Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Wifi range extender

yo9hrb

Postări Recomandate

Dragi prieteni,

Am la casa un router de la RDS (mai precis Huawei EchoLife HG8143A5). Casa fiind relativ mare iar routerul instalat la mansarda, am probleme cu nivelul semnalului (si implicit viteza de internet) la parter. Am facut niste masuratori si rezultatele au fost cam asa:

- laptopul legat cu cablu la router: ping 4ms, jitter 1ms, download 286.2Mbps, upload 245.5Mbps;

- Laptopul conectat wifi, in camera cu routerul: ping 4ms, jitter 1ms, download 114.6Mbps, upload 94.6 Mbps;

- Laptopul conectat wifi la parter: ping 5ms, jitter 1ms, download 12.6Mbps, upload 28.4 Mbps.

Distanta dintre router si laptopul de la parter este de max. 10m, dar trece prin cativa pereti (BCA) si o placa armata la greu.

Am gasit niste dispozitive "range extender". Banuiesc ca sunt niste repetoare. Ar fi de folos? 

Multumesc de ajutor.

P.S. Sunt nul la retelistica, asa ca, daca explicati ceva, explicate cam ca la prosti. Nici jitter nu stiu ce inseamna. 

Editat de yo9hrb
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

2

• modoran

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu. Cea mai buna solutie e conectarea prin cablu intre mansarda si parter ( te poti duce intr-un acces point sa ai wifi de mare viteza si la parter ), dar solutia wifi - wifi nu merge cum crezi tu.

Mai sunt niste chestii ce se folosesc de reteaua electrica pentru comunicare, le poti incerca si pe alea.

Link spre comentariu
Acum 34 minute, yo9hrb a spus:

Sa inteleg ca ma pot lega cu un cablu la un alt router wifi? In acest caz voi avea, probabil, doua retele, ceea ce nu m-ar incurca. Conteaza foarte mult lunginea cablului?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări