Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio panasonic RF-2400

tepeleacatalin

Postări Recomandate

buna seara tuturor colegilor

am o problema cu acest receptor....pe FM pe toata banda cu exceptia locurilor unde receptioneaza clar un post se aude postul cel mai puternic din zona.....ce ar fi de facut...daca se poate face ceva

va multumesc mult

nu am gasit nici o schema fiind un aparat nou

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tepeleacatalin

6

• validae

3

• Florinel TV

2

• norad

1

Aparatul e nou ? A făcut aşa de când îl ai, sau mai recent ? S-a întâmplat ceva cu aparatul înainte de acest fenomen ?

Editat de validae
Link spre comentariu

l-am primit azi.......alte aparate nu fac asa....si am destule in colectie cu FM.....e neatins

testat si in casa si afara se comporta la fel...in plus nu pare foarte selectiv.....in comparatie cu alte aparate similare

Editat de tepeleacatalin
Link spre comentariu

N-o să-i ajute cu nimic.Cel mai probabil aparatul a fost asamblat de o chinezoaică plictisită şi neverificat cum trebuie de o colegă....circuite neacordate, miezuri reglate ,,din ochi,, şi probă formală.Mai are şi numele Panasonic...

Link spre comentariu

dupa schema nu prea am ce sa reglez......credeti ca inlocuirea filtrului 10.7 mhz va rezolva problema?...ma gandesc ca ar avea probleme din fabricatie....e un radio facut in jurul unui integrat 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, validae a spus:

N-o să-i ajute cu nimic.Cel mai probabil aparatul a fost asamblat de o chinezoaică plictisită şi neverificat cum trebuie de o colegă....circuite neacordate, miezuri reglate ,,din ochi,, şi probă formală.Mai are şi numele Panasonic...

Daca omul se pricepe, atunci poate s-al acordeze el cu usurinta, asta daca nu este umblat de alcineva in aparat

Link spre comentariu

Nu are treabă filtrul, acolo sunt bobine neacordate cum trebuie.Acordarea ,,după ureche,, e posibilă, dar riscantă, fiindcă miezurile nu suportă multe înşurubări/deşurubări şi la un moment dat se sparg.Ideal ar fi să fie acordat de către cineva care dispune de aparatură de laborator, dar nu ştiu dacă merită efortul...cu un aparat din ăsta dacă te duci la garanţie, fie ţi-l returnează fără să-i facă absolut nimic, fie ţi-l schimbă cu altul.

Link spre comentariu

alr rateu.....SONY ICF-780L...aceeasi problema....un radio facut in jurul integratului CXA1019S.....mai am in colectie inca doua aparate SONY ICF404S si SONY ICF S14....acelasi integrat in mare aceeasi schema primul alimentat la 6 volti al doilea la 4.5 volti si al treilea la 3 volti....primul intinde EUROPA FM cam de la 97 mhz pana pe la 105 mhz aprox....celelalte doua funtioneazxa normal in acelasi loc in aceleasi conditii......ce se poate face?......

am si o schema a lui

de celalalt am scapat......

va multumesc mult

sony icf780l.pdf

Link spre comentariu

Era publicat undeva intr-o carte (Radioreceptia AZ ?) sau revista Tehnium (?) procedura de aliniere FM in lipsa unui generator de semnal. Se foloseau pentru aliniere statiile radio de la capetele benzii FM.

Vedeti in pdf-ul atasat cum se face procedura de aliniere la un CXA1019 in radioul Sony ICF-8.

Acum multi ani am aliniat destul de rezonabil banda FM 88-108 la un radio Gloria Nova (avea un TEA....) cu ajutorul statiilor de la capetele benzii FM. 

Sper sa nu gresesc, dar era cam asa:

Se foloseste un alt aparat de radio analog amplasat mai la distanta (2-3 metri) pentru a auzi ce emit statiile radio la un moment dat.

1 - se fixeaza indicatorul la radioul ce trebuie aliniat pe un post aproape de 88 MHz. Ne uitam la pozitia indicatorului la radioul ce functioneaza bine. Chiar daca nu se aude nimic (sau chiar alt post), se apropie sau se departeaza spirele bobinei L5 pana cand se aude cel mai bine posibil, statia urmarita.

2 - se fixeaza indicatorul aproape de 108 MHz. Din CT1 se regleaza pana cand postul de radio din apropierea capatului superior se aude cel mai bine posibil.

3 - se duce iarasi indicatorul la 88 si se actioneaza bobina L4 pana la auditie clara a postului.

4-se fixeaza indicatorul la pozitia postului de langa 108 MHz si se actioneaza trimmerul CT2 pana la auditia clara a acestui post.

Pentru a misca spirele  bobinelor, respectiv a actiona asupra trimmerilor folositi un betisor rotund din lemn, de  genul celor folosite pentru frigarui. Nu se foloseste o surubelnita feroasa, caci la apropierea de bobina, variaza inductanta.

sony_icf-8-8l_sm_[ET].pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări