Lilith Postat Mai 25, 2020 Partajează Postat Mai 25, 2020 Buna ziua, doresc sa realizez un divizor de tensiune pt un breadboard, dintr-o tensiune de 5v sa fac una de 3.3v. Teoretic aceasta se realiza cu o rezistenta de 1k in serie cu una de 2k, dar am doar rezistente de 1k. M-am gandit sa fac ca in figura de mai jos si vreau sa va intreb daca e ok. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 25, 2020 Partajează Postat Mai 25, 2020 teoretic, da! dar practic in functie de aplicatie, nu vei avea curent suficient. de ce nu folosesti un stabilizator de 3,3V? Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 25, 2020 Partajează Postat Mai 25, 2020 O solutie f buna este un LD1117-3.3.E un regulator low dropout ce permite 3,3v din 5v. Pentru experimente nu e indicat divizorul.Deci ori circuit regulator consacrat,ori modul consacrat. Link spre comentariu
ratza Postat Mai 25, 2020 Partajează Postat Mai 25, 2020 1 oră în urmă, Lilith a spus: Teoretic aceasta se realiza cu o rezistenta de 1k in serie cu una de 2k, dar am doar rezistente de 1k. M-am gandit sa fac ca in figura de mai jos si vreau sa va intreb daca e ok. Dacă ai nevoie pentru intrarea în vreun operaţional, comparator, ADC sau alte chestii cu impedanţă mare de intrare, da, e cît se poate de OK. Dacă vrei să alimentezi ceva cu respectivul, nu prea. Link spre comentariu
Lilith Postat Mai 25, 2020 Autor Partajează Postat Mai 25, 2020 Ideea e ca vreau sa conectez pinul rx al unui modul wifi esp-01 la pinul tx al unui arduino. Modulul esp-01 functioneaza la 3.3v, alimentat de la o sursa externa si ma gandeam ca pinul tx digital de la arduino furnizeaza 5v in high si ar putea afecta modulul si de asta am zis sa folosesc un divizor. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 25, 2020 Partajează Postat Mai 25, 2020 E corect ce vrei sa faci, caci e comunicatie unidirectionala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum