Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Emil Marian - RIP

Postări Recomandate

La data de 27 aprilie  2020, inginerul electrotehnician Marian Aurelian Emil a incetat din viata, cu cateva luni inainte de a implini 70 de ani.

Absolvent al Institutuli Politehnic Bucuresti, seria 1974, a activat la ICPE si in invatamantul tehnic, A detinut mai multe brevete de inovatii si rationalizari cu aplicabilitate in industria electrotehnica.

Fiind un adevarat meloman, s-a ocupat de aparatura audio de inalta fidelitate in perioada in care sursele de informare in acest domeniu erau extrem de restranse.

A colaborat inca de la inceputul anilor '80 la revista si almanahul TEHNIUM , pana la disparitia revistei in anul 2006. A semnat cateva sute de articole atat in revista TEHNIUM cat si in alte reviste  de acelasi profil cu aparitii de mai scurta durata, dupa 1989.

A fost autorul sau coautorul mai multor carti din domeniul constructiilor DIY - audio.

R.I.P.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, VTP a spus:

La data de 27 aprilie  2020, inginerul electrotehnician Marian Aurelian Emil a incetat din viata, cu cateva luni inainte de a implini 70 de ani.

Absolvent al Institutuli Politehnic Bucuresti, seria 1974, a activat la ICPE si in invatamantul tehnic, A detinut mai multe brevete de inovatii si rationalizari cu aplicabilitate in industria electrotehnica.

Fiind un adevarat meloman, s-a ocupat de aparatura audio de inalta fidelitate in perioada in care sursele de informare in acest domeniu erau extrem de restranse.

A colaborat inca de la inceputul anilor '80 la revista si almanahul TEHNIUM , pana la disparitia revistei in anul 2006. A semnat cateva sute de articole atat in revista TEHNIUM cat si in alte reviste  de acelasi profil cu aparitii de mai scurta durata, dupa 1989.

A fost autorul sau coautorul mai multor carti din domeniul constructiilor DIY - audio.

R.I.P.

Uite aşa plecăm cu toţii şi doar puţini bagă de seamă...

Link spre comentariu

R.I.P. Am tocit cărțile dânsului, precum și ale colegilor dânsului, cărți care m-au scos din întuneric...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am fost colegi de clasa  ( la Liceul ION NECULCE ), si asa cum se intampla in acei ani de scoala am legat o prietenie stransa, bazata pe afinitatea pentru muzica buna si hobby-ul comun.

Am ramas in contact si in timpul studiilor, chiar daca am avut optiuni diferite.

La terminarea facultatii, Emil a facut un timp naveta la Titu, la o fabrica de produse electrotehnice pentru industrie, iar eu pe santier, dar la  2 - 3 weekenduri ne intalneam, la unul din noi, ascultam muzica, dansam, schimbam informatii despre ce am lucrat. Aceste intalniri, cu modificarile si raririle impuse de servicii si problemele familiale au continuat pana ce el a disparut!

A fost un sustinator fervent al revistei TEHNIUM, vazand ca multi oameni, de toate varstele erau interesati de domeniul audio sau alte domenii in care puteai bricola! Are sute de articole publicate in Tehnium, almanahurile Tehnium, revista pastorita de Serban Naicu - Radio, si cateva  carti extrem de utile constructorilor amatori

A lucrat o perioada buna la ICPE, avand cateva brevete de inventie, iar la inceputul anilor '90 a lucrat in invatamantul tehnic.

A lasat in urma doi baieti.

Am avut in Emil un prieten apropiat si un om deosebit, cu suflet mare, si cu un caracter integru si sensibil!

Odihneasca-se in pace!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări