Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achiziție tv samsung sau lg

dan_b11

Postări Recomandate

Va salut, intenționez sa cumpăr un tv de 108 cm diagonala. Va fi pus intr-o camera de 5/3.5 m. M-am oprit la modelele de mai jos. In acest moment sunt cam la același preț. Pana in 1500 RON.

Televizor LED Smart LG, 108 cm, 43UM7100PLB, 4K Ultra HD

Televizor LED Smart Samsung, 108 cm, 43RU7102, 4K Ultra HD

Televizor LED Smart Samsung, 108 cm, 43RU7092,4K Ultra HD

Televizor Smart LED LG, 108 cm, 43UM7400PLB, 4K Ultra HD

Televizor LED Smart Samsung, 108 cm, 43RU7172, 4K Ultra HD

Va rog sa va dați cu părerea care din modele l-ați alege. 

Eu pana acum am avut doar samsung dar din ce zvonuri aud au cam redus calitatea. Poate  cei care depanati zilnic tv-uri îmi puteți da un sfat.

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan_b11

5

• Spitfire

4

• Tavi

2

• Усилитель

2

Top autori în acest subiect

Eu urmăresc de mai mult timp modelul,  LED Smart LG, 108 cm, 43UM7500PLa, 4K Ultra HD sau  LED Smart LG, 108 cm, 43UM7450PLA, 4K Ultra HD, ambele au telecomandă smart inclusă. Aștept să  prind unul din ele  la ofertă. În momentul de față sunt la peste 1550 lei.

Link spre comentariu

Știți dacă vreunul din ele are Panel de tip VA?

La LG din câte am găsit au panel IPS dar la samsung nu am găsit clar.

Am înțeles ca tipul VA se văd mai bine culorile.

Link spre comentariu

Am găsit, samsung are panel VA.

inca tot nu sunt lămurit. LG ul are mai multe tehnologii audio.

Mai aștept păreri cu privire la fiabilitate, sau impresii după utilizare.

Link spre comentariu
On 5/28/2020 at 12:01 AM, dan_b11 said:

Va salut, intenționez sa cumpăr un tv de 108 cm diagonala. Va fi pus intr-o camera de 5/3.5 m. M-am oprit la modelele de mai jos. In acest moment sunt cam la același preț. Pana in 1500 RON.

Televizor LED Smart LG, 108 cm, 43UM7100PLB, 4K Ultra HD

Televizor LED Smart Samsung, 108 cm, 43RU7102, 4K Ultra HD

Televizor LED Smart Samsung, 108 cm, 43RU7092,4K Ultra HD

Televizor Smart LED LG, 108 cm, 43UM7400PLB, 4K Ultra HD

Televizor LED Smart Samsung, 108 cm, 43RU7172, 4K Ultra HD

Va rog sa va dați cu părerea care din modele l-ați alege. 

Eu pana acum am avut doar samsung dar din ce zvonuri aud au cam redus calitatea. Poate  cei care depanati zilnic tv-uri îmi puteți da un sfat.

Multumesc

Eu as alege ...Panasonic.

Link spre comentariu

Te uiti pe cutie si vezi ce scrie..... acum 5 ani si ceva cam in aceasi saptamana am luat si eu si vecinul si ne merge si acuma ,ambele sunt smart , a vecinului e mai mare , acum 1 luna am primit update software pt el pe care l-a instalat fara probleme .Atunci aveau sloganul : singurul televizor cu piese integral japoneze.

Link spre comentariu
Citat

Oricum nimic nu mai e bun

Ce inseamna "bun"? Aberant de scump? Imposibil de procurat?

Altminteri, aproape orice TV LED este bun, daca este minim Full-HD, are minim doua porturi HDMI, slot card CI+, si ideal sursa de alimentare externa(brick).

LG si Samsung or fi bune, dar daca se poate mai bine, de ce nu:

https://altex.ro/televizor-led-smart-philips-43pus6554-12-ultra-hd-4k-hdr-108-cm/cpd/UHD43PUS655412/?gclid=EAIaIQobChMI3dL366Lj6QIVl8qyCh02uQJTEAAYASAAEgId7fD_BwE

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Aţi citit recenziile clienţilor ? Şi câte ,,resigilate,, au la vânzare ?  De acolo vezi clar ce bun e...

Philips nu mai e demult ce a fost odată.E doar un nume care ,,dă bine,, din amintiri....

Editat de validae
Link spre comentariu

In calitate de "fan" Philips nu sunt deloc de acord cu afirmatia asta...sa nu uitam ca fara investitia lor de 1 miliard de $ tehnologia TFT-LCD mai trebuia sa astepte. Daca cumparati LG, inauntru e tot panel LG-Philips(de altfel, cel mai bun si mai popular panel LCD de pe glob...).Legat de recenziile utilizatorilor prea putin conteaza, mai ales cand citesti asa ceva:

Citat
cosmin feher

(Postat pe 30.09.2019)

Un smart de 2 bani.Azi l-am cumparat, maine il returnez Nu are HBO go.Nici macar nu e compatibil cu hbo go, iar browser-ul pur si simplu e nefunctional. Nu recomand.Nu ma mir ca sunt 8:produse desigilate.Cu al meu vor fi 9.

No comment...

Link spre comentariu

Am ales pana la urma samsung 43ru7172(am gasit la 1400 ron la mine in oras deci nu m-am mai incurcat cu curieri, etc). Pana acum am avut samsung 32f5000 cu care nu am avut probleme sper si cu asta sa fie la fel.

Pana acum pot sa zic doar ca de vazut se vede in functie de ce semnal  are. Pe canale HD sau 4k nu am ce sa-i reprosez. 

Unghiul de vizualizare mi se pare ok(nici vorba sa unghiuri inguste cum erau unele recenzii). Nu vad diferente  decat la unghi peste 45-50-60 de grade(nu am stat sa masor unghiul ).

Mirroring de pe android si ios merge ok.

In rest inca nu am avut timp sa il testez.

Recenzii am citit de mi-au iesit pe nas. La fiecare sunt pro si contra si de multe ori cele negative sunt in genul celor pomenite de colegul de mai sus. E greu sa gasesti recenzii complete si impartiale. Recenzii de genul (e perfect sau primeste o stea  din cauza ca nu are si iesire jack pt casti doar optica sau cine mai stie ce) nu sunt relevante.

Pe mine ma interesa mai mult fiabilitatea sa nu aiba vreun defect 'celebru' deja.

Link spre comentariu

Adica nu se strica nici dupa 100.000 de ore de functionare(majoritatea). Ca sa nu mai fie "consumeriste" ar trebui sa tina minim 1000 de ani.

In urma cu 6 ani am dat 1400 de lei pe un TV fullhd, un Telefunken, probabil fabricat in Turcia, functioneaza si azi perfect, iar pretul lui...inseamna 64 bani/zi. O avere, juma` de tigara! Daca mai tine inca 6 ani(lucru probabil), pretul va insemna 32 bani/zi. Consumerism! :85

Pe un CRT romanesc(Telecolor 5601) dadeai 13.000 lei inainte de `89(trei salarii de inginer), se strica dupa doua saptamani, il reparai, o tineai vreo 3 ani in reparatii, il abandonai cu max. 2-3000 de ore de functionare, dar era "lucru durabil, cum se facea pe vremuri".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări