sesebe Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 Nu vreau! Eu am propria solutie. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 Cred ca colegul Gilbert vrea sa schimbe automatizarea de la jaluzele. Dar nu vrea sa puna limitatoare de cursa. Daca asta e cazul, un sistem fail-safe e oricum necesar. Ca e mecanic sau optic, ideal e sa fie. Link spre comentariu
validae Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 (editat) Nu era mai simplu un numărător reversibil şi un cititor optic sau magnetic al rotaţiilor, dacă chiar e vorba de o jaluzea ? Că se presupune că o eventuală patinare e exclusă fiind un angrenaj cu roţi dinţate, iar numărul de rotaţii necesar extinderii şi strângerii jaluzelei e mereu aceleaşi... Editat Mai 29, 2020 de validae Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 Nici macar numarator ca numara Arduino. Doar senzorul. Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 Intrebarea n-afost de automatizare, a fost de matematica... Acum 1 oră, d2134 a spus: Ia si incearca sa vezi ce iese! Tu au incercat? Cate rotatii ti-au iesit? Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 Da, am incercat. Pentru L=2000 mm rezulta n=15.56794 rotatii Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 Acum 26 minute, validae a spus: Nu era mai simplu un numărător reversibil şi un cititor optic sau magnetic al rotaţiilor Era mai precis, nu mai simplu. De exemplu: La automobile, viteza si drumul parcurs se masoara pe baza rotatiilor arborelui de iesire din cutia de viteze. Asta e simplu dar nu foarte precis. Cind se fac masuratori pentru omologari sau testari se monteaza a cincea roata. Asta e mai precisa dar nu e mai simpla Link spre comentariu
daniels Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 La jaluzele e aproximativa treaba, oricum nu se ruleaza perfect. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Mai 29, 2020 Autor Partajează Postat Mai 29, 2020 (editat) Nu este vorba de jaluzele. E vorba de un material, panza pe care nu pot sa-l "ating" cu role sau ceva sa pot numara sau contoriza. Materialul este infasurat pe role mari si pot doar invaratii "roata". Eu am simplificat problema, dar daca era posibil alte variante...nu ma complicam. Pur si simplu asa sunt cerintele. O sa studiez toate ideile propuse, va multumesc pentru ele. Editat Mai 29, 2020 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
validae Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 (editat) Era uşor dacă se putea atinge prin fricţiune cu o rolă de măsurare.Bănuiesc că nu se poate marca din metru în metru pe margine materialul, pentru a putea fi citită lungimea optic.... Metoda calculării lungimii după numărul de rotaţii nu poate fi precisă, fiindcă depinde de tensionarea bobinării materialului. Editat Mai 29, 2020 de validae Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Mai 29, 2020 Autor Partajează Postat Mai 29, 2020 Acum 4 ore, d2134 a spus: adica o lungime data Ia incearca si tu ca nu dureaza mult! adica in felul in care l-ai propus, tu nu controlezi decat masori. iar eu vreau sa pot controla cat material trimiti/retragi... Link spre comentariu
daniels Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 (editat) Probabil din rola vrea sa deruleze lungimi diferite (tot timpul altele) pt diverse repere. Am postat in acelasi timp Editat Mai 29, 2020 de daniels Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Mai 29, 2020 Autor Partajează Postat Mai 29, 2020 Acum 12 ore, cirip a spus: Hai salut @Gilbert Sparios ! [...] Spor la programat! Incredibil de corect. Multumesc si pentru toate explicatiile suplimentare. Link spre comentariu
daniels Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 Unghiul la centru poate fi citit exact? Daca materialul are desene care se repeta si se poate masura distanta dintre ele se poate regla o lumina stroboscopica si apoi numarate impulsurile Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 Acum 4 ore, d2134 a spus: Da, am incercat. Pentru L=2000 mm rezulta n=15.56794 rotatii Acum 28 minute, Gilbert Sparios a spus: Incredibil de corect. Una din metode e incorecta, ca mie cu metoda lui @cirip mi-a dat 15.9... (nu mai stiu exact cat, ca eram la alt calculator si n-am salvat rezultatul nicaieri, da' era aproape 16). Acum 6 minute, daniels a spus: Daca materialul are desene care se repeta... Depinde cat de des se schimba materialul, ca sunt sanse sa dureze mai mult "reglatul" decat lucratul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum