Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reducere volum difuzor

buzea.cosmin

Postări Recomandate

Salutare domnilor,

Am nevoie de ajutor, si anume: detin un sounbar Sony HT-CT290, si la volum mic, subwooferul aproape este insesizabil( este la maxim practic).

La volum mai ridicat duduie.

Ce m-am gandit, vreau sa pun o reziztenta sau un potentiometru pe fiecare difuzor se la bara de sunet, pentru a reduce cu 25% din putere , pentru a putea auzi mai tare subwooferul si la volum mai mic.

Putere max nominala pentru difuzoarele din bara de sunet 30W + 30W la 4 ohm, 1 kHz, 1%THD.

Nu stiu daca m-am facut prea inteles.

Va las si un nr de tel in caz ca ma puteyi ajuta cu recomandare: 0747552983 Cosmin

MULTUMESC.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• buzea.cosmin

2

• validae

1

• arcgotic

1

Top autori în acest subiect

Salutare. Nu.

As vrea sa reduc di  intensitatea sunetului. Adică la volum 30%, sunetul din bara sa fie Ca si cand ar fi la 20%. Atunci subwooferul va primi semnal 30% si isi va face simtita prezenta si la vomum mai mic.

As pune niste potentiometre mici pe fiecare difuzor din bara, si le-as seta la 70%.

Sau daca pot pune rezistente inainte de difuzor??. Nu ma prea pricep:)

Link spre comentariu

Nu e practic să pui rezistențe în serie cu difuzoarele, trebuie limitat semnalul înainte de amplificare.Se pot pune niște potențiometre semireglabile pe intrările canalelor respective, dacă nu se poate preseta altfel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări