XAN77 Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 Deși am făcut gardul acum 2 ani, abia zilele astea am reușit să mă apuc de policarbonat. Panourile de gard sunt din profile verticale de 15/15 cu capătul de jos deschis. Prinderea policarbonatului am făcut-o cu autoforante pentru tablă, cele cu șaibă cu cauciuc. Eventuala infiltrație de apă în profilele metalice s-ar scurg pe jos, nu consider că ar fi probleme. La porți însă e mai complicat pentru că profilele de 15/15 sunt sudate în partea de jos pe un profil 40/30 ce formează cadrul porților, astfel eventuala apă intrată în profile ar duce la ruginirea în partea de jos a porților, nu știu în ce hal și cât de rapid, dar nu cred că vreau să aflu. Aș putea folosi o altfel de fixare a plăcilor de policarbonat ? Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 Capetele policarbonatului trebuie astupate bine , exista profil de capat pt ele ,dar as pune si ceva silicon ,sa fie bine inchis , altfel intra umiditatea si praful ,pesta cativa ani arata tare urat , murdar ,si poate face si alge ,etc pe interior.... Link spre comentariu
validae Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 (editat) Se poate astupa sus cu silicon transparent în capete, eventual se pune o bucată de tablă galvanizată îndoită în formă de ,,U,, întors ca să obtureze accesul apei prin partea de sus.Prinderea cu şuruburi s-ar face chiar prin acea bucată de tablă. Editat Iunie 4, 2020 de validae Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 4, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2020 Plăcile sunt dispuse cu canalele în plan orizontal. Pe margini da, mă pot folosi de diverse baghete ce încadrează policarbonatul, problema e pe mijloc. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 Pe mijloc le astupi cu silicon. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 4, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2020 și să prind la fel cu șuruburile autoforante ? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 Normal, tot cu ele, având garnituri elastice care etanşează. Link spre comentariu
mac01 Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 (editat) La fiecare profil de 15/15 dai jos la baza o mica gaura...pentru scurgerea condensului....altfel se aduna apa acolo si iarna cand e frig, apa ingheata si umfla-sparge-deformeaza barele. Editat Iunie 4, 2020 de mac01 1 Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 4, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2020 Va multumesc, foarte bună idee. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 Acum 4 ore, x_dadu a spus: și să prind la fel cu șuruburile autoforante ? Eventual, dupa ce le-ati însurubat prima data, desurubati suruburile autofiletante si le ungeti cu silicon, sau mastic rezistent la intemperii (eventual bagati oleaca de silicon si în gauri). Oricum, gaurile pentru scurgerea condensului sunt necesare. Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 Eu am folosit suruburi de tipul asta Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 4, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2020 (editat) Eu din acestea Editat Iunie 4, 2020 de x_dadu Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 Asa arata comparativ 5 gallon tank setup Link spre comentariu
valivoi Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 (editat) Salut, siliconul nu are aderenta pe policarbonat cu timpul se desprinde de pe el si il si ataca.Un ghid instalare policarbonat mai jos .Trebuie un silicon neutru gen 5529198_Doc_02_RO_20181211091651.pdf Editat Iunie 4, 2020 de valivoi Link spre comentariu
mac01 Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 (editat) La policarbonat se gasesc de cumparat separat profilele de imbinare si cele in forma de U pentru astuparea gaurilor...nu trebuie silicon. La prinderea policarbonatului se folosesc suruburi autoforante cu saiba cu garnitura. https://www.dedeman.ro/ro/profile-si-accesorii-policarbonat/c/604 Editat Iunie 4, 2020 de mac01 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum