Blind Postat Septembrie 25, 2007 Partajează Postat Septembrie 25, 2007 Daca esti capcaun si nu te uiti pe manualul pozat de mine...vedeai imediat cum erau conectorii.Nu iti face iluzii cu usb-ul, alimentarea este varza, ca sa iti functioneze va trebui ca device-ul pe care il legi la usb sa il alimentezi separat de la 5V.PS2-ul eu nu am reusit sa il fac sa functioneze, poate a fost gresala mea.Sunt mari sanse sa ai port pentru infrarosu pe placa de baza, ala garantat merge (am testat :smt003 )Pentru mouse, nu te chinui cu adaptori serial/ps2, nu vor functiona (again, testat) ia direct un mouse pe serial, va functiona din prima. Pentru tastatura gasesti adaptor, la ala nu ai ce sa ii faci. (si din cate stiu, merge adaptorul pt tastatura) Link spre comentariu
tarzanx Postat Septembrie 26, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2007 Blind m-am uitat pe manual, stai linistit. Si stiu ca usb am toate sansele sa nu functioneze, dar ma gandesc totusi la ps2 ca poate poate ar merge. La tine merge mouse ps2 cu adaptor?? Link spre comentariu
aeromania Postat Septembrie 26, 2007 Partajează Postat Septembrie 26, 2007 Da, merge un ps2 pe placa aceasta. Am si eu una acasa, am sa incerc sa iti dau configuratia pinilor adaptorului ps2-placa baza . Uite aici si manualul pentru modelul care il ai tu. LE Configuratia o ai in manual , dar daca nu te descurci care cum sunt da o veste. Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 26, 2007 Partajează Postat Septembrie 26, 2007 1. un mouse funcţional şi pe ps/2 şi pe serială se numeşte "combo", şi au renunţat la tipul ăsta cam de când au apărut mouşii pe usb la fabricarea lui. ideea e că dacă mouse-ul nu e fabricat special să poată funcţiona şi pe serială şi pe ps/2, degeaba ai adaptor între mufe!!!2. chiar dacă placa de bază "seamănă" cu alta, şi are exact acelaşi chipset, configuraţia pinilor la mufele de pe placa de bază destinate conectării brachetelor cu mufele usb şi/sau ps2 poate foarte frumos să fie diferită!!! mai bine încearcă treaba cu băgatul seriei biosului, cum ţi-am spus şi încearcă o căutare după manualul exact al plăcii tale de bază.3. adaptarea între tastaturi/plăci de bază indiferent că e vorba de AT sau ps/2 e chestiune de lipit firele potrivite. doar că mufele "pe fir" sunt foarte greu de găsit, aşa că iei mai bine un adaptor din magazin. cât s-or mai găsi şi alea...(eu am căutat ps/2-uri mamă, să fac nişte brachete pentru mouse, şi până la urmă am dezlipit unele de pe nişte plăci de bază defecte.... mufele astea sunt de fapt mufe stardandard DIN, diferenţa este doar diametrul).4. dacă vrei să faci router de net din ea, n-ai musai nevoie de mouse!!!doar dacă nu pui windows pe sistemul ăla!!!!!... Link spre comentariu
tarzanx Postat Septembrie 26, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2007 in router se va transforma un celeron, asta va fi un calc de "mama si tata". daca o sa mearga pana la urma. tot cautand prin cutii am gasit si o placa de retea si una de sunet. Am bagat tot ce trebe cabluri, adaptoare, fdd, hdd doar cdrom nu caci nu mai am chef sa desfac pe asta de pe care scriu ca sa scot un cdwriter. multumiri tuturor. :partyman: Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 26, 2007 Partajează Postat Septembrie 26, 2007 Daca erai din buc iti donam un modem pe isa, sa se potriveasca cu calculatorul :smt001 (stiu ca probabil nu ai la ce sa il folosesti, but anyway) Link spre comentariu
tarzanx Postat Septembrie 27, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2007 am facut aseara un efort si i-am dat drumul cu un live cd. Dar nu imi vede nici un mouse, nici PS2 nici serial. Am verificat pinii de semnal la ps2, se potrivesc cu cei din specificatii dar nu recunoaste nici unul din mousii pe care ii am. pe serial cred ca nu am pus cablurile bine si de aceea nu merge, mouseul serial pe care l-am luat e bun, merge sigur. Oricum, lucrand la vechitura asta mi-am adus aminte de facultate, cand ceva asemanator, dar mai vechi imi dadea batai de cap de fiecare data cand desfaceam unitatea, oricum pentru mine e o placere sa readuc pe linia de plutire asa ceva. Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 27, 2007 Partajează Postat Septembrie 27, 2007 Prin bios te-ai uitat? Nu mai stiu sigur daca si la serial se aplica treaba asta, insa la portul paralel puteai sa ii faci cateva configurari din bios (nu mai stiu exact meniul).PS2....told u it won't work :weedman: La portul serial cu 9 pini cum ai facut legaturile? Panglica o aveai deja sau ai facut-o? Link spre comentariu
tarzanx Postat Septembrie 27, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2007 Blind, nu cred ca in bios sa fie ceva setari pentru seriala, doar pentru paralel si poate enable sau disable la ps2, nu m-am uitat prin bios deloc. Panglica e una de fabrica nu facuta de mine, chestia e ca aseara nu am mai facut altceva. Sa vad de seriala pentru inceput, caci cel de la care am placa a zis ca mergea mouse-ul, de la el il si am pe cel pe serial.LESurprizaaaa... Azi ajung acasa suparat de la servici. Nici nu ma uit catre calculatoare, pe la 8 numai ma gandesc cam ce ar putea avea de nu mere, ia hai sa vad ce are totusi. Merge si cu mouse pe serial si cu ps2 si cu adaptor de la serial la ps2. Minune :prayer: Sa incerc si cu un USB????? Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 27, 2007 Partajează Postat Septembrie 27, 2007 Ai modificat ceva setari sau pur si simplu avea pitici? (stiu ca sunt cu toane placile astea, si a mea la fel face) Link spre comentariu
tarzanx Postat Septembrie 27, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2007 are pitici blind ca acum nu vrea sa imi partitioneze un hard care il vede si care e bun si imi vine sa o izbesc, iar imi aduc aminte de vremea in care aveam unu mai obosit ca asta .............. :axe: Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 27, 2007 Partajează Postat Septembrie 27, 2007 ia schimba tu frumos bateria de la bios!!!!nici nu stii ce minuni poate face un leu bine cheltuit!!! :yawinkle: Link spre comentariu
tarzanx Postat Septembrie 27, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2007 bateria e buna schimbata nu de mult acum am bagat ubcd si vede hardul. hardul e un nikimi de 20 giga. Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 27, 2007 Partajează Postat Septembrie 27, 2007 nikimi??? aoleu!!! :goodman: Link spre comentariu
tarzanx Postat Septembrie 27, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2007 nikimi??? aoleu!!! :goodman: da nikimi il am de vreo 4 ani parca si nu a dat nici un rateu si il prefer altor 2 de 4 giga din ratiuni de ... spatiu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum