Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare amplificator

Postări Recomandate

La 03.06.2020 la 20:46, marius75 a spus:

Daca vrei un amplif bunicel, vezi ca e un Technics  su vx 700 la 150e. O sa-mi multumesti mai tarziu.

ps: Asta in cazul in care nu e deja cumparat pana citesti acest mesaj, pretul lui pe ebay.de fiind cam pe la 300e.

Ms. Am vazut si eu cateva, unele sub 100 de euro :) La 150 am vazut pe frasu mai mare 800, care e mai greu cu 3 kg, in rest vad ca e lafel, ca si putere.

Acum 3 ore, nomikos a spus:

P.S. Astept cu nerabdare sa vad ce s-a achizitionat in ultima instanta.

image;s=644x461

Momentan nimic, am inceput munca si nu-i nici o graba, vreau sa aleg ceva bun. 

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu

La vx800 as zice pas, are cateva piese care se incalzesc excesiv si la volum mic (pana la stadiul de cablaj copt/trasee exfoliate, lipituri reci la respectivele componente). Trebuie facute niste modificari, treaba dificila chiar si sub indrumare. Uita de el. La vX700 nu sunt acele probleme.

Nu te grabi, asteapta o oferta buna, uite inca un amplif care ar trebui luat:  JVC a-x5, suna foarte bine (peste technics propus anterior). E cam rar la vanzare (cine il are nu prea se indura sa-l vanda).

Link spre comentariu

Am vazut 800-le cu adaptari facute  la radiatoare, si anume decopertat deasupra si puse doua ventilatoare de pc. As putea lua un 700 la 100 de euro cu transport cu tot. Am gasit doua bucati sub 100 de euro. Vad ca acest JVC nu se prea incadreaza  ca si greutate. Mi se recomanda ceva la + 12 kg ca sa nu dau gres :P Am vazut un ax5 la 120 de euro.

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu

Eu am folosit vreo 10 ani (până în anul 2001) un Sony TA-AX3 la 2 x 40W atașat la niște incinte JVC pe trei căi. Fusese fabricat prin '82. Suna superb, conform urechilor și preferințelor mele. Corecții de ton simple dar eficiente. Loudness-ul la volum mic dădea un sunet demențial, iar pe "bairam mode" :rade:, adică volum mare, îl făceam să sune cum vroiam. L-am dat cadou unei "foste", ca un fraier. Observ că azi e ieftin ca braga, sub 100 E. Cred că voi  "vâna" unul ...

Desigur sunt multe amplifuri vintage mult mai deștepte inclusiv din gama Sony. Unele le-au nominalizat colegii mai sus.

Sfatul meu este să mergeți pe mâna lui Sony sau Technics, anii '80. Nu veți regreta...

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Eu de exemplu sint fan Yamaha și deci recomand și amplifuri Yamaha capetele de serie din anii 80. Au un sunet testul de neutru.

Amplificatoare bune mai sint și de la Trio/Kenwood dar nu-s chiar asa de neutre deși nu am avut ocazia sa ascult capete de serie care probabil sint mai neutre. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, +_Florin_+ a spus:

Sfatul meu este să mergeți pe mâna lui Sony sau Techics, anii '80. Nu veți regreta...

Modele concrete poti da ? Stiu ca sunt o gramada de modele. Un Technics vx 700 l-am gasit pe la 80 de euro. Dar se daduse un exemplu mai sus ca fiind peste acesta. Modele concrete nu prea sau dat, decat ceva initiale fie de la Sony, Onkyo sau Technics. V-as ruga  sa imi spuneti modelele intregi sa stiu ce caut, si sa vad pretul de vanzare al acestora. Multumesc !

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu
Acum 14 ore, sesebe a spus:

E fain dar e jale sa faci service pe asa ceva. Dacă-l găsești în stare buna se merita, suna bine. 

Nu este chiar asa de rau, am doua bucati exact ca in topic si amandoua functionale. (am avut ceva de lucru) Daca prind lucrare in Republica Moldova nu ma las pana nu vin cu un Brig, Bark, Korvet. 

Editat de q_acdc
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări