sesebe Postat Iunie 5, 2020 Partajează Postat Iunie 5, 2020 Domnul @d2134 care zice ca se rezolva cu TTL-uri fara osciloscop ar trebui sa puna si solutia sau link la ea. Eu n-am ideie cum. Dupa cum se vede nu reuseste sa se sincronizeze. Daca scazi frecventa trebuie sa urmasesti cu osciloscopul cu o sonda de tensiune mare si amplitudinea tensiunii de colector la finalul linii sa nu creasca prea mult. Ca sa o mai reduci trebuie sa maresti condesatorul C-E la finalul linii, intre 1nF-4.7nF/2000V suplimentar la cel existent. Tensiunea nu trebuie sa depaseasca 700-900 V peak. Dupa cum vezi nu-i chiar asa de simplu si trebuie sa ai si un pic de experienta si scule adecvate. Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 5, 2020 Partajează Postat Iunie 5, 2020 (editat) Acum 3 ore, sesebe a spus: Domnul @d2134 care zice ca se rezolva cu TTL-uri fara osciloscop ar trebui sa puna si solutia sau link la ea. Da se poate face. Schema o dau celor care pun anunturi la "Servicii" ca de aia s-a facut rubrica aia sau cui ma contacteaza pe MP. Aici pot sa spun ca se foloseste un CD4024 si un CD4001. Editat Iunie 5, 2020 de d2134 Link spre comentariu
ticmorosan Postat Iunie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2020 Am reusit sa-l sincronizez (am crescut rezistenta serie cu semireglabilul HFrecv) si am crescut condensatorul intre colector si emitor la final linii. Am obtinut imaginea atasata. Ideea e ca trebuie sa reduc mult dimensiunea pe orizontala . In partea de jos a ecranului trebuie sa incapa 8 casute distincte corespunzatoare la 8 taste functionale.In situatia de fata am doar 6 casute. Din inductanta reglabila a deflexiei se reduce foarte putin. Se poate rezolva ? Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 Ai citit mesajul meu de mai sus? Prin modificarea condesatorului aflat intre C-E la tranzistorul final linii rezolvi problema dimensiunii de prizontala DAR cu mare atenstie si ti-ar trebui verificare cu oscioscopul cu o sonda capabile de minim 1000V sa fii sigur ca nu creste prea tare spike-ul de tensiune din colector la finalul linii. Daca nu ma insel ar trebui sa scazi valoarea ca sa scada dimensiunea dar in cazul actual cred ca trebuie sa incepi cu reducerea tensiunii de alimentare la finalul linii. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Iunie 11, 2020 Partajează Postat Iunie 11, 2020 Cond-ul de recuperare (cel dintre C-E) trebuie scazut dar,cum spunea colegul mai sus,cu grija.Se poate mari cond-ul de cuplaj cu deflexia sau inserierea bobinei de deflexie H cu o bobina reglabila.Succes Link spre comentariu
ticmorosan Postat Iunie 11, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2020 Circuitul de deflexie arata ca in desen. Cond recuperare a ramas la valoarea lui (7,5nF) initiala. Am adaugat 0,47uF la cond serie deflexie si am inlocuit bobina de linearitate cu alta recuperata de pe placi tv (cam de aceeasi inductanta). Am obtinut imaginea de mai jos. Impulsul de pe CE final linii are amplitudinea de 600V. Sper ca e OK. Il tin in teste acum. Multumesc tuturor colegilor pentru sugestii ! Sanatate si succes ! Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 11, 2020 Partajează Postat Iunie 11, 2020 Daca esti sigur pe masuratoarea tensiunii din colector la finalul linii, poti sa mai scazi putin valoarea condesatorului astfel incit peak-ul de tesniune sa cresca pina pe la 750-800V max, daca este necesar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum