francezu Postat Septembrie 19, 2007 Partajează Postat Septembrie 19, 2007 Am gasit pe un pcb o inductanta miniatura,din alea ceramice si pe ea scrie 154 J. Mi-ar putea spune cineva ce valoare are in H( sau submultiplii)? Si daca stiti vre-un magazin unde gasesc inductante miniatura de curenti nu prea mari (le voi folosi intr-un filtru notch in domeniu audio),si cu valori cuprinse intre 1 si 10 mH ? Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Septembrie 19, 2007 Partajează Postat Septembrie 19, 2007 Inductanta nu are cum sa fie ceramica, cel mai bine pune o poza cu modelul de componenta. Valoare este de 15 si 4 de zero, respectiv 150000 ceea ce rezulta 150mH. Ca dimensiuni sunt inductante realizate similar cu rezistentele de 0,25w si valoarea afisata in codul culorilor, sub forma de picatura cu valoarea afisata prin puncte colorate si cilindrice ( asemanatoare cu unele condensatoare electrolitice) care au valoarea scrisa clar. Gasesti valorile de care ai nevoie aici: http://www.metrafo.ro/produse.html?keyw ... te&where=0 Link spre comentariu
francezu Postat Septembrie 20, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2007 Merci de raspuns!De fapt inductanta nu e miniatura ,sau poate nu ca alea la care te refereai tu.Si probabil am gresit cand am zis ca e ceramica,poate e doar imbracata in plastic,nu stiu. Oricum am pus niste poze.In legatura cu sistemul de notare: am banuit ca este asemanator cu cel de la conzi,observ totusi ca este o diferenta : 101 nu inseamna 100 pH,ci 100 nH,deci se incepe de la nano. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Septembrie 20, 2007 Partajează Postat Septembrie 20, 2007 Inductantele folosite sunt in gama microH (uH), miliH (mH) si H.Valori mai mici se realizeaza doar pentru circuite acordate de radiofrecventasi pentru inductante realizate direct pe cablajul imprimat si au alta constructie.Inductanta din poze este doar imbracata, daca o desfaci gasesti o bobina pe un tambur realizat din ferita.Majoritatea inductantelor de acest tip au doar o bucata de varnis termocontractabil peste ele, se gasesc gramada in monitoarele mai vechi de 14,15 si 17".Iar cele asemanatoare cu rezistentele si notate in codul culorilor incep cu valori in jur de 1uH si urca ( codul culorilor se citeste ca pentru rezistente dupa care se face conversia valori in ohmi - valori in uH, valori in kohmi - valori in mH).De exemplu : maro - rosu- negru - 1 2 0 (multiplicare 0) - 12ohmi sau 12uH portocaliu - portocaliu - maro 3 3 1 - 330 ohmi sau 330uH Link spre comentariu
francezu Postat Septembrie 20, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2007 Multumesc foarte mult! Da stiam despre RF si microstrip,cu astea am mai lucrat/auzit,dar cand am ajuns la domeniu audio si a fost necesar sa folosesc astfel de inductante pt filtre m-am trezit ca nus sa citesc codurile :smt005 Am mai invatat ceva interesant si util :yahoo: Merci inca o data :supz: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum