MadRaper Postat Mai 9, 2004 Partajează Postat Mai 9, 2004 cum se aplica lacul protector (ala verde) pe cablaje astfel incat sa ramana curat acolo unde se lipesc piesele??? :roll: Link spre comentariu
djvas Postat Mai 10, 2004 Partajează Postat Mai 10, 2004 A aparut in conex club un articol in care se vorbea de lucru asta folosind tehnologia "toner transfer system " http://www.pulsar.gs/1-tts/a_paper/pape ... ith_header)/frameset.html Solutia nu mi se pare asha ieftina :? In Romania se gaseste le http://www.magnumccc.ro Link spre comentariu
Vizitator drosophilla Postat Aprilie 23, 2005 Partajează Postat Aprilie 23, 2005 de ce nu incerci cu o pasta facuta din sacaz...nu ramane curat dar cel putin te ajuta la lipirea pieselor... :wink: Link spre comentariu
andiy Postat Aprilie 28, 2005 Partajează Postat Aprilie 28, 2005 de ce nu incerci cu o pasta facuta din sacaz...nu ramane curat dar cel putin te ajuta la lipirea pieselor... :wink:Nu cred ca asta vroia MadRaper. cum se aplica lacul protector (ala verde) pe cablaje astfel incat sa ramana curat acolo unde se lipesc piesele???Procesul asta se cheama (in engleza) "etching"! Uite AICI ceva despre ce vrei tu sau da un serch cu google dupa "pcb etching"! PS Scuze, m-am grabit cand am postat. Intradevar, etching se refera la corodare Link spre comentariu
Vizitator byteworks Postat Aprilie 28, 2005 Partajează Postat Aprilie 28, 2005 Etching inseamna corodare si n-are nimic de-a face cu stratul acela verde sau rosu care e solder mask - masca de lipire care se aplica dupa corodare pentru a facilita o lipire usoara, curata si fara scurturi, protejeaza deasemenea restul circuitului de oxidare, ofera substrat bun pentru marcarea cu vopsea - silkmask. Link spre comentariu
ghettoman Postat Aprilie 28, 2005 Partajează Postat Aprilie 28, 2005 porcaria aia verde este un epoxy......dar la pretz te rupe....colofoniul ramine lipicios....daca chiar vrei sa le vopsesti folosete vopsea normala Link spre comentariu
djvas Postat Aprilie 28, 2005 Partajează Postat Aprilie 28, 2005 Metoda cu sacaz am folosit-o si eu mai demult ! Dizolvam sacaz in acetona si adaugam si pasta de pix ! Link spre comentariu
ghettoman Postat Aprilie 29, 2005 Partajează Postat Aprilie 29, 2005 si dupaia ramine ushor lipicios......nu multumesc :wink: Link spre comentariu
Swat Cat Postat Aprilie 29, 2005 Partajează Postat Aprilie 29, 2005 eu folosesc lac la sprei....nici nu se corodeaza si nici nu am probleme cu lipitul pieselor pe placa. Link spre comentariu
Filipone Postat Aprilie 29, 2005 Partajează Postat Aprilie 29, 2005 eu folosesc lac la sprei....nici nu se corodeaza si nici nu am probleme cu lipitul pieselor pe placa.Salutare. Swat Cat ne poti da mai multe detalii despre lacul acela? Si modul de aplicare. Ma cam indoiesc ca il aplici si apoi poti sa mai lipesti peste el... eventual reusesti cu.. nori toxici prin camera de la fumul care il degaja.Cea mai rentabila solutie ramane lipiciosul sacaz... desi al meu dupa o uscare de cateva ore se albeste si ramane foarte putin lipicios, parca as fi dat cu pudra de talc pe cablaj. Este prima data cand intalnesc acest fenomen si personal cred ca se intampla asa de la concentratia mare a solutiei.Poate experimenta cineva, adica sa faca o solutie 25 ml de acetona la recipient de sticla (practic am vazut ca cealalta in recipient de plastic este oribila) cu o jumatate de cub de sacaz? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Aprilie 30, 2005 Partajează Postat Aprilie 30, 2005 si eu folosesc colofoniu dizolvat.il am de mult facut intr-o calimara cu cerneala, de sticla. l-am pisat si l-am dizolvat in spirt. nu mai stiu cat colofoniu am pus. oricum solutia e facuta de vreo 2-3 ani. si inca n-am terminat-o. o aplic cu pensula. si apoi las la uscat cateva minute. dar nu ramane lipicios dupa ce sa usuca. si de lipit se lipeste super dupa aia. nu am incercat metoda de dizolvare in diluant sau acetona. stiu ca in spirt se dizolva mai greu, dar poate de aia nu ramane lipicios. practic, colofoniul cand e solid nu e lipicios. de ce sa ramana lipicios si pe placa cand se usuca?poate zice de spray din ala gen FLUX SK10.e toxic. mie nu imi place. Link spre comentariu
Swat Cat Postat Mai 1, 2005 Partajează Postat Mai 1, 2005 deci este un sprei cu lac... gasesti la magazinele de vopseluri :P deci stratul care ramane este ffff subtire...si nu iese fum cand dai cu fludor pe el.... si se lipeste din prima...Eu la inceput nu mai curatam tonerule de pe placa si il foloseam direct ca vopsea dar piesele se lipeau greu!! Link spre comentariu
Murcielad Postat Mai 1, 2005 Partajează Postat Mai 1, 2005 cum ii zice la lac ! clar ce scrie pe el ? Link spre comentariu
Filipone Postat Mai 1, 2005 Partajează Postat Mai 1, 2005 deci este un sprei cu lac... gasesti la magazinele de vopseluri :P deci stratul care ramane este ffff subtire...si nu iese fum cand dai cu fludor pe el.... si se lipeste din prima...Eu la inceput nu mai curatam tonerule de pe placa si il foloseam direct ca vopsea dar piesele se lipeau greu!!Da-ne informatii despre producator sau sa cautam un substitut.... ca m-am uitat pe la magazinele de vopseluri si au vreo 10 tipuri lac-spray, dar tanti de acolo nu a stiut despre vreunul sa se comporte asa. Daca ne spui macar denumirea lui sa cautam unul asemanator la cutie sa nu ne sparga la buzunare . Si daca nu ma insel vom gasi lacul acesta si colorat, nu neaparat transparent.Toate cele bune... Si Sarbatori fericite! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum