Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dioda echivalenta

Postări Recomandate

azi am reparat un tv Wellington care avea o dioda dupa trafo sursa strapunsa. am fost la magazin si am cerut o echiv. pt UF5402 (cea din tv) si tipa a zis ca merge P600M .am montat dioda si totul era ok pana cand tv sa stins si mirosea a ars .verific dioda si surpriza ... era dusa .poate imi spune cineva de ce a crapat asa repede si ce sa folosesc !. momentan tv-ul are o SB340 (fct de 3 ore fara probleme)dar nu cred ca este potrivita si imi e sa nu ard alte alea, pentru ca tv a inceput sa tiuie usor(cred ca inaltele) ??? :prayer:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

2

• Tavi

1

• Laci

1

• Blind

1

Top autori în acest subiect

Ma bag putin cam in necunostinta de cauza, insa am avut si eu un tv care tiuia in unele momente si nu stiam de ce, pana la urma am depistat de la ce era, anume sursa de alimentare, insa asta numai dupa ce a explodat condensatorul de filtraj din sursa si s-au ars inca vre-o 3 piese pe acolo.

Link spre comentariu

UF5402 200V/3A ultrarapid(timp de revenire <50ns)P600M 1000V/6A normalSB340 40V/3A schottkySa pui un shottky de 200V/3A (MBRS3200) , sau una ultrarapida de ex. MUR420 200V/4A,cel mai simplU sa te uiti in specifiatii, si sa cauti dupa parametrii

Link spre comentariu

repar cate un Tv pe luna sau chiar la doualuni asa ca nu prea ma preocupa,dar doream sa stiu daca dioda pusa de mine poate afecta cu ceva functionabilitatea tv-ului.in rest multumesc! :partyman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări