Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri sistem cu procesor AMD

maxente

Postări Recomandate

Acum 6 ore, modoran a spus:

Si apoi "mai noi" inseamna 7 nm la AMD, nicidecum 14 nm, de la rx5500xt in sus.  Eu decat sa iau rx550 as fi mers pe grafica integrata, performantele sunt cam aceleasi.

Mai noua decat a mea care e pe 55 nm fata de RX550 care este pe 14 nm. Cele de 7 nm sunt scumpe si nu pot da de la 900 de lei in sus pe un video care va sta practic degeaba

Acum 14 ore, modoran a spus:

Nu are ce cauta rx550 acolo sau alte vechituri de genul acesta. Daca nu te intereseaza jocurile poate era mai bine sa alegi un procesor cu grafica integrata, buna pentru orice in afara de jocuri usoare.

Daca ai sa te uiti, procesoarele existente pe 7 nm nu au placa grafica integrata. 

Link spre comentariu

E drept ca 3400G nu-i pe 7nm, ci pe 12 si are 2 nuclee mai putin, dar poate ar fi fost mai potrivit pentru nevoile tale.  Oricum sa-l stapanesti sanatos pe 3600 ce il ai acum.

Link spre comentariu

Am vrut eu sa imi iau procesor din ultima generatie, așa e cand îți cășună pe un lucru, rămâi încăpătânat pe el  :rade:

Da-o in colo de placa video, pot pune una mai buna si alta data, de aia am lasat-o ultima.

Link spre comentariu

Sa sti ca daca este placa video mai veche atunci ingreuneaza si pc-ul, cand este de generatie noua vamerge mult mai usor, fie ca il folosesti pe jocuri sau nu, placa video fiind veche va merge mai greu ca una noua :reytre

Link spre comentariu

Explicati-mi si mie cum poate o placa video sa ingreuneze functionarea generala a caclulatorului daca ea e mai veche ?

Aici excludem jocurile ca acolo e clara treaba.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, maxente a spus:

Explicati-mi si mie cum poate o placa video sa ingreuneze functionarea generala a caclulatorului daca ea e mai veche ?

Aici excludem jocurile ca acolo e clara treaba.

Prin comparatie, cumpara tot ce trebuie nou adica placa de baza , procesor , rami , sursa si pune o placa video mai veche si fa comparatie cu una noua si atunci vezi diferenta, vezi daca nu cumperi pc nou si il folosesti doar pe cel vechi adio comparatie, voi doar dati cu presupusul, dar nu cumparati sa faceti comparati :96 si apoi ma trezesc cu asemenea prosti, cine a facut comparatie stie ce spun, cei ce nu sa va abtineti claaaaaaaaaaaaaar :bataie

Link spre comentariu

Era o vorba,daca dai cu wd40 in calculator o sa mearga ca uns.Da de unde...

Maxente,poti sa folosesti fara probleme hd4850 si chiar sa te joci la modul perfect jocuri vechi in direct x 10,ca astea mai noi nu te lasa ele sa le rulezi.Chiar te felicit ca mai ai functionala o astfel de placa.Este foarte greu sa mai gasesti vreuna fara probleme cu bilutele de la temperaturile inalte la care functioneaza.Problema cu ea e CONSUMUL NESIMTIT pentru ce ofera la ora actuala.Evident ca rx550 este mult mai puternica,apropo, sunt doua variante iar aceea noua care se gaseste prin magazine are mai multe nuclee active.E un lucru de tinut cont si daca te uiti la sh.Aici ai topul placilor video pe anul 2020,e facut de oameni care stiu despre ce vorbesc,nu ineptii debitate pe forumuri..E printre ultimele,dar ideea principala e ca este acolo!

https://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html

RX550 costa noua 270lei anul trecut.Ce e acum prin magazine la preturi si oferte e de speriat.Ori mai astepti ori o iei sh,nu neaparat asta,te iei dupa top si buget.

Aici iti faci o idee mai avansata prin prisma jocurilor/programelor de editare'

https://pc-builds.com/calculator/

Editat de Den
Link spre comentariu

RX550 o gasisem pe olx la 250 lei. Era varianta 4GB GDDR5 128 biți, la pc garage e 400 lei noua.

Oricum m-am uitat ca idee, n-am comandat nimic. Poate imi iau altceva de la nvidia, nu stiu... ramane sa mai studiez.

HD4850 am luat-o de noua prin 2008 parca. Imi aduc aminte ca dadusem atunci pe ea 850 de lei. Era o placa video pentru jocuri buna la vremea aia. Nici atunci nu m-am jucat mare lucru si a stat mai mult ca placa video pentru filme si alte activitati. La un moment dat o pusesem sa minez niste lite coini  asa de control sa vad cum merge :rade:

Ma gandesc ca placa a rezistat ca nu am stresat-o prea mult atunci in jocuri si cu minatu. Si mai e o chestie, eu curat periodic calculatorul de praf inclusiv cooleru de la video.

In general placile video, la care se coc bilele de sub procesoru grafic, din ce mi-a trecut mie prin mana, cooleru e plin de ''blana de urs'' ca nu le curata nimeni de praf si atunci nu mai au parte de ventilatia corespunzatoare.

Link spre comentariu

@ Florinel Tv - placa video nu are nimic cu restul ,placa conteaza cand se foloseste puterea de calcul a placii grafice ,jocuri ,minat bitcoin etc .

Multe calculatoare aveau placa on-board integrat in chipset care ajungea cat sa vezi  ceva  , mai nou sunt in procesor .Puterea de calcul al procesorului nu se schimba cu placa video , am facut sute de calculatoare ,totdeauna faceam teste de performanta : CPU Quen ,CPU AES ,FPU Julia ,FPU Mandel   si placa video nu influenta puterea de calcul .

Ce folosesc acum are procesor Phenom x4 si placa video de 2 bani......nu am nevoie de putere grafica.

Placile de baza si procesoarele actuale sunt mai mult decat de ajuns pt utilizator ,doar entuziastii ,gamerii si cei ce folosesc calculatorul pt aplicatii speciale = editari filme ,trucaje ,proiectari 3D etc cumpara " noutati"

Vanzarile de calculatoare performante , de componente performante sunt in cadere libera fata de timpul cand era nevoie de putere de calcul , abia asteptai sa apara ceva mai nou ,mai performant  si se vedea efectiv diferenta de putere , ex cand am "sarit "de la pentium 133 la 166MMX.....nu mai zic de prima placa de baza luata noua 586 cu procesor aferent de la AMD , a costat o avere.

Nici firmele nu prea mai cumpara calculatoare performante , se axeaza pe stabilitate , sunt folosite ca terminale conectate la un calculator /supercalculator/server.

comparatia ar fi: marimea ecranului nu influentaza semnalul selectorului.....

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Citat

Vanzarile de calculatoare performante , de componente performante sunt in cadere libera fata de timpul cand era nevoie de putere de calcul

:85

Fiecare in bula lui...unii asambleaza zilnic 2-3 statii cu Epyc, altora li se pare ca nu-i tocmai asa...

Link spre comentariu
2 hours ago, Spitfire said:

:85

Fiecare in bula lui...unii asambleaza zilnic 2-3 statii cu Epyc, altora li se pare ca nu-i tocmai asa...

Ma refer in general la oameni privati care nu mai au nevoie de  putere de calcul ....de la raspandirea telefoanelor smart ,tablete  si trecerea la laptop ,multi nu mai au nevoie nici de calculatoare .....la noi se organizeaza la 3 luni actiuni de colectare deseuri electronice dotate cu premii , ma duc regulat la toate locurile de colectare ,dar si la centru  ( caut chestii cu lampi , magnetofoane ,lucruri "reciclabile " ) , se arunca foarte multe calculatoare destul de noi  , dar am vazut si TV-uri de peste 120toli....

Bucurestenii cred ca totul e ca la ei.... daca vezi ce se cumpara prin tara  tara , nu stiu cate se cumpara , oricum tot la aia se ajunge ce am scris in ultimul rand:  "Nici firmele nu prea mai cumpara calculatoare performante , se axeaza pe stabilitate , sunt folosite ca terminale conectate la un calculator /supercalculator/server"

Deci nu are tot lucratorul la calculator       un "Epyc ".....nici macar la firme.

Au fost momente cand cererea era mai mare ca oferta, acum s-a schimbat asta am vrut sa arat.

Un geniu in software a spus ca in 5-10 ani se termina si chestia cu softistii , programele vor fi facute de inteligenta artificiala .....

Link spre comentariu

Acum 1 oră, Усилитель a spus:

Un geniu in software a spus ca in 5-10 ani se termina si chestia cu softistii , programele vor fi facute de inteligenta artificiala .....

Asta cu inteligenta artificiala mi se pare exagerata rau. Unii cand aud cuvintele astea incep sa o dea in scenarii apocaliptice.

In general auzi asta la habarnistii in orice. E cam la fel cu tehnologia 5G care raspandeste coronavirusu. 

Editat de maxente
Link spre comentariu
On 6/20/2020 at 9:49 AM, Усилитель said:

@ Florinel Tv - placa video nu are nimic cu restul ,placa conteaza cand se foloseste puterea de calcul a placii grafice ,jocuri ,minat bitcoin etc .

Multe calculatoare aveau placa on-board integrat in chipset care ajungea cat sa vezi  ceva  , mai nou sunt in procesor .Puterea de calcul al procesorului nu se schimba cu placa video

Concluziile tale trase pe vremea XP-ului, mai mult decât evident daca ținem cont si de procesoarele la care faci referire, nu mai au niciun fel de legătură cu realitatea curentă.

Windows 7 foloseste undeva la 35% din GPU si 65% din procesor, mergand mai bine pe placile video vechi unde pune in grija procesorului texturile pe care o placa video veche si slaba nu le poate duce.
Windows 8.1 are un BALANCE de 50% CPU si 50% GPU, si de aceea se descurca cel mai bine in browsing mai ales pe placile video slabe, iar

Windows 10 se descurca cel mai bine pe componentele noi, in browsingul video si gamingul nou, pentru ca are o utilizare de 65 - 70% pe GPU si 30 - 35% pe CPU, dar are nevoie de SSHD sau SSD aprope "must have".

Link spre comentariu
41 minutes ago, maxente said:

Asta cu inteligenta artificiala mi se pare exagerata rau.

Există deja boți, multe tipuri de boți. E plin net-ul de boți și nici nu te gândești câte fac pe acolo (de toate felurile!)

Marea problemă e ca oamenii de știință ar trebui să se pună mai întâi de acord în privința a ceea ce înseamnă de fapt inteligență.

Capacitatea de a evolua? Conștiința de sine? Ce?

Link spre comentariu
1 hour ago, maxente said:

Asta cu inteligenta artificiala mi se pare exagerata rau. Unii cand aud cuvintele astea incep sa o dea in scenarii apocaliptice.

In general auzi asta la habarnistii in orice. E cam la fel cu tehnologia 5G care raspandeste coronavirusu. 

Pt romani poate , dar vad ca de ex la unguri functioneaza : casele de marcat sunt legate la fisc , inteligenta artificiala ,stie cand are lumea zile de salariu ,pensii , cum se fac vanzarile in functie de zile ,luni ,anotimpuri , concedii  ,etc , si da semnal daca e ceva suspect la o firma....si se face un control , la prima nu se da amenda....

apoi au digitalizat totul , cauti un articol , un reportaj , o voce si o gaseste .....

La ei bugetarii sunt putini si cu salarii mici , au digitalizat marea majoritate  a serviciilor , nu sunt masa de votare .....

IA se poate folosi la multe , doar trebuie sa vrei .....

IA nu e exagerare , si mai ales in programare ,unde lucrurile sunt exacte : spui ce sa faca programul ,ce variabile are , etc , si face un soft , asta e viitorul....  , 

Mai nou cu jocurile care se fac prin streaming nici macar placa grafica puternica nu e nevoie .

In general e bine sa iei placa de baza cea mai noua si de viitor , si un procesor nu chiar cel mai cel......asta daca vrei sa faci economie .Apoi dupa ce se ieftinesc , se poate lua mai ieftin unul mai performant , preturile scad repede  .Memoria buna , de calitate si SSD e neaparat necesar .

In ultimii ani nu am mai auzit o cunostinta sa cumpere calculator .....si mai ales performant.Se multumesc cu un laptop de performante medii.....deci inafara de gameri , nu prea vad rostul la placile video "ultimul racnet "....

Ps . ( am construit sute de calculatoare  din 90 incoace , m-am straduit sa fiu in top , m-am lasat pagubas....  cand era ceva un CD -rom 4x , aveam din acela care inghitea deodata 4 buc CD-uri , si le schimba in interior  = CD wexler  - faceam muzica pe calculator cu softuri  cumparate cu licenta din Germania  ) 

Am facut overckloking si Lipping in 1992 cand nici nu existau termenele , mi-am construit cooler cu element Peltier racit fortat pt 486.....cand multe nu aveau nici macar ventilator....mergeau cu pasive...

Un robot android dotat cu inteligenta artificiala numita Erika  a primit un rol intr-un film ,joaca rolul unui om modificat genetic care evadeaza din laborator...

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări