Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cuptor incorporat SAMSUNG BF1OC4T212/BOL

POLAKU2002

Postări Recomandate

Buna seara..ma dispera acest cuptor cu termostat electronic...nu ajunge la temperatura reala de 200 grade si declanseaza...am schimbat sonda de temperatura si tot la fel face...am scos sonda din suportul ei si am lasto afara si cuptorul functioneaza perfect...am verificat placa electronica si nu am gasit nimic ciudat....ceva idei....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• POLAKU2002

4

• cirip

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

Ai scos sonda şi ai lăsat-o afară, dar tot în incinta cuptorului ? E posibil să existe un reglaj (preset) de maxim, dar numai dacă pui poza plăcii să vedem dacă ne dăm seama unde ar fi...

Link spre comentariu
Acum 28 minute, POLAKU2002 a spus:

il pun la 100 de grade declanseaza dar inauntru sunt 40 grade cred....

Nu cumva e selectat sa arate temperatura in Fahrenheit? Respecta relatia de conversie Fahrenheit -> Celsius?

temp_cuptor.thumb.PNG.cbf687e84ca4bcb2f3d299973a388810.PNG

1 oră în urmă, POLAKU2002 a spus:

nu ajunge la temperatura reala de 200 grade si declanseaza

Masurata cu ce temperatura reala? Ca daca se respecta relatia de mai sus, poate are un selector pentru °F/°C pentru afisare.

M-am uitat prin manual si pare sa fie numai in °C. Dar cine stie ... ? Prea e suspecta corespondenta 100 -> 40.

Asa a facut de la inceput, adica de nou sau i s-a nazarit deodata?

Editat de cirip
Link spre comentariu

Nu afiseaza temperatura ca e cu potentiometru rotativ de temperatura...cind e setat in dreptul cifrei 100 grade Celsius si se opreste in realitate sunt 50 de grade cred....a functionat normal...

Editat de POLAKU2002
Link spre comentariu
1 oră în urmă, POLAKU2002 a spus:

a functionat normal...

Atunci, asa cum zicea si @validae, tre' vazuta placa si extrasa macar o parte din schema pentru a vedea cum face termostatarea. Poa' sa fie orice: ori s-a decalibrat amplificatorul de termocuplu, ori referinta care alimenteaza potul de setare a temperaturii ... Numai o inspectie detaliata a placii ar putea impinge depanarea mai departe.

Link spre comentariu

Rezolvat.....butonul regulator de temperatura este de fapt un potentiometru de 10k dar mai ciudat...inlocuit si este functional

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări