Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda cu pic pentru invertor de sudare

nel65

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nel65

3

• amudsen

1

• mac01

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu e nimic AICI

Le.....

Acum am vazut...era un topic de mutat subiectele de pe alt topic.

Mult mai bine era topicul la Tehnica sudurii.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Raspuns de aici 

Am deja un invertor cu potentiometru dublu,exact ca in schema de deasupra,o sectiune pentru comanda si una pentru un voltmetru.Merge perfect.Insa de amorul artei ,vreau sa fac asa cum am zis ,cu PWM si potentiometru simplu.Varianta cu dublu e doar o gaselnita.

La varianta cu Atmega8 ,alimentarea este in comutatie cu LM2576ADJ pentru 5V ,care la randul sau ia tensiune din sursa in comutatie de 17V a invertorului ,nu se pune problema de stabilitate.In acea varianta ,Atmega8 are feedback de la iesirea invertorului si decide cum sa modifice factorul de umplere conform softului inclus.Treaba asta nu coincide cu ce vrea placa de comanda care e cu 4093 ,care are si ea feedback de la iesirea invertorului.Daca intrerup feedback-ul pentru atmega ,dupa 3 minute intra in sleep ,reluarea furnizarii PWM fiind facuta la atingerea electrodului de masa ,insa fara feedback ,nu mai stie ca vreau sa sudez si doarme in continuare!De aici dilema mea:un microcontroler cu voltmetru si PWM pe o iesire si fara feedback ,fara sleep si alte minuni.

LE

Am o schema de invertor cu comanda cu PIC16F628A,autor BADEA EUGEN CRISTIAN.Am extras schema partii de comanda si afisare si am facut cablajul.Maine pun piesele si vad ce si cum.

Schema intreaga.bmp

si cablajul 

Panou cu PIC16F628A.pdf

Editat de nel65
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări