Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cate rotatii pentru a parcurge Distanta ?

Gilbert Sparios

Postări Recomandate

Cred ca colegul Gilbert vrea sa schimbe automatizarea de la jaluzele. Dar nu vrea sa puna limitatoare de cursa. 

Daca asta e cazul, un sistem fail-safe e oricum necesar. Ca e mecanic sau optic, ideal e sa fie.

Link spre comentariu

Nu era mai simplu un numărător reversibil şi un cititor optic sau magnetic al rotaţiilor, dacă chiar e vorba de o jaluzea ? Că se presupune că o eventuală patinare e exclusă fiind un angrenaj cu roţi dinţate, iar numărul de rotaţii necesar extinderii şi strângerii jaluzelei e mereu aceleaşi...

Editat de validae
Link spre comentariu

Intrebarea n-afost de automatizare,  a fost de matematica...

Acum 1 oră, d2134 a spus:

Ia si incearca sa vezi ce iese!

Tu au incercat? Cate rotatii ti-au iesit?

Link spre comentariu
Acum 26 minute, validae a spus:

Nu era mai simplu un numărător reversibil şi un cititor optic sau magnetic al rotaţiilor

Era mai precis, nu mai simplu.

De exemplu: La automobile, viteza si drumul parcurs se masoara pe baza rotatiilor arborelui de iesire din cutia de viteze. Asta e simplu dar nu foarte precis. Cind se fac masuratori pentru omologari sau testari se monteaza a cincea roata. Asta e mai precisa dar nu e mai simpla

Link spre comentariu

Nu este vorba de jaluzele. E vorba de un material, panza pe care nu pot sa-l "ating" cu role sau ceva sa pot numara sau contoriza.

Materialul este infasurat pe role mari si pot doar invaratii "roata".

Eu am simplificat problema, dar daca era posibil alte variante...nu ma complicam. Pur si simplu asa sunt cerintele.

O sa studiez toate ideile propuse, va multumesc pentru ele.

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu

Era uşor dacă se putea atinge prin fricţiune cu o rolă de măsurare.Bănuiesc că nu se poate marca din metru în metru pe margine materialul, pentru a putea fi citită lungimea optic....

Metoda calculării lungimii după numărul de rotaţii nu poate fi precisă, fiindcă depinde de tensionarea bobinării materialului.

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 4 ore, d2134 a spus:

adica o lungime data

Ia incearca si tu ca nu dureaza mult!

adica in felul in care l-ai propus, tu nu controlezi decat masori. iar eu vreau sa pot controla cat material trimiti/retragi...

Link spre comentariu

Probabil din rola vrea sa deruleze lungimi diferite (tot timpul altele) pt diverse repere.

Am postat in acelasi timp

Editat de daniels
Link spre comentariu

Unghiul la centru poate fi citit exact?

Daca materialul are desene care se repeta si se poate masura distanta dintre ele se poate regla o lumina stroboscopica si apoi numarate impulsurile

Link spre comentariu
Acum 4 ore, d2134 a spus:

Da, am incercat. Pentru L=2000 mm rezulta n=15.56794 rotatii

Acum 28 minute, Gilbert Sparios a spus:

Incredibil de corect.

Una din metode e incorecta, ca mie cu metoda lui @cirip mi-a dat 15.9... (nu mai stiu exact cat, ca eram la alt calculator si n-am salvat rezultatul nicaieri, da' era aproape 16).

Acum 6 minute, daniels a spus:

Daca materialul are desene care se repeta...

Depinde cat de des se schimba materialul, ca sunt sanse sa dureze mai mult "reglatul" decat lucratul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări