Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte redresoare trifazata de putere

yo3fkc

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo3fkc

4

• iop95

2

• kari

1

Top autori în acest subiect

La 26.06.2020 la 12:11, iop95 a spus:

Nu prea exista punte la tensiunea si mai ales curentul asta... trebuie facuta din diode de tensiune mai mica cu retea de echilibrare statica si dinamica.

O dioda de 5kV/5A sare de 1000Eur...

Incercati aici... https://www.alpharfsystems.com/?ec_store=diode-5kv-2a-hv-bridge-rectifier-2

O solutie ieftina.

Multumesc , puntea respectiva este monofazata .

La 27.06.2020 la 13:17, kari a spus:

Daca doresti sa bricolezi una , am disponibil diode HVR-1X 3

Pui 10 buc in paralel pe ramura si gata puntea!

Multumesc de raspuns , am diode de 2A/20.000V dar am crezut ca gasesc o punte trifazata monolit .

Link spre comentariu
1 oră în urmă, yo3fkc a spus:
La 26.06.2020 la 12:11, iop95 a spus:

Nu prea exista punte la tensiunea si mai ales curentul asta... trebuie facuta din diode de tensiune mai mica cu retea de echilibrare statica si dinamica.

O dioda de 5kV/5A sare de 1000Eur...

Incercati aici... https://www.alpharfsystems.com/?ec_store=diode-5kv-2a-hv-bridge-rectifier-2

O solutie ieftina.

Multumesc , puntea respectiva este monofazata .

La cat sunt de ieftine... cu 2buc faceti trifazata. :)

Aveti si redundanta... un brat poate ramane liber, sau reduceti incarcarea pe 2brate.

Editat de iop95
Link spre comentariu

Cele mai accesibile sunt aceste diode cu care s-ar putea face punte

Din pacate ce am comandat eu anul trecut de acolo s-au pierdut pe drum, nu mi-au mai sosit si m-am lasat pagubas, deci pana la urma voi ajunge tot la siruri de 6A10 sau 10A10....

Link spre comentariu
Acum 15 ore, Traian B a spus:

Cele mai accesibile sunt aceste diode cu care s-ar putea face punte

Din pacate ce am comandat eu anul trecut de acolo s-au pierdut pe drum, nu mi-au mai sosit si m-am lasat pagubas, deci pana la urma voi ajunge tot la siruri de 6A10 sau 10A10....

Exact asta am si eu , si din aceiasi sursa , 12 buc !:)

La mine au sosit , dar le comandasem prin septembrie .

Ideea e ca sunt cam pe limita in privinta curentului maxim - ma gandesc la un dezacord major .

Iar sa pun cate doua in paralel la tensiunea/curentul respectiv , parca nu ma incanta .

Editat de yo3fkc
Link spre comentariu

Poti merge pe calea deja batatorita, adica inseriere de diode obisnuite la 1kV... in acest caz chiar ai avea oricand de unde alege, la orice ora din zi, diode de la 1A si pana la cel putin 10A.

Altfel, chiar daca ai gasi azi o scumpaciune de punte exotica din aceea, gandeste-te cu ce anume o vei inlocui in caz de nevoie... se mai fac greseli, se mai intampla accidente, mai crapa o componenta... maine,... sau peste 15 ani... cum rezolvi atunci, oare vei mai gasi atunci scumpaciunea aceea exotica de cumparat (si la ce pret?!)?

De exemplu, prin sursa de Harris se foloseau pentru redresarea anodica doua module de duble diode de tensiune inalta (ceva mai lungi decat un pachet de tigari) pe care nici sa tragi cu tunul nu le-ai mai fi gasit prin magazine sau pe ebay (la vremea aia nu le-am gasit nici macar in cataloagele online!),  pe cand diode obisnuite se gasesc si se vor gasi chiar si si dupa ce vom iesi toti la pensie, cand din cauza Alheimer-ului nu vom mai fi stiind nici macar ce-i acela google.

Dincolo de balta numita Atlantic a fost pe vremuri un baiat destept care a manufacturat module redresoare etichetate pentru 2A si tensiune inalta pentru QRO-uri, vanzandu-le radioscamatorilor ca atare (adica scump). De fapt inauntru erau diode 1N5408 inseriate si care au fost inglobate intr-un bloc paralelipipedic din rasina turnata peste ele... unii au platit astfel pe ele de zeci de ori mai mult decat daca ar fi facut ei puntea din exact diodele 1N5408   ;-)

Link spre comentariu
  • Marian a închis acest subiect
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări