Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor Hall smd motor brushless scule cordless Bosch

Postări Recomandate

Buna seara,

Ma puteti ajuta cu parametrii/caracteristicile senzorul Hall folosit de Bosch in sculele de mana cu motoare brushless? In speta, ma intereseaza pentru Bosch GOP 18V EC. Am incercat sa inlocuiesc senzorul Hall ars cu altii, fie cumparati, fie recuperati dar nu functioneaza. Marcajul pe capsula senzorului este RK6VB dar, desi, am rascolit internetul n-am reusit sa gasesc nici o informatie despre el. Din pacate, nici service-ul Bosch nu m-a putut ajuta cu informatia pentru echivalenta si nici cu un stator defect de pe care sa recuperez un senzor.

Multumesc pentru efort si ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Zoltanh

4

• validae

1

• iop95

1

Top autori în acest subiect

De unde ştiţi că acel senzor e ars ? Asta se poate numai având fişa componentei şi montând-o într-o aplicaţie dedicată.Sau prin măsurători comparative cu un senzor sigur bun.

Link spre comentariu

Am cateva verificari:

Dintre cei trei senzori doar acesta este in scurt intre pinul de masa si cel de out. Pe placa statorului nu mai sunt decat un rezistor si un condensator. Amandoua au valoarea aproximativ egala cu cea marcata. Bobinele statorului le-am verificat pe fiecare in parte si sunt ok - aproximativ aceiasi inductanta si aceaiasi rezistenta ohmica.

Am scos statorul si l-am inlocuit cu unul de la o alta multifunctionala si functioneaza fara nici o problema.

Am inlocuit, cum spuneam, senzorul cu cateva variante - doua variante, senzori cumparati (nu se prea gasesc la noi in capsula smd) si doua variante senzori recuperati din motoare brushless de alt tip (doar doua variante am gasit/folosit pentru ca majoritatea motoarelor brushless din imprimante, scanere, cd/DVD playere folosesc senzori cu iesiri diferentiale out + si out -, adica 4 pini si n-am avut starea necesara sa-i adaptez, adica sa fac punti din fir subtire si sa incerc si cu cei cativa de acest gen pe care i-am recuperat).

Cum controllerul este incapsulat in rasina nu ma ajuta ca sa descifrez caracteristicile senzorului.

Multumesc.

Link spre comentariu

Daca senzorul nu comuta, fiind montat corect, problema e din nivelul campului respectiv sensibilitatea sa.

Testati nivelul la care comuta senzorii originali; poate sunt cu sensibilitatea mare iar cele montate sunt departe de nivelul respectiv... si evident ca nu comuta... va trebui sa cautati un senzor mai sensibil.

Sper sa nu faca si o verificare la nivelul low, adica Vce la saturatie (din motive de protectie la contrafacere / depanarea "neautorizata").... cele originale sa aiba valori mult mai mici... desi e putin probabil sa faca asa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări