Kendryk Postat Mai 26, 2020 Autor Partajează Postat Mai 26, 2020 Acum 1 oră, alf a spus: Da, merge... dupa ce o realizezi, sa o asculti atent si apoi sa spui care este diferenta fata de primul amplificator cu un tranzistor. Alf ai idee cu ce pot înlocui mje 340 sau pot sa nu îl pun dacă nu îl am? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 La 23.05.2020 la 20:25, Thunderer a spus: Baga si 10u daca ai. Electrolitici (+ catre intrare), polistiren, de care ai tu. Am văzut în câteva scheme puși așa cum spuneți, + la intrare dar și invers. De exemplu, la două scheme găsite pe situl lui N. Pass ,la un preu era figurat condensatorul de pe intrare într-un fel, la un amplificator era taman invers. E doar o greșeală sau există o explicație? Până acum am folosit nepolarizati, Wima sau ce am mai avut la îndemână. Link spre comentariu
validae Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 Victore, acum te dai începător să faci nişte experimente cu userii ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 Dacă ar fi fost vorba de capacități mai mici nu ar fi fost vreo problemă, dar 10uF nepolarizat este mult prea mare și destul de scump. Cu un Nichicon Muse am rezolvat simplu, ieftin. M-a contrariat notația găsită pe acele scheme. Domnule moderator, nu sunt Victor și n-am glume în program. Electronica e doar un hobby pentru scurtele perioade libere. Spun asta in ideea că postarea mi-a fost adresată. Link spre comentariu
Kendryk Postat Mai 26, 2020 Autor Partajează Postat Mai 26, 2020 Acum 1 oră, Cornel State a spus: Am văzut în câteva scheme puși așa cum spuneți, + la intrare dar și invers. De exemplu, la două scheme găsite pe situl lui N. Pass ,la un preu era figurat condensatorul de pe intrare într-un fel, la un amplificator era taman invers. E doar o greșeală sau există o explicație? Până acum am folosit nepolarizati, Wima sau ce am mai avut la îndemână. Asa era in video eu am făcut exact cum a făcut indianul acum stiu cât de cât 1 oră în urmă, validae a spus: Victore, acum te dai începător să faci nişte experimente cu userii ? Nea Vali am și eu o intrebare cum pot face sa se auda mai clar când urc in volum se aude clar pana in primele 3-4 trepte de volum la telefon Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 (editat) Exact de la indieni vreau sfaturi. Ceri prea mult de la schema aceea. Cred că găsești vreo câteva 2n3055 să faci ceva inteligibil din toate punctele de vedere. Lasă postările de pe YouTube și caută în forum scheme simple pentru audio. Fără componente electronice adecvate nu faci mare brânză și nici nu înveți. Mai rău te enervezi. Tot am amintit de N Pass. Găsești la el configurații simple care sunt ușor de înțeles și implementat. Editat Mai 26, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
alf Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 Acum 2 ore, Kendryk a spus: Alf ai idee cu ce pot înlocui mje 340...? Gasesti un NPN amarat pe orice placa de amplif menadi aruncata prin debara... Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 4 hours ago, Cornel State said: Am văzut în câteva scheme puși așa cum spuneți, + la intrare dar și invers. De exemplu, la două scheme găsite pe situl lui N. Pass ,la un preu era figurat condensatorul de pe intrare într-un fel, la un amplificator era taman invers. E doar o greșeală sau există o explicație? Până acum am folosit nepolarizati, Wima sau ce am mai avut la îndemână. Ok, iti explic. Depinde ce tranzistor e in diferential. Daca e NPN, atunci e cum am zis eu, daca e PNP e taman invers. Amandoi avem dreptate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 (editat) Nu-mi trecea prin cap nici dacă mă plătea cineva, de altfel, și logică problema.Mulțumesc Thunderer. Editat Mai 26, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
maxente Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 Circu asta de 3 lei nu merge nici macar la sectiunea incepatorilor. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 Asta e nivelul forumului. Lucram cu materialul disponibil. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 ampliful ala cu 2025 suna beton. Link spre comentariu
Kendryk Postat Mai 27, 2020 Autor Partajează Postat Mai 27, 2020 Salut am reușit sa fac schema cu d1273 dar as vrea sfaturi cum fac sa nu se mai încălzească și cum fac sa se auda cât mai clar specific ca este într-un radiator schema Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 Scoate din radiator. D-aia nu suna clar. Pune pe radiator si adauga si un ventilator. Ce condensator ai folosit? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum