cosmin ardelean Postat Mai 28, 2020 Partajează Postat Mai 28, 2020 (editat) Va salut. Sper ca n-am gresit aria. Am reusit sa crap acest driver de lanterna pentru un led XHP70. Cumva am probat 2 acumulatori de capacitate mai mare (model 26650) si ca un idiot, n-am verificat polaritatea lor (astea aveau polul pozitiv la carcasa si cel negativ la electrod). Integratul cu 6 pini din poza s-a facut scrum iar driverul in sine nu mai functioneaza deloc. Se pare ca nu avea protectie la polaritate inversa E un model de driver cu 2 intensitati + flash. Livra 6V/4A pe treapta mare. Integratul respectiv era un AL94C. Am comandat integratul (l-am gasit intr-un singur loc pe ebay), dar cred ca e degeaba. Din ce m-am chinuit cu un coleg sa ridicam o mica schema, integratul AL94C ar fi doar pe partea de incarcare (dar n-am gasit niciun datasheet pentru el). Asadar driverul ar trebui sa functioneze, dar n-o face. Masuratorile le-am facut pe un driver identic de la o alta lanterna, care inca e functionala. Procesorul driverului defect e alimentat cu 5V, dar probabil s-o fi prajit si el. Nu are niciun marcaj pe el, deci habar n-am ce e. As putea sa comand cumva tranzistorul ala de putere sa-mi alimenteze LED-ul doar pe 4A (treapta mare)? Ar merge printr-o simpla rezistenta sau ceva cat mai simplu? Din ce am reusit sa descifrez pe el, ar fi un DC6E62 (probabil tot ceva chinezesc, ca n-am gasit niciun datasheet). Atasez poze cu driverul si cu conexiunile. Firele albastre subtiri merg la un switch de tact normal deschis si la 2 led-uri aflate langa el, iar cele 2 groase (rosu si albastru) sunt iesirea spre LED. N-as vrea sa arunc lanterna, pentru ca e exceptionala si n-a fost nici ieftina. Editat Mai 28, 2020 de cosmin ardelean Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 28, 2020 Partajează Postat Mai 28, 2020 Procesorul daca e defect poti sa renunti la ideea de a-l schimba pt ca oricum nu ai SW din el. Integratul mic este incarcatorul pt acumulator si se pot gasi echivaleti functionali si pin la pin compatibili, dar fara procesor e degeaba. Ai aici link unde am analizat, reparat si modificat o lanterna/far de bicicleta: Pe topicul respectiv mai poti gasi si alte chestii interesante, cred ca ai si poze dintr-o lanterna. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Mai 28, 2020 Autor Partajează Postat Mai 28, 2020 (editat) Update: am scos integratul defect de pe placa iar acum driverul merge bine, LED-ul lumineaza corrct in toate treptele. Daca bag cablul de incarcare, clipeste martorul rosu exact ca si cand incarca, insa nu se intampla nimic, consum 0. Nu e ceva foarte grav, ca pot incarca bateriile separat in incarcator, dar daca nu e dificil as repara si partea asta. Am citit si topicul respectiv, am gasit si informatiile despre lampa, dar nu ma ajuta. Intrebarea e... ce integrat spui ca ar fi compatibil cu ce am avut acolo? Cel comandat nu mai e valabil, deci trebuie cautat inlocuitor. Editat Mai 28, 2020 de cosmin ardelean Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 28, 2020 Partajează Postat Mai 28, 2020 (editat) Nu merge asa. Trebuie sa extragi mai intii schema de pe placa (eventual doar la partea de incarcare) si apoi dupa schema se cauta un inlocuitor. Bun, merge dar regleaza/functioneaza partea de control a LED-ului? Bobina aia 3R3 de exemplu cum este conectata? CIP-ul ala pare sa fie totusi ceva ce lucreaza in comutatie. Editat Mai 28, 2020 de sesebe Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Mai 28, 2020 Autor Partajează Postat Mai 28, 2020 (editat) Da, regleaza perfect intensitatea LED-ului. O sa mai cercetez un pic schema pe partea de incarcare si revin. Poate aflam ceva. Editat Mai 28, 2020 de cosmin ardelean Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Iunie 2, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2020 (editat) Cam asta e circuitul de incarcare. Incarca 2 acumulatori de 3,7V (4,2V incarcati 100%). Tranzistorii nu stim de care sunt, nu prea ies jonctiunile. Editat Iunie 2, 2020 de cosmin ardelean Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 2, 2020 Partajează Postat Iunie 2, 2020 Ala e un booster si e greu de gasit un inlocuitor, daca ar exista vre-unul direct. Tranzistorii as zice ca sint MOS-FET nu bipolari, iar tranzistorul de sus din schema nu prea are logica la modul cum e conectat. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Iunie 3, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2020 E ceva feedback acolo, ce merge spre procesor... Deci ar cam trebui s-o las balta, nu sunt sanse sa rezolv decat cu acelasi integrat. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 3, 2020 Partajează Postat Iunie 3, 2020 (editat) Ia verifica integratul asta: SD6271. Mai verifica si integratele: LT1932, iar LTC1872B are o schema de aplicatie foarte asemenetoare cu ceea ce ai tu pe placa. Editat Iunie 3, 2020 de sesebe Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Iunie 5, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2020 S-a cam distrus si cablajul, pana si bobina smd. Incerc sa tratez cu producatorul sa-mi trimita un alt modul, poate scap la pret decent. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Iunie 25, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2020 (editat) A venit alt driver. A functionat 5 minute, dupa care s-a dus tranzistorul de putere, probabil n-a rezistat la temperatura. Pe el scrie D480 BA9U2D. Pe tranzistorul vechiului driver scrie D480 DC6E62. Nu stiu cat sunt de compatibile, dar in primul rand ce tip de tranzistor e asta? Nu gasesc date sau echivalente. As vrea sa schimb tranzistorul, fara sa-mi bag degetele in cel vechi. Ala macar e functional asa cum e, pe partea de driver. Sus e driverul nou, jos cel vechi. Editat Iunie 25, 2020 de cosmin ardelean Link spre comentariu
valivoi Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 AOD480 D480 25A / 30V TO252 MOS canal cu canal N cu efect de câmp cu tranzistor de înaltă putere traducere din chineza cu google translate 1 Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Iunie 25, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2020 Multumesc. Asa l-am gasit si eu sa comand. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Iunie 25, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2020 (editat) Problema rezolvata rapid cu 14N05 de care aveam berechet. Spre deosebire de cel original care disipa doar 21W, asta are 48W. Aparent, cu noul tranzistor se incalzeste mult mai putin. Editat Iunie 25, 2020 de cosmin ardelean Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum