bounty Postat Mai 31, 2020 Partajează Postat Mai 31, 2020 Buna ziua.Sunt la prima postare,va multumesc ca m-ati primit in grupul vostru.Astazi am sa va rog sa ma ajutati cu o informatie.E VORBA DE UN GENERATOR DE SEMNAL la care am defect becul L1 din colectorul lui Q2.Cu ce as putea inlocui L1?Va multumesc anticipat. schematic.pdf Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 31, 2020 Partajează Postat Mai 31, 2020 Din păcate acel bec este o componentă critică - asigură reglajul automat al cîștigului respectiv stabilitatea amplitudinii semnalului . Există destule ”prezențe” ale acestui generator pe internet , poate ai noroc să afli mai multe despre bec. Sau poți să încerci cu un bec mic - gen 6v/40mA - dar ai nevoie de o doză de noroc ca să se nimerească . Evident că reglajul de nivel va trebui refăcut. Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 31, 2020 Partajează Postat Mai 31, 2020 Eu am un generator TRIO MINI VOC 3. Cred că este același aparat. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 31, 2020 Partajează Postat Mai 31, 2020 Am inlocuit cu succes de multe ori cu filamente de la becuri telefonice, procurate special pt asta. Sunt de 6V, 12V, 24V si 48V/ 40mA. Poate mai sunt si alte valori, dar eu cam atat am reusit sa adun. Prin probe, poti determina care se potriveste cel mai bine, urmarind asa cum ti s-a spus, amplitudine constanta pe toata gama de frecvente. Pt proba poti pune o rezistenta fixa de cateva sute de ohmi, ca sa determini la modul grosier valoarea tensiunii filamentului. In functionare normala, filamentul nu se va aprinde in nici un caz la intensitate maxima. Daca se intampla, schimbi cu un bec ce suporta tensiune mai mare. Link spre comentariu
bounty Postat Iunie 9, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2020 Am rezolvat!Am gasit un bec asemanator,are rezistenta filamentului la rece aprox 80 ohmi,functioneaza bine pe toate gamele,undeva pe la 200khz scade un pic amplitudinea semnalului.Va multumesc pt ajutor, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum