Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Update la bios, da sau nu

M.Adrian

Postări Recomandate

Salut, nu am gasit momentan un topic pe aceeasi, tema, poate am fost neatent si exista sau nu exista, dar as vrea sa aflu si parerile unora mai experimentati decat mine cu privire la procedura de update la bios. Personal in marea majoritate am avut experiente neplacute dupa update iar in final am ajuns sa folosesc versiunea anterioara, cel mai mult pe laptopuri. 

Din problemele pe care as putea sa le enumar ar fi timp mai lung de deschidere, temperaturi mai mari la cpu si momente cand o fractiune de secunda ingheata totul, se blocheaza laptopul iar apoi isi revine. In nici una din situatii nu am facut update cu alimentatorul scos ori, sa inchid laptopul, sa ii dau restart sau alte situatii de care suntem avertizati in timpul instalarii. De foarte putine ori dupa un update la bios nu s-a intamplat nimic rau, in sensul ca nu am vazut imbunatatiri, sistemul se comporta la fel. Marcile de laptop pe care am patit sunt Dell, Acer, Asus, HP. In momentul de fata ma feresc sa mai fac asta, pentru ca am avut si situatii in care scoteam laptopul din cutie, abia cumparat, am facut update "ca poate nu mai e problema" dar de multe ori tot au fost probleme si am revenit la versiunea anterioara.

Deci voi ce parere aveti? Se merita sa faci update la bios? Care ar fi parerile pro si contra si ce situatii neplacute ati intalnit personal?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M.Adrian

2

• bobo

1

• Усилитель

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

La laptop nu se merita , numai in situatia cand  firma gaseste un bug major , sau se aduc imbunatatiri importante de functionare ,stsabilitate ,performanta etc ......La placile de baza  e bine ,acolo se schimba componente mai des ( memorii ,procesoare )  si cateodata e nevoie ,dar ca si cum scrie in instructiuni ,daca sistemul merge bine si nu sunt probleme ,nu va asumati un risc in plus.....

Link spre comentariu

Update ul de bios este profitabil pt depanatori.

Am avut la reparat multe laptopuri cu bios alterat in urma unui update reusit sau esuat.unele destul de noi si foarte scumpe(procesor i7,ecran 4k,8gb ddr4 etc).

Ultimul un asus mai modest mesterit azi.

Concluzia,nu vad rostul acestui risc.

La unele laptopuri nu mai incarca bateria dupa update.

Link spre comentariu

Ultima patanie a fost cu un HP 15s-eq0009nq, din seria 15s-eq0xxx, e un laptop subtire, iar pentru ce are in el statea foarte bine cu temperaturile initial, l-am si testat, dar dupa un update de bios s-a dus tot, rar mai prinde temperaturi sub 46 grade cand sta degeaba iar ventilatoarele merg aproape continuu, am cautat un bios vechi pentru el de m-am zapacit si tot nu l-am gasit decat pe ala de pe 20 aprilie 2020, SP103542. Invatatura de minte sa fie asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări