Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

prindere policarbonat pe gard din fier

XAN77

Postări Recomandate

Deși am făcut gardul acum 2 ani, abia zilele astea am reușit să mă apuc de policarbonat. Panourile de gard sunt din profile verticale de 15/15 cu capătul de jos deschis. Prinderea policarbonatului am făcut-o cu autoforante pentru tablă, cele cu șaibă cu cauciuc. Eventuala infiltrație de apă în profilele metalice s-ar scurg pe jos, nu consider că ar fi probleme. 

La porți însă e mai complicat pentru că profilele de 15/15 sunt sudate în partea de jos pe un profil 40/30 ce formează cadrul porților, astfel eventuala apă intrată în profile ar duce la ruginirea în partea de jos a porților, nu știu în ce hal și cât de rapid, dar nu cred că vreau să aflu.

Aș putea folosi o altfel de fixare a plăcilor de policarbonat ?

20200603_152635.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

6

• validae

3

• mac01

2

• Усилитель

2

Zile populare

Capetele policarbonatului trebuie astupate bine , exista profil de capat pt ele ,dar as pune si ceva silicon ,sa fie bine inchis , altfel intra umiditatea si praful ,pesta cativa ani arata tare urat , murdar ,si poate face si alge ,etc pe interior....

Link spre comentariu

Se poate astupa sus cu silicon transparent în capete, eventual se pune o  bucată de tablă galvanizată îndoită în formă de ,,U,, întors ca să obtureze accesul apei prin partea de sus.Prinderea cu şuruburi s-ar face chiar prin acea bucată de tablă.

Editat de validae
Link spre comentariu

Plăcile sunt dispuse cu canalele în plan orizontal.

Pe margini da, mă pot folosi de diverse baghete ce încadrează policarbonatul, problema e pe mijloc.

Link spre comentariu

La fiecare profil de 15/15 dai jos la baza o mica gaura...pentru scurgerea condensului....altfel se aduna apa acolo si iarna cand e frig, apa ingheata si umfla-sparge-deformeaza barele. 

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 4 ore, x_dadu a spus:

și să prind la fel cu șuruburile autoforante ?

Eventual, dupa ce le-ati însurubat prima data, desurubati suruburile autofiletante si le ungeti cu silicon, sau mastic rezistent la intemperii (eventual bagati oleaca de silicon si în gauri). Oricum, gaurile pentru scurgerea condensului sunt necesare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări