Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare amplificator

Postări Recomandate

Pai eu am un A6-A care e varianta Japoneza la A7600II dar este modificat de mine si suna bine, zic eu.

Un prieten are M40 (cumparat la recomandarea mea) care este peste a mea chiar in varianta nemodificata. 

Iar la capitolul best of the best Yamaha MX10000 pe care nu am reusit sa-l ascult dar daca pui mina pe unul de asta imi iau concediu fara plata si tot vin la tine sa-l ascult. Totusi e putin probabil pt ca dupa unele informatii de pe net s-au fabricat doar 100 buc din MX10000.

AX-urile deja incepeau sa fie simplificate si trase la profit nu la calitate. Am pe computer peste 100 scheme de la amplificatoare Yamaha si seriile din anii 80 sint clar mai bune decit cele de mai tirziu, AX-urile sau multi-canalele.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 17 ore, sesebe a spus:

Iar la capitolul best of the best Yamaha MX10000 pe care nu am reusit sa-l ascult dar daca pui mina pe unul de asta imi iau concediu fara plata si tot vin la tine sa-l ascult. Totusi e

Vai de plm. 43 de kile si 250 w la 8 ohm :P Monstru nene, trebuie boxe de 12" si minim 300 w rms pentru asta.  :) Am gasit unu la vanzare 13 mii de euro. De banii astia prefer sa imi iau o super masina :P

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu

Da dar este unul dintre cele mai bune amplificatoare fabricate în serie. 

Slew-rate de 500V/usec, ieșire în punte între un amplificator de putere mare si unul puțin mai mic de corecție a erorilor, circuit hiperbolic non-switch,  distorsiuni mai mici de 0.005%, etc. 

Ai întrebat despre amplificatoare de calitate, ai primit referințe. 

Ideea este ca mai toți marii producători de top din industrie au avut în anii 80 virfuri de gama extrem de bune, neutre sau cu coloratura lor specifica. 

Incepind cu anii 90 au început sa umble mai mult după profit în detrimentul calitatii și calitatea produselor de serie a scăzut dar în schimb au apărut producători ce fac produse de serie mica cu scheme și performante deosebite dar și cu preturi pe măsură. Mulți pot fi încadrați aproape la no-name și amplificatoarele lor pot fi ori foarte bune sau niște gunoaie. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Goana asta dupa aparatura ultra HI FI este o chestie fara sfarsit!Iei un amp performant te trezesti ca ai nevoie de superboxe.Ai luat si boxele te trezesti ca ai nevoie de o sursa de muzica performanta...Apoi te trezesti ca ai nevoie de bucati muzica in format HI FI cat mai aproape de original...

La ce serveste un amp ultra performant pe utilizarea zilnica daca asculti muzica de pe TV sau youtube?Ca nu toti suntem super melomani si foarte putini avem ureche de muzicieni...

Link spre comentariu
Acum 15 ore, sesebe a spus:

Da dar este unul dintre cele mai bune amplificatoare fabricate în serie. ...

Ai întrebat despre amplificatoare de calitate, ai primit referințe. 

Ideea este ca mai toți marii producători de top din industrie au avut în anii 80 virfuri de gama extrem de bune, neutre sau cu coloratura lor specifica. 

Incepind cu anii 90 au început sa umble mai mult după profit în detrimentul calitatii și calitatea produselor de serie a scăzut dar în schimb au apărut producători ce fac produse de serie mica cu scheme și performante deosebite dar și cu preturi pe măsură. Mulți pot fi încadrați aproape la no-name și amplificatoarele lor pot fi ori foarte bune sau niște gunoaie. 

Colegul a vrut un amplificator de 100 EUR ;-)

La 100 de bucati fabricate, nu cred ca putem vorbi de productie de serie. A fost un moft ascuns sub masca unui demonstrator de tehnologie.

Orice producator care vrea sa traiasca din vânzarea produselor sale, trebuie sa aiba în vedere profitul.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, franzm a spus:

Colegul a vrut un amplificator de 100 EUR ;-)

La 100 de bucati fabricate, nu cred ca putem vorbi de productie de serie. A fost un moft ascuns sub masca unui demonstrator de tehnologie.

Orice producator care vrea sa traiasca din vânzarea produselor sale, trebuie sa aiba în vedere profitul.

Daca ai sa cauti pe net ai sa vezi ca acea serie din care face parte MX10000 a fost o serie aniversara (centenara parca) si a fost in principal oferita cadou.

Oricum pina se hotaraste el ce sa cumpere dispare tot ce-i bun de pe piata.

Ar trebui sa aleaga citeva modele din cele care se gasesc acum de cumparat si la care ii place aspectul (sa zicem) si sa intrebe repede pe forum care dintre cele 3-4-5-6 amplificatoare sa-l cumpere si apoi sa-l si cumpere repede pina nu se da.

Link spre comentariu

Dacă dai din Spotify, prefer un vintage Sony, amp plus boxe, și un dac pe măsură... Discutăm despre amplificator, niciodată nu am văzut o discuție serioasă despre dac. În contextul în care, în mare măsură, suportul este digital.

Amplificatorul este cea mai ușor de controlat verigă din lanț.

In altă ordine de idei, în ritmul în care trăim noi... mobile, dac bluetooth, un Nad, niște incinte de raft bune, și cam aia e.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 9 ore, maxente a spus:

Ma uitam la avionu ala de la Yamaha de zici mai sus si parca a inceput sa ma loveasca un dor de incercat un amplificator in clasa A :rade:

Ca la mai toate amplificatoarele comerciale acel amplificator nu este in clasa A ci numai partial in clasa A si defapt utilizeaza un circuit special de prepolarizare a etajului final.

Ai pe aici cite ceva despre el si nu numai:

https://audiokarma.org/forums/index.php?threads/yamaha-hyperbolic-conversion-amplification-hca.737425/

https://www.diyaudio.com/forums/solid-state/152734-yamahas-hyperbolic-conversion-amplification-hca-circuit.html

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări