conteaza pe ce forum puneti documentatia..ca doar suntem toti menbrii peste tot :weedman: .Am redus raportul primar/secundar la 2 dar problema oscilatiilor parazite la factor de umplere mai mic persista.Insa aceasta problema nu apare daca raportul este de 9,10.Ce ma sfatuiti sa fac :smt022 ?

nu poti sa lasi raportul de 9 la 10? sau nu poti sa scoti suficienta tensiune asa?
Link spre comentariu
Vizitator releu

OFFTOPIC, ma scuzati:

Maxymylyanus, nu am de gand sa intru in polemica cu tine dar esti un mare idot, fara suparare.

releu sper sa nu te superi (prea tare!)

Maxymylyanus, sper sa nu te superi...prea tare...acum fie vorba intre noi, am impresia ca esti vreo clona aici pe forum a vreunui moderator...cumva ? :smt003

ONTOPIC:

CPX, incearca sa meditezi putin la problema ta.

Am redus raportul primar/secundar la 2 dar problema oscilatiilor parazite la factor de umplere mai mic persista.Insa aceasta problema nu apare daca raportul este de 9,10.Ce ma sfatuiti sa fac

Sa incerci sa vezi unde ai gresit cu sursa aia. Daca nu putem sa vedem ce ai facut e cam greu sa o luam pe bijbaite si sa-ti spunem "raspunsul magic". Daca crezi asta te inseli. Apropo, pe ce calcule te-ai bazat cand ai facut modificarile care le-ai facut sau le-ai facut dupa ureche ? Ceva...ceva nu e bine.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări