Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Symbol 1.4 16V

sesebe

Postări Recomandate

Salutare colegi. 

Am un Symbol 1.4 16V din 2001 și am ceva probleme cu el. 

Am încercat și pe forumul Renault dar nu m-au ajutat prea mult. 

Problema este ca motorul merge sacadat la ralanti, și la rece dar mai ales la cald. Cu el accelerat nu-mi dau seama dacă sacadează dar posibil și cu el accelerat. 

Ce s-a făcut pe el: 

schimbate supapele și distribuția, bobinele, bujiile, făcută o revizie completa la instalația de gaz, schimbat MPP, curățat clapeta, schimbate toate garniturile de la admisie aer, schimbate sonde la da, schimbat eșapament, niște bielete, bieleta anticuplu, verificați tampoanele de la motor, refăcute toate lipiturile în ECU motor etc, și face în continuare aceeași problema, și pe benzina și pe gaz. Injectoarele nu le-am schimbat pt ca nu au treaba la gaz. Verificați toți senzorii de pe motor și unii chiar înlocuiți (ultimul a fost înlocuit senzorul de turație). Problema mare este ca ocazional se mai oprește la ambreiere, cind ma apropii de o intersecție de exemplu. 

Imi vine sa o bag într-un capăt de pod și sa știu ca am terminat cu ea. 

Ce as mai putea să-i fac înainte sa o bag în capătul de pod?

Ps: pe diagnoza Clip nu-mi raportează nici o eroare iar parametrii par sa fie OK. După resetarea parametrilor motorului pare sa meargă ceva mai bine citeva zile. Ma lupt cu problema asta de peste 1 an. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Sa intelegem ca uneori la apasarea ambreiajului fara scoatere din viteza se opreste?La un logan am vazut uneori aceeasi problema,apesi ambreiajul la fund ,si calci si frana,si daca nu scoti din viteza pana se opresc rotile din miscare, se opreste motorul,cauza este ca nu decupleaza complet discul ambreiajului de pe volanta in cazul loganului.

Link spre comentariu

Interesant! Mai erau și alte simptome? 

Oricum asta nu prea are legătură cu mersul sacadat al motorului la ralanti, în special la cald. 

Link spre comentariu

L-am înlocuit acum 3 zile pe cel de la volanta. Ești sigur ca mai exista încă unul la axul cu came? Apropo sint 2 axe cu came fiind 16 valve. 

Edit: am verificat acum in tolerance data si nu apare un astfel de senzor pe diagrama conexiunilor ECU-ului:

wq7dGdj.png

Apropo, condesatorul selectat C10 unde anume se afla situat in masina? Eu nu am reusit sa-l gasesc iar in ECU nu este. Defapt in ECU aproape ca nu sint condesatori electrolitici deloc.

O poza pt clatirea ochilor:

wQlSutn.jpg

Inaintea refacerii tuturor lipiturilor din el. Am inceput cu lipiturile conectorului unde erau crapate unele dintre ele.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Si unde ar trebui sa se gaseasca acesta pt ca dupa cum vezi mai sus nu apare in schema conexiunilor de la ECU.

Varianta masinii este LB1305 Clio cu motor K4J-A7-12.

Link spre comentariu

Nu cunosc managementul motoarelor de reno, insa nu cumva are si senzor de detonatie? La moroarele vag e amplasat undeva pe blocul motor. E un fel de microfon ca sa zic asa. Cand acel aenzor e defect provoaca niste simptome foarte ciudate. Mers neregulat, etc.

La tine cred ca totusi e ceva mecanic defect daca zici ca, cand e cald se accentueaza fenomenul. Un ecu sau senzor daca e defect e bun defect, nu conteaza daca e rece sau cald.

Eventual sa fii sigur ai putea sa incerci si cu alt ecu, ii faci immo off si vezi ce si cum.

Link spre comentariu

Are senzor detonatie.

Ala cum este folosit in algoritmul de control?

Motorul (partea mecanica) a fost reparata de un bun prieten si ruda si nu cred ca daca ar fi ramas ceva in neregula nu mi-ar fi spus. El sustine ca ar fi ECU-ul dar ...fara erori si avind in diagnoza date de la toti senzorii in parametri chiar nu stiu ce sa cred. De la senzorul de detonatii nu stiu cum ar trebui sa fie semnalul.

O metoda de ai face "imo off" fara a interveni in ECU ca sa-l pot returna  exista? Nu-i suficient sa deculez pinul de imobilizer?

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 13 ore, sesebe a spus:

Si unde ar trebui sa se gaseasca acesta pt ca dupa cum vezi mai sus nu apare in schema conexiunilor de la ECU.

Varianta masinii este LB1305 Clio cu motor K4J-A7-12.

Ar trebui sa aibe un senzor pe volanta si unul pe axul cu came.

Care din ele a fost schimbat?

Link spre comentariu

Senzorul transmite la ecu daca sint detonatii in cilindru. In functie de date, ecu mareste/scade avansul pe cilindru respectiv. Un senzor defect poate sa dea date eronate la ecu care stabileste un avans by default pe toti cilindrii sau sa le modifice aiurea. Dar pe diagnoza aceste valori ar trebui sa se vada.

Link spre comentariu

-prin mers sacadat te referi la mers in 3 pistoane sau intreruperi la acceleratie? ca nu e totuna

-consumul de ulei? nu trebuie sa  sara de 1l/3-4000 km , CEL MULT, antigelul se mentine la nivel,temperatura e ok?

-compresia ai verificat-o PE FIECARE CILINDRU? nu trebuie sa existe diferente de mai mult de 1 -1,5 bar , marea majoritate a motoarelor au peste 9-10 bar/cilindru

-desfa o bujie , ce culoare are electrodul? e curat? trebuie sa fie maro , daca e ud cu benzina/ulei problema segmenti/ghiduri /semeringuri/supape- apropo, la schimbarea supapelor e cam obligatoriu sa schimbi si ghidurile/semeringurile/,scaunele refacute, asa se face ca la carte,altfel o iei de la 0 curand, caci ori pierde compresie ori papa ulei pe la ele.

-lasa ECU in pace , e foarte improbabil sa se strice daca e in stare originala , nemanarit de dorel cu laptopu in poala dupa tutoriale tunning

-nu mai schimba senzori aiurea , mai ales ca ai spus ca nu ai nici o eroare, faci mai rau

succes!

Editat de david321
Link spre comentariu

Ce presiune vede ecu in admisie?Posteaza niste valori reale de pe diagnoza.O compresie ai masurat?Ecu este destul de simplu si fiabil,slabe sanse sa pice,dar daca vrei unul de test da-mi un mp.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări