Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Control motor pas cu pas

Ioan Cavaleru

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am primit recent cateva motoare pas cu pas (din niste imprimante), si as dori sa le integrez in diverse proiecte. Imi puteti recomada un controler simplu, care sa le poata actiona? in principiu as avea nevoie de doua variante de functionare (pentru proiecte diferite):

- sa pot seta sensul si dintr-un potentiometru turatia (avans pentru masa si coloana masinii de frezat)

- sa se invarta un nr fix de pasi pe care sa il pot seta (l-as utiliza pentru un cap divizor)

Toate par alimentate cu 6 fire la 24V si au de la 1.5 pana in 3A si 200 de pasi (doua au chiar si controlere dar nu stiu sa le utilizez, imi trebuie o solutie pentru prosti)

Webp.net-compress-image.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ioan Cavaleru

4

• daniels

2

• validae

2

• BRANCA

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc pentru link-uri. Pe instructables am gasit si eu dar tot pare cam complicat pentru mine, cred ca pentru avans mai bine ma rezum la o motorizare cu motor normal si mai vad cand ajung la divizor. Am vazut niste "cutiute" gata facute, ma gandeam daca ar merge si pentru ce vreau eu, gen: https://www.ebay.de/itm/272635628645

Link spre comentariu

Chiar de erati un pic mai avansat, tot spre ceva deja facut este recomandat sa va indreptati. Nu poate fi atat de simplu pe cat se vrea.

In linkul dvs nu este un driver de putere, este un controller care se interfateaza cu un driver de putere. Din pacate germana nu-mi e deloc prietena.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Dumneavoastra va trebuie driver cu care  actionati steper  prin comanda step, dir .

Driver puteti folosi dm542 , tb6600 ...

Ca si control puteti folosi ce ati pus in ultimul link .

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Nu va funcționa corect motorul, asta în cazul cel mai ,,fericit,,.Dar identificarea ar trebui să fie destul de simplă.Cu o sursă de curent continuu (o baterie eventual) se dau impulsuri scurte pe fiecare pereche de fire, punând plusul și minusul în pozitia în care rotorul se rotește unghiular în acelasi sens.Apoi notezi firele cu A și -A sau după dorință, astfel ca prima literă să reprezinte începutul și cealaltă sfârșitul bobinajului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări