lucianls Postat Mai 22, 2020 Partajează Postat Mai 22, 2020 Salut! Am niste boxe Edifier R1280T (cred ca prima generatie) de multi ani, si mi se pare ca mediile sunt prea slabe sau "coplesite" de bass. De exemplu vocile sau instrumentele acustice se aud un pic cam din beci. Pare sa fie un fel de ecou sau "hum"(in Engleza). Pe PC daca reduc bass-ul si cresc mediile se aud mai OK dar pe TV nu merge egalizatorul pe outputul de boxe analogice. Boxele au potentiometre pentru bass si inalte dar nici cu bass la minim si inalte la maxim nu scap complet de problema. Pe placa de circuite vad ca e un fel de DSP (TAS5713) care presupun ca e legat indirect de potentiometre. Cred ca asta e https://www.ti.com/lit/ds/slos637a/slos637a.pdf?&ts=1590134186656 Pot face vreo modificare mai simpla undeva ca sa reduc si mai mult basul si eventual sa ridic mediile. Sunt n00b la electronica, doar fire de casti am mai lipit cu letconul. Sau sa folosesc ceva extern gen un corector de ton? Link spre comentariu
Alin_cj Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) Salut! Daca nu prea te pricepi si nu vrei sa umbli in boxa ca sa nu strici ceva, cea mai simpla solutie e sa pui o rezistenta si un condensator in paralel si apoi sa le pui intre plusul de la iesirea sursei de semnal si plusul de la intrarea in boxa. Rezistenta singura atenueaza tot semnalul pentru ca formeaza un divizor rezistiv impreuna cu impedanta intrarii in boxe. Condensatorul paralel cu rezistenta va lasa sa treaca neatenuate mediile si inaltele, asa ca in final va fi atenuat doar basul. Valorile r si c depind de impedanta de intrare in boxe, care de obicei este de cateva zeci de kiloohmi, si de cat de tare vrei sa atenuezi basul si pana la ce frecventa. Incearca cu r de cateva zeci de kiloohmi si c de zeci de nanofarazi. Bineinteles ca pui rc si pe stanga si pe dreapta. Editat Mai 24, 2020 de Alin_cj Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 Cum ai conectat boxele la TV ? Pe iesirea de casti ? Daca ai conectat pe iesirea de casti , ai posibilitatea ( la unele branduri ) sa selectezi din meniu ce tip de iesire va fi pe mufa de casti : iesire de linie necesar in cazul tau si iesire casti , evident . Banuiesc ca este din nou problema contestata si ras contestata de neadaptare a impedantelor intre tv si sistemul de amplificare . Sugestia lui Alin poate sa ajute in sensul pozitiv .Dar nimeni nu stie inca ce conexiuni ai facut . Link spre comentariu
lucianls Postat Mai 25, 2020 Autor Partajează Postat Mai 25, 2020 (editat) Da, boxele sunt conectate la outputul analogic, la care se poate seta Headphones/External speakers si ceva cu volum fix sau variabil. Pe headphones pare sa aiba si un pic de amplificare dar nu un raspuns diferit in frecventa. A, si eu folosesc alteranativ boxele si castile, deci EQ din TV ar trebui sa-l schimb tot timpul ceea ce nu e prea convenabil. Pt comutare boxe/casti am un switch mecanic tip 3PDT. @Alin_cj mersi pt sugestie. Ceva de genul asta ar fi OK? https://www.adelaida.ro/condensator-multistrat-47nf-100v-c320c473k1r5ta.html https://www.adelaida.ro/r-1-4w-20k.html Editat Mai 25, 2020 de lucianls Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum